در قالب توافق‌های شهری می‌توان جبهه جهانی علیه آمریکا ایجاد کرد

جبهه جهانی علیه استکبار با هم‌گرایی شهرها

روز 13 آبان که در تقویم کشورمان به‌عنوان روز مبارزه با استکبار نام‌گذاری شده است، در تاریخ ایران نماد سه واقعه مهم به‌شمار می‌رود.

تاریخ انتشار: 10:52 - یکشنبه 1403/08/13
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
جبهه جهانی علیه استکبار با هم‌گرایی شهرها

به گزارش اصفهان زیبا؛ روز 13 آبان که در تقویم کشورمان به‌عنوان روز مبارزه با استکبار نام‌گذاری شده است، در تاریخ ایران نماد سه واقعه مهم به‌شمار می‌رود. این وقایع در سه دوره مختلف رخ‌داده و به همین دلیل چنین روزی در تاریخ سیاسی ایران فراموش‌نشدنی است. تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، نام‌گذاری13 آبان 1357 به‌عنوان روز دانش‌آموز و تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1358 عنوان این سه واقعه تاریخی است. هدف از این یادداشت پرداختن به واقعه سوم، یعنی تسخیر لانه جاسوسی بوده که به‌عنوان نقطه‌عطفی در تاریخ مبارزه‌های کشورمان علیه نظام استکبار جهانی شناخته‌شده است و در رأس آن آمریکا قرار دارد.

بهانه‌های تحریمی آمریکا در قبال کشورها

حرکتی که در 13 آبان انجام شد و دیگر اقدامات صورت‌گرفته، با واکنش طرف آمریکایی همراه بود؛ به‌گونه‌ای که در طول سالیان گذشته، تحریم‌های مختلفی از سوی آمریکا علیه کشورمان شکل ‌گرفت که می‌توان مهم‌ترین آن‌ها را در دهه 90 یعنی تحریم نظام بانکی دانست؛ اما تحریم‌های آمریکا به بسیاری از کشورهای دیگر نیز که به‌نوعی با سیاست‌های آن همسو نبودند، اختصاص یافت؛ به‌گونه‌ای که امروز آمریکا کشوری است که بیشترین تحریم‌ها را علیه بقیه کشورهای دنیا اعمال کرده است.

عامل مهمی که برای سردمداران آمریکایی این باور را ایجاد کرده است که با اعمال تحریم‌های اقتصادی می‌توانند بر مناسبات جهانی اثرگذار باشند، جایگاه این کشور در اقتصاد جهانی است؛ به‌گونه‌ای‌که این کشور با دارابودن حجم فراوانی از کسری تجاری و نیاز به واردات و همچنین دردست‌داشتن نظام پولی دلار باعث شده، اثرات اقتصادی غیرقابل‌انکاری بر دیگر کشورها داشته باشد.

بهانه‌های تحریمی آمریکا مسائلی همچون حقوق بشر، تروریسم و … بوده که باعث شده است به‌غیراز ایران، کشورهایی همچون روسیه، کره شمالی، کوبا، ونزوئلا، سوریه و… زیر سلطه تحریم قرار بگیرند.

دیپلماسی شهری حلقه مفقوده استکبارستیزی

در طول سال‌های گذشته، اتحادیه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی مختلفی همچون غیرمتعهدها، بریکس و… شکل گرفتند که هدف آن‌ها ایجاد نظم نوین جهانی در برابر حاکمیتی است که کشورهایی همچون آمریکا بر مناسبات سیاسی و اقتصادی جهانی دارند. برخی از این سازمان‌ها همچون بریکس با توجه به ترکیب اعضایشان که ایران نیز یکی از آن‌هاست، اقدام به ارائه پول مشترک برای مقابله با نظم فعلی کرده‌اند.

فارغ از اینکه برخی از ایده‌ها در سطح ارتباطات کشورها تا چه اندازه در کوتاه‌مدت مؤثر باشد، به نظر می‌رسد یکی از حلقه‌های مفقوده در حرکت‌های این‌چنینی نادیده‌گرفته‌شدن نقش شهرها در تغیـیر نظم فعلی جهانی است. در دنیای امروز بیش از آنکه همبستگی فرهنگی و اجتماعی دو یا چند کشور از طریق توافق‌ها امکان‌پذیر باشد، ضرورت دارد برای همبستگی ملت‌ها از طریق هم‌گرایی شهرها تلاش کرد. ایجاد جبهه جهانی علیه استکبار آمریکا بیش از هر چیز به همدلی و ایجاد روحیه مشترک نیاز دارد که چنین وضعیتی در قالب توافق‌های شهری بهتر می‌تواند صورت پذیرد.

نکته حائز اهمیت در این بین، آن است که یکی از عوامل تحکیم روابط سیاسی، ایجاد و توسعه روابط اقتصادی دو منطقه است. هر شهری با توجه به محیط اقتصادی که برای خود تعریف کرده، دارای مزیت‌هایی است که می‌تواند به‌وسیله اشتراک‌گذاری با دیگر شهرها، ضمن توسعه ظرفیت‌های خود، اقتصاد شهر یا شهرهای مقابل را نیز بهبود بخشد؛ به‌عنوان‌مثال، شهر اصفهان، هم ظرفیت‌های فراوانی برای جذب گردشگر دارد و هم با توجه به اینکه محل استقرار بسیاری از دفاتر اداری واحدهای اقتصادی استان اصفهان است، در صورت تعامل با دیگر شهرها می‌تواند بازارهای بزرگی برای توسعه تجارت محصولات تولیدی استان و واردات فناوری باشد.

مزیت‌های اقتصادی شهرهای زیر سلطه تحریم آمریکا

در بین کشورهایی که زیر سلطه تحریم‌های آمریکا هستند، برخی از شهرهای آن‌ها مزیت‌های اقتصادی دارند که با بیان وضعیت مشترک اعلام‌شده، به نظر می‌رسد انگیزه فراوانی برای توسعه روابط اقتصادی وجود داشته باشد؛ به‌عنوان‌مثال، تعامل با سنت‌پترزبورگ با توجه به ظرفیت گردشگری این شهر می‌تواند در معرفی برند اصفهان مؤثر باشد ؛ همچنین با عنایت به بندر این شهر و ارتباط با دریای بالتیک نقش مؤثری در تجارت اصفهان ایفا کند یا به‌عنوان‌مثال، دیگر شهرها همچون هاوانا و کاراکاس به‌عنوان پایتخت‌های کوبا و ونزوئلا می‌توانند علاوه بر آنکه پذیرای خدمات فنی و مهندسی متخصصان اصفهانی باشند، به‌عنوان یک درگاه برای صادرات محصولات اصفهان در آمریکای لاتین به‌حساب بیایند؛ از همین رو، به نظر می‌رسد در شرایط فعلی مسئولان حوزه بین‌الملل اصفهان یکی از کلان‌پروژه‌های این شهر را به‌خصوص در شرایط شروع‌به‌کار دولت جدید می‌بایست تعریف یک پروژه چندجانبه‌گرایی با محوریت شهرهایی که اولا، برای مبارزه با نظام استکباری آمریکا انگیزه دارند و ثانیا، ظرفیت‌های اقتصادی برای به اشتراک‌گذاری دارند، قرار دهند و به دنبال ایجاد یک سازوکار بین‌المللی با محوریت اصفهان برای تحقق این مهم  باشند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

1 + پنج =