به گزارش اصفهان زیبا؛ در این فصل یکی از شایعترین بیماریهایی که افراد زیادی در جامعه از همه سنین را درگیر خود میکند، بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا است. اما سوالی که برای خیلیها پیش میآید، این است که در زمان سرماخوردگی چه بخوریم؟؛ در این باره نظر لیلا آذربایجانی، کارشناس و مشاوره انجمن تغذیه اصفهان را جویا شدیم که در ادامه میخوانید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
نقش و اهمیت تغذیه در پیشگیری، درمان و بازسازی بدن پس از ابتلا به سرماخوردگی از دیرباز نزد مردم مشخص بوده است و امروزه بیش از همیشه ما از نقش مواد غذایی مصرفی به منظور افزایش سطح ایمنی بدن و کمک به بازسازی بدن در دوره نقاهت بعد از بیماری آگاه هستیم. این مهم است که ویتامینهای ضروری و مواد معدنی مناسب در رژیم غذایی روزانه افرادی که مبتلا به سرماخوردگی شدهاند، برای کمک به بازیابی قدرت بدن در نظر گرفته شود.
مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین
در افراد مبتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی مواد غذایی حاوی پروتـيین همواره برای حفظ قوت و بازسازی بدن لازم است. گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، حبوبات، لبنیات، تخم مرغ و مغزها منابع خوب پروتیین هستند.
مصرف غذاهای پر پروتیین مزایای دیگری هم دارد از جمله اینکه ویتامین ب 6 و ب12 که هر دو به سلامت سیستم ایمنی کمک میکنند نیز از طریق این غذاها دریافت میشود.
ویتامین ب6 همچنین به طور گسترده در گوشت بوقلمون و لوبیا و سیب زمینی و اسفناج و غلات وجود دارد و ویتامین ب12 نیز در گوشت، شیر و ماهی موجود است که این دو تقویتکننده سیستم ایمنی بدن و برای پیشگیری از سرماخوردگی مناسب هستند.
مصرف مواد غذایی حاوی سلنیوم و روی
مواد معدنی نظیر سلنیوم و روی نیز باعث قوی شدن سیستم ایمنی میشوند این مواد معدنی نیز در حبوبات و مغزها و گوشت قرمز و مرغ فراوان هستند. فلاونوئیدها نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
یافتهها نشان میدهد که فلاونوئیدها در پوسته نرم سفید مرکبات نیز هستند و باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن میشوند. فلاونوئیدها در گریپ فروت، پرتقال، لیموشیرین و لیموترش نیز یافت میشوند. همچنین هندوانه و سبزیجاتی نظیر انواع کلم نیز حاوی آنتیاکسیدان هستند.
سایر مواد غذایی
بطورکلی میتوانید در هنگام ابتلا به سرماخوردگی از این مواد غذایی جهت بهبود علائم استفاده کنید: گوشت بوقلمون آبپز یا کبابی، آب میوهجات یا سبزیها به دفعات در طول روز، سوپ مرغ گرم همراه با سیر تازه که باعث تقویت سیستم ایمنی میشود. زنجبیل بخصوص به صورت تازه که میتوان به غذا اضافه کرد یا به صورت دم کرده نوشید.
چای سبز یا سیاه که به علت داشتن آنتیاکسیدان در بهبود بیماری موثر است. همچنین اضافه کردن یک قاشق عسل و یک برش لیموترش به آن در بهبود گلو درد میتواند موثر باشد.
به یاد داشته باشید که مهمترین نکته در مورد انتخاب مواد غذایی این است که یک رژیم غذایی متعادل سالم باید حاوی انواع مواد غذایی باشد.