اقدامات نمایندگان مجلس از زبان خودشان؛

وقتی «زاینده‌رود» مَطلَع کلام است

روز گذشته (دهم آذر ماه) را به افتخار یک زواره‌ای از استان اصفهان، روز مجلس نامیده‌اند؛ روزی به نام «سیدحسن مدرس» که در مقابل زورگویی‌های رضاخان ایستاد و عاقبت این آزاده‌خواهی و ظلم‌ستیزی‌اش، تبعید و سپس شهادت در کاشمر بود؛ شهادتی که او را جاودانه کرد و حالا 87 سال است که روز رفتن مدرس را روز مجلس نامیده‌اند.

تاریخ انتشار: 10:33 - یکشنبه 1403/09/11
مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
وقتی «زاینده‌رود» مَطلَع کلام است

به گزارش اصفهان زیبا؛ روز گذشته (دهم آذر ماه) را به افتخار یک زواره‌ای از استان اصفهان، روز مجلس نامیده‌اند؛ روزی به نام «سیدحسن مدرس» که در مقابل زورگویی‌های رضاخان ایستاد و عاقبت این آزاده‌خواهی و ظلم‌ستیزی‌اش، تبعید و سپس شهادت در کاشمر بود؛ شهادتی که او را جاودانه کرد و حالا 87 سال است که روز رفتن مدرس را روز مجلس نامیده‌اند.

به بهانه این روز، به سراغ تعدادی