به گزارش اصفهان زیبا؛ هفته پیش بود که خبر آمد فیلم سینمایی «سینما متروپل» پس از دو سال توقیف، اواخر آبان راهی سینماهای کشور برای اکران عمومی میشود. اما «سینما متروپل» تنها فیلم سینمایی نیست که بعد از اکران در جشنواره فیلم فجر به پرده نقرهای در سراسر کشور راه نیافته است.
هنوز بعد از پنج سال از اکران فیلم تحسینشده «لباسشخصی» در جشنواره فیلم فجر، این اثر در توقیف مانده است و به نظر نمیرسد به این زودیها رفع توقیف شود. فیلم سینمایی «برف آخر» که در جشنواره فجر چهلم منتقدان و اصحاب رسانه و مردم آن را تحسین کردند، تا به امروز به اکران عمومی درنیامده است؛ هرچند به نظر میرسد این اثر بهزودی و پس از پایان حضور در جشنوارههای خارجی، اکران عمومی بشود.
این آمار وقتی نگرانکننده میشود که بیش از نیمی از آثاری که سال گذشته در این جشنواره به نمایش درآمدند، هنوز نتوانستهاند راهی به اکران عمومی پیدا کنند.
فیلم سینمایی «مجنون» (بهترین فیلم جشنواره چهلودوم)، فیلم سینمایی «صبح اعدام» (برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی)، فیلمهای سینمایی «احمد»، «تابستان همان سال» و «پروین» فیلمهای مشهوری هستند که با وجود استقبال مردم از این آثار در جشنواره، تاکنون جایی در اکران عمومی نداشتهاند. فیلم سینمایی «اتاقک گلی» که از معدود آثار خوب و قابلتأمل چهلویکمین دوره جشنواره فیلم فجر بود، نمونهای دیگر از فیلمهای اکراننشده است.
بر کسی پوشیده نیست که جشنواره فجر ویترین سینمای ایران است؛ اما مشخص نیست چرا برترینهای این جشنواره در طول سال جایی در برنامه اکران عمومی سینماهای کشور ندارند. چهبسا اگر تعدادی از فیلمهای ذکرشده در طول سال جاری اکران میشدند، دست بنیاد سینمایی فارابی برای معرفی نماینده ایران به آکادمی اسکار تا این اندازه خالی نبود. اکران هرکدام از آثار بالا میتواند باعث تنوع بیشتری در سینمای تکوجهی ایران شود.
با توجه به اینکه کمتر از سه ماه دیگر تا شروع چهلوسومین دوره جشنواره فیلم فجر زمان باقی است و تعداد آثار اکراننشده از دو جشنواره قبلی 24 فیلم است، مشخص نیست تصمیم مسئولان سینمایی کشور برای اکران این آثار چیست. باید این نکته را نیز در نظر گرفت که در جشنواره پیش رو، حداقل بیست اثر در بخشهای مختلف جشنواره اکران خواهد شد که همین مسئله سبب پیچیدگی مسائل مربوط به اکران میشود.
باید منتظر ماند و دید که تدبیر مسئولان در این حوزه چیست؛ چراکه بیتوجهی به مسائل گفتهشده، سینمای ایران را با چالش جدی در اکثر حوزهها از تولید تا اکران مواجه خواهد کرد.