به بهانه هفته پیشگیری از مسمومیت‌:

توصیه‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت

در هفته پیشگیری از مسمومیت قرار داریم، از همین رو مهسا نظری و پریسا سادات صدرعاملی، کارشناسان دارویی اداره نظارت و پایش معاونت غذا و داروی استان اصفهان در این باره توصیه‌هایی دارند:

تاریخ انتشار: 12:56 - شنبه 1403/08/5
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
توصیه‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت

به گزارش اصفهان زیبا؛ در هفته پیشگیری از مسمومیت قرار داریم، از همین رو مهسا نظری و پریسا سادات صدرعاملی، کارشناسان دارویی اداره نظارت و پایش معاونت غذا و داروی استان اصفهان در این باره توصیه‌هایی دارند:

مسمومیت

بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور طی پنج ماه نخست سال 1403، 4235 نفر بر اثر مسمومیت جان خود را از دست داده‌اند که  بیشتر مسمومیت‌ها ناشی از سموم، دارو، مواد مخدر و محرک‌ها بوده است.

از متداول‌ترین انواع مسمومیت‌ها، مسمومیت از طریق شوینده‌های موجود در منازل رخ می‌دهد؛ لذا مواد شوینده را حتماً در ظروف اصلی خود قرار دهید و هرگز به بطری‌های ناشناس مثل بطری آب‌معدنی منتقل نشوند.

توصیه می‌شود مواد شوینده را در ارتفاع پایین و در کنار مواد خوراکی که برای کودکان در دسترس است، قرار ندهید.

لازم است به‌منظور پیشگیری از مسمومیت‌های دارویی، از خارج‌کردن دارو از بسته‌بندی اصلی و قراردادن در قوطی‌های بدون نام پرهیز کنید. بدون تجویز پزشک از مصرف داروها خودداری کنید، زیرا دارویی که برای فردی تجویز می‌شود، لزوماً برای فردی با شرایط مشابه کارساز نباشد.

در صورت مصرف همزمانی چند دارو، با پزشک و داروساز معتمد مشورت کنید.

اما حالا در این فرصت به توصیه‌های کلی  در ارتباط با برخی از مسمومیت‌ها اشاره می‌کنیم:

مسمومیت با منوکسید‌کربن

با نزدیک‌شدن به فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی، جهت پیشگیری از مسمومیت با منوکسید‌کربن باید توجه ویژه کرد.

علائم مسمومیت با منوکسید‌کربن: علائم شبه آنفولانزا، سردرد و سرگیجه، افزایش سرعت تپش قلب، خواب‌آلودگی، تهوع و استفراغ، عدم توان تکلم، احساس ضعف، درد قفسه سينه، تاری ديد.

توصیه: چنانچه مشکوک به مسمومیت با منوکسیدكربن هستيد:

مصدوم را سریع به هوای آزاد انتقال دهيد.

سریع به اورژانس تلفن بزنید و کمک بخواهيد.

اگر تنفس بیمار قطع شده سریع بايد عمليات احياء‌قلبی‌عروقی را  شروع کنید.

همیشه باید اين نکته را مدنظر داشته باشيد که کمک‌کننده‌ها خود نبايد در معرض گاز منوکسید به مدت طولانی باقی بمانند زيرا خودشان مصدوم خواهند شد و ديگر نمی‌توانند كمك كنند.

به حداقل رساندن احتمال مسمومیت با منوکسید‌كربن: همیشه نسبت به وضعیت تهويه محيط کار و منزل هوشيار باشيد؛ به‌خصوص اگر از وسيله گرمازای احتراقی استفاده می‌کنید.

چنانچه حالت تهوع، سرگیجه و خواب‌آلودگی داشتيد، سريع بقيه را در جريان بگذاريد و اگر مشکوک به مسموميت با منوکسید‌كربن هستيد، سريع محيط را ترك كنيد.

هرگز در محیط‌های سربسته از وسايل احتراقی غيراستاندارد استفاده نکنيد.

مسمومیت غذایی

حال به نحوه پیشگیری از مسمومیت‌های غذايی در مراحل مختلف توجه کنید:

 خرید غذا: در زمان خرید مواد غذایی دقت زیادی داشته باشید از جمله اینکه:

-گوشت‌هایی را خريداری کنيد که سرد باشند و بسته‌بندی مناسبی داشته باشند.

-تخم‌مرغ ها را كنترل کنيد و از خريد انواع شكسته و يا دارایي بسته‌بندی نامناسب خودداری كنيد.

-‌از خرید قوطی‌هایي کنسرو‌ دارای برآمدگی، فرورفتگیي و يا نشتي خودداریي کنيد و مطمئن شويد كه درپوش آنها شكسته نشده باشد.

-‌اگر فرآورده‌ای، ظاهر و يا بوی ناخوشايندی داشت، به هيچ عنوان آن را نچشيد.

 آماده‌سازی غذا: در زمان آماده‌سازی غذا و طبخ آن، نیز باید دقت کافی داشته باشید تا از مسمومیت یشگیری شود از جمله اینکه:

-‌غذاهای منجمد را در یخچال ذوب کنيد و اگر عجله داريد آنها را در کيسه پلاستيكیي محكمی قرار داده و داخل ظرف آب‌خنک بگذاريد.

هرگز غذاهایي بدون پوشش را روی پیشخوان آشپزخانه و در دمای اتاق قرار ندهيد و بلافاصله بعد از ذوب‌شدن يخ، آنها را بپزيد.

-گوشت، مرغ و ماهی را کاملاً بپزید.

-هرگز غذاهای پخته شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها نکنيد.

-باقیمانده غذاها را بلافاصله در یخچال قرار دهيد.

-برای گرم‌کردن مجدد غذاهای باقيمانده آنها را تا ۷۴ درجه سانتی‌گراد گرما دهيد و همچنين غذاهايی که بيش از ۴-۳ روز باقیمانده‌اند را مصرف نكنيد.

 

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

پنج − یک =