محمدرضا طبیبی می‌گوید بسیاری از مشکلات، اختصاصی دهنو نیست

معضلات کلان دهنو به روایت شهردار منطقه

«دهنو» بزرگ‌ترین محله واقع در منطقه دو شهرداری اصفهان بوده که در ۱۲کیلومتری شمال غربی این کلان‌شهر و بین راه اصفهان و تهران قرار گرفته است …

تاریخ انتشار: 18:07 - سه شنبه 1403/07/10
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
معضلات کلان دهنو به روایت شهردار منطقه

به گزارش اصفهان زیبا؛ «دهنو» بزرگ‌ترین محله واقع در منطقه دو شهرداری اصفهان بوده که در ۱۲کیلومتری شمال غربی این کلان‌شهر و بین راه اصفهان و تهران قرار گرفته است؛ این محله از مهم‌ترین ورودی‌های اصفهان به شمار می‌رود و می‌توان گفت بیشترین جمعیت را نسبت به سایر محلات این منطقه در خود جای داده و یکی از محلات آرام و مذهبی شهر اصفهان است که به گفته اهالی قدیمی و بزرگان آن با ۱۵۰ شهید، بیشترین شهدای اصفهان ازجمله شهید واعظی و جعفریان را به خود اختصاص داده است.

طی گفت‌و‌گو با اهالی محله، عمده مشکلات مردم در محله دهنو به شرح زیر احصا شده است: فقدان پردیس و مکان تفریحی برای بانوان، کمبود فضای سبز، معضل اتصال دهنو و شهرک رسالت و ساماندهی این خیابان، تقاضای ایجاد جاده‌ای در ادامه خیابان ام‌البنین‌(س) از میان زمین‌های کشاورزی به چهارراه کیان‌پارس برای کمک به کاهش ترافیک امام خمینی، دهنو و رسالت، نداشتن سالن اجتماعات و محلی برای برگزاری جشن‌های محلی، آلایندگی هوا و وضعیت نامناسب پل هوایی دهنو، گلایه شهروندان از نام‌گذاری خیابان‌های اصلی و فقدان تابلو برای مشخص بودن محله دهنو، نداشتن ورودی مشخص برای محله و نا‌ایمن بودن ورودی خیابان ولی عصر، تعیین تکلیف مثلث 18 هکتاری بین میدان استقلال و دهنو، تقسیم دهنو بین سه شهرداری 2 و 12 و خمینی‌شهر و نداشتن کدپستی در کوچه‌ها و نرسیدن بسته‌های پستی به دست مردم.

حل معضلات دهنو به روایت مدیر منطقه دو

در این خصوص محمدرضا طبیبی، مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان در گفت‌و‌گو با هم‌محله درباره راهکارهای رفع معضلات توضیحاتی ارائه داد. او در خصوص موضوع تعیین‌تکلیف مثلث ۱۸ هکتاری ورودی دهنو خاطرنشان کرد: این بخش کاربری فضای سبز دارد و شهرداری آمادگی لازم برای خرید ملک‌های این محدوده را دارد؛ اما با توجه به اینکه اغلب این زمین‌ها فاقد سند و قولنامه داخلی است خرید به این صورت برای شهرداری دشوار است. همچنین با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان در این محدوده هستند، ممکن است ما نتوانیم همه ۱۸ هکتار را تملک کنیم.

در نهایت موضوع اولویت‌بندی این زمین‌ها مطرح است که آن هم به تعیین مالکیت‌ها و تقسیم‌بندی املاک در بین اهالی منوط شده است. خوشبختانه مالکان با همکاری یک مشاور در حال تعیین حدود و قصور مالکیتشان هستند که پس از تعيين‌تکلیف نوع مالکیت‌ها و سهم‌بندی آن‌ها با جلساتی که در شهرداری برگزار خواهیم کرد، این معضل را حل می‌کنیم. قطعا با حل شدن این مسئله و تعیین‌تکلیف فضای سبز و ورودی دهنو که دو سوی مثلث ۱۸ هکتاری واقع شده است، هم‌زمان معضلات این محدوده حل خواهد شد.

طبیبی درباره جاده اتصال دهنو به شهرک رسالت‌ تصریح می‌کند: زمین‌های بین دهنو و شهرک رسالت کاربری کشاورزی دارد و خارج از محدوده شهرداری منطقه 2 و شهر اصفهان است و در حریم شهر قرار دارد. قانونا ما اجازه انجام عملیات عمرانی خارج از محدوده منطقه و شهر را نداریم و متأسفانه تا تعیین‌تکلیف این اراضی امکان احداث این جاده وجود ندارد.

مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان در خصوص آلایندگی هوا‌ در محله دهنو بیان می‌کند: محله دهنو هم مانند سایر نقاط شهر اصفهان آلودگی زیادی دارد و امسال هوای پاک کم داشتیم. این معضل کلان‌شهر اصفهان است که امیدوارم مانند سایر معضلات شهری به‌زودی حل شود.

طبیبی در خصوص معضلات پل هوایی دهنو می‌گوید: آخرین مطالبه شهروندان در خصوص روشنایی پل بود؛ چراکه کابل‌ها به سرقت رفته بود که این اقدام اجرا شد؛ اما اگر معضل جدیدی در پل وجود دارد، یکی از شهروندان به شهرداری گزارش دهد تا مشکل را حل کنیم.

او در خصوص نداشتن کدپستی در کوچه‌ها و محله دهنو بیان کرد: این مسئله از قبل در همه منطقه دو وجود داشته است. در همین راستا امسال با همکاری یک مشاور برای برداشت، تهیه و نصب کدهای پستی قراردادی منعقد کردیم. در حال حاضر نیز برداشت‌های لازم در حال انجام است. به نظر می‌رسد این پروسه تا سال ۱۴۰۴ برای کل منطقه دو به اتمام برسد؛ اما تقدم و تأخر آن با توجه به زمان برداشت‌ها و تهیه پلاک‌ها با حضور مشاور انجام می‌شود و قطعا محله دهنو مانند سایر محله‌های منطقه دو در این قرارداد گنجانده شده و کدپستی تا پایان سال ۱۴۰۴ نصب خواهد شد.

مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان درخصوص فقدان پردیس و مکان تفریح برای بانوان تصریح کرد: سرانه فضای سبز دهنو سرانه قابل توجهی نیست و امیدوارم با حل موضوع زمین ۱۸ هکتاری فضای سبز کمبودهای فضای سبز دهنو هم رفع شود‌. در حال حاضر شهرداری قرار نیست باغ بانوان احداث کند و عملا اینکه شهرداری بتواند در همه محله‌ها و منطقه‌ها پردیس بانوان احداث کند، وجود ندارد.

طبیبی خاطرنشان می‌کند: قوانین تقسيمات کشوری مرز بین شهرها و شهرستان‌ها را مشخص می‌کند و حداقل در کوتاه‌مدت امکان تغییر این مرزها وجود ندارد.‌ همچنین در مناطق شهر اصفهان معمولا محورهای اصلی مناطق را از هم تفکیک می‌کند. خیابان امام خمینی(ره) محله دهنو را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم و این خیابان شهرداری مناطق ۸، ۱۱ ، ۱۲ ، ۲ و بخش‌هایی از خمینی‌شهر را از هم تفکیک کرده است و عملا امکان اینکه دهنوی قدیم در یک شهر قرار بگیرد، وجود ندارد.

او می‌گوید: احداث سالن اجتماعات جزو وظایف شهرداری نیست؛ چون معمولا بخش خصوصی وارد عمل می‌شود، اما ما آمادگی کامل داریم‌ که اگر شهروندان دهنو در قطعه زمین‌های شهرک خواستار احداث چنین مجموعه‌هایی شدند، وارد عمل شویم.

اجرای ۵۳ پروژه در منطقه ۲

مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان در ادامه با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی بودجه این منطقه نسبت به سال گذشته می‌گوید: در حال حاضر ۵۳ پروژه در این منطقه در حال اجراست و خانه کودک و نوجوان پارک قلمستان نیز با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۲۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد. او ادامه می‌دهد: بودجه عمرانی ۱۴۰۳ منطقه ۲ شهرداری اصفهان در سال جاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است. در حال حاضر این منطقه ۵۳ پروژه در دست اقدام دارد که شامل سه پروژه شاخص ازجمله پروژه احداث خانه کودک و نوجوان در پارک قلمستان می‌شود. مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان تصریح می‌کند: اجرای این پروژه از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است و با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۲۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

