به گزارش اصفهان زیبا؛ بیمه عمر بازنشستگان قطع شده است. سازمان تأمین اجتماعی ازچندماه پیش برای پرداخت حق بیمه تعلل کرده و بازنشستگان حالا با بلاتکلیفی و سرگشتگی مواجه شدهاند. ماجرا از این قرار است که طی توافق صورتگرفته بیمه ایران و شرکت زیرمجموعه آن (فرجام پوشش) با سازمان تأمین اجتماعی، ماهانه هر بیمه شده ۳۹هزار تومان به همراه افراد تبعی خود، از حقوق هر بازنشسته کسر کرده تا ذیل بیمه عمر این مجموعه قرار بگیرد.
هر بازنشستهای که فوت کند، وراث میتوانند مبلغ نهایی غرامت را دریافت کنند. اما اتفاقی که در اینجا افتاده این است که سازمان تأمین اجتماعی این مبلغ را از مستمری کسر میکند، اما به بیمه ایران چیزی پرداخت نمیکند. بیمه ایران بهعنوان بیمهگر اصلی دولتی کشور طی توافقی با سازمان تأمین اجتماعی برای بازنشستگان صندوق این سازمان، بیمه عمری تحتعنوان «بیمه عمر بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی» ذیل تشکیل «شرکت خدمات بیمهای فرجام پوشش» ارائه داد که افراد تحت پوشش آن در دریافت مبالغ غرامتهای آن، دچار مشکل شدند.
بیمه عمر قطع نشده؛ با تأخیر پرداخت میشود
دلایل قطعی بیمه عمر بازنشستگان را از سوی کانون بازنشستگان اصفهان پیگیری کردیم. دراینباره سید حسن هاشمی، رئیس کانون بازنشستگان استان به «اصفهانزیبا» میگوید: بیمه عمر بازنشستگان قطع نشده است، بلکه در روند پرداخت آن تأخیر به وجود آمده است. دلیلش هم این است که سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه را به بیمه ایران پرداخت نکرده است تا بیمه ایران بیمه عمر را رد کند. پرداخت بیمه عمر به تعویق افتاده، ولی قطع نشده است و هر موقع سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه را پرداخت کند، بیمه عمر بازنشستگان نیز برقرار میشود.
بدعهدیهای تأمین اجتماعی ادامه دارد
بیمه ایران، شرکت طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی برای پرداخت بیمه عمر بازنشستگان است. فرزام فلاح (مدیرعامل شرکت خدمات بیمهای فرجام پوشش بیمه ایران) در رابطه با این موضوع به تین نیوز توضیحاتی داده است. او گفته است از تیرماه سال گذشته (۱۴۰۲) ما از سوی سازمان تأمین اجتماعی با برخی تأخیرها مواجه بودیم.
مثلا قبل از آن کسورات بهموقع پرداخت میشد، اما از تیرماه نوعی سکته در پرداختها ایجاد شد و هر ماه یک الی دو ماه تأخیر در پرداخت داشتیم.او اضافه کرده است: ازآنجاکه هم سازمان تأمین اجتماعی زیر نظر دولت ارائه میشود و هم مجموعه بیمه ایران دولتی است، نوعی تعامل، همراهی و مساعدت در زمینه این تأخیرها وجود داشت. از ابتدای قرارداد جدید ما در آذر ۱۴۰۲ دیگر تأخیرها بیشتر شد؛ مثلا حق بیمه آذرماه ما از سوی سازمان تأمین اجتماعی در پایان بهمن واریز شد. رفتهرفته تأخیرهای یکیدوماهه ما چهارماهه و بیشتر شد. اما امروز دیگر کار به نقطهای رسیده که دیگر نمیتوان ذیل عنوان قرارداد دو طرف دولتی، کار را ادامه داد.مدیرعامل شرکت خدمات بیمهای فرجام پوشش بیمه ایران تصریح کرده است: کار به جایی رسید که ما حق بیمه اسفند خود را خرداد دریافت کردیم.
حق بیمه فروردین ما پایان مرداد دریافت شد و تأخیرها نزدیک به پنج ماه شد. ما تا امروز همراهی کردیم و بدون تأخیر تمام خسارتها بهصورت بروز داده شد. اما از شهریور حجم تأخیرها به جایی رسید که امکان تداوم خدمات ممکن نبود. فلاح این را هم گفته است که دولت حق بیمه ما را از حقوق بازنشستگان کسر میکند و باید بهطور مشخص بهعنوان حقالناس، این مبالغ را صرفا در مورد مشخص خود واریز کرده و استفاده دیگری نکند و تأکید کرد: ما تعهدمان یک ماه پس از فوت است، اما همواره تا ۱۷ روز پرداخت داشتیم. امروز نیز اگر متقاضیان و مراجعانی ناراضی هستند، مشکل از سمت ما بهعنوان بیمه ایران نیست. چون ما نیز تاکنون از محل منابع دیگرمان که آنها نیز دولتی است، تداوم خدمت داشتیم. اما از جایی به بعد، خود ما نیز توسط نهادهای ناظر زیر سؤال میرویم.
ناترازی مالی در تأمین اجتماعی مشکلساز شد
ناترازی مالی در سازمان تأمین اجتماعی موضوعی است که رئیس کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی تهران نیز در اظهاراتش به آن اشاره کرده است. علی دهقانکیا در گفتوگو با عصر خبر تأکید کرده است که بیان واقعیت قدم اول برای حل مسئله است. دهقانکیا در لابهلای صحبتهایش گریزی هم به بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی زده و گفته است: دولت حدود 800 همت به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است درصورتیکه با مطالعه کارشناسی مشخص شده که ارزش واقعی بدهی دولت به تأمین اجتماعی 3500 همت است. دهقانکیا خطاب به مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: اگر وضع مالی شما خراب نیست، چرا چند ماه است حق بیمه عمر و بیمه تکمیلی بازنشستگان را پرداخت نمیکنید؟ چرا حقوق بازنشستگان را دیر پرداخت میکنید؟