طبیبی اشاره‌ای دارد به پروژه‌های عمرانی این منطقه و در این خصوص بیان می‌کند: تعریض بزرگراه شهید خرازی با اعتباری بالغ‌بر ۳۰ میلیارد تومان ازجمله این پروژه‌هاست؛ همچنین پروژه خیابان‌سازی ولی‌عصر (عج) دهنو با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۰ میلیارد تومان انجام و در سال جاری به بهره‌برداری رسید. او با بیان اینکه احداث فرهنگسرای بابوکان نیز با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۷ میلیارد تومان در دست اقدام است و تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد، ادامه می‌دهد: ایمن‌سازی بزرگراه شهیدخرازی با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۲ میلیارد تومان در حال اجراست و پروژه خیابان شمس‌آباد با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۲ میلیارد تومان در دست اقدام است؛ همچنین پروژه آسفالت معابر تا پایان سال جاری با هزینه‌ای بالغ‌بر ۳۰ میلیارد تومان اجرا خواهد شد.

کد ارتفاعی در منطقه ۲ اصفهان پایین است

مدیر منطقه ۲ شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه کد ارتفاعی در این منطقه بسیار پایین است، اظهار می‌دارد: تنها ۲ درصد از سطح این منطقه دارای کد شش‌طبقه روی پیلوت است که این موضوع یکی از مشکلات بزرگ برای منطقه محسوب می‌شود. طبیبی بیان می‌کند: سال گذشته تعداد ۲۰۷ پروانه در این منطقه صادر شده است که شامل پروانه‌های اصلاحی یا تخریب و بازسازی به متراژ ۸۹ هزار و ۵۱۸ مترمربع می‌شود. او ادامه می‌دهد: از تعداد کل پروانه‌های صادرشده، ۳۳ پروانه مربوط به بافت فرسوده بوده است؛ همچنین در چهار ماه نخست سال جاری تعداد ۸۰ پروانه ساخت‌وساز با متراژ ۵۰ هزار و ۶۲۲ مترمربع صادر شده که از این تعداد ۱۱ پروانه به بافت فرسوده تعلق داشته است.

طبیبی تصریح می‌کند: سال گذشته در این بازه زمانی تعداد ۶۶ پروانه ساخت‌وساز با متراژ ۵۱ هزار و ۶۰۲ مترمربع صادر شده که نسبت به سال جاری، این بافت با توجه به مصوبات انجام‌شده، تغییرات بیشتری داشته است. او ادامه می‌دهد: تنها یک‌سوم از کل منطقه ۲ شهرداری اصفهان داخل محدوده قانونی برای صدور پروانه ساخت‌وساز بوده که از این وسعت، یک‌سوم آن نیز بافت فرسوده است.

رشد ۷۶ درصدی بودجه منطقه ۲ در ۱۴۰۳

مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان با بیان اینکه در مجموع ۳۰۶ میلیارد تومان بودجه کل این منطقه در سال ۱۴۰۲ بوده است، می‌گوید: سال جاری مبلغ ۱۴۷ میلیارد تومان به مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که این مبلغ نسبت به سال گذشته ۷۶ درصد افزایش داشته است. طبیبی اظهار می‌کند: از کل بودجه ۱۴۰۲ منطقه ۲ شهرداری اصفهان حدود ۱۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط منطقه محقق شد، همچنین ۱۶۰ میلیارد تومان نیز مربوط به ردیف‌های محرک توسعه است که بعضی مناطق ازجمله ۲، ۱۱ و ۱۴ این کلان‌شهر آن را دریافت می‌کنند. ردیف بودجه این منطقه در بخش پروژه‌های محرک توسعه نیز نسبت به سال گذشته از ۱۶۰ میلیارد تومان به ۱۸۰ میلیارد تومان رسیده که می‌توان گفت حدود ۱۲‌و‌نیم درصد افزایش داشته است.

به گفته او، در مجموع مبلغ ۳۰۶ میلیارد تومان بودجه کل منطقه ۲ شهرداری اصفهان در سال جاری به ۴۳۱ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که می‌توان گفت، نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.

مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان خاطر نشان می‌کند: پروژه‌های شاخص این منطقه در سال ۱۴۰۲‌، ۲۲ میلیارد تومان بوده که در سال جاری به ۲۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است؛ همچنین پروژه‌های مهم ‌منطقه‌ای از ۶۰ میلیارد تومان به ۶۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و پروژه‌های منطقه‌ای از ۲۴ میلیارد تومان به ۴۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. طبیبی ادامه می‌دهد: در این منطقه پروژه‌های محله‌محور از ۳۶ میلیارد تومان در سال گذشته به ۵۶میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در سال جاری و پروژه‌های مستمر از ۶۷ میلیارد تومان به ۷۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

نه − 5 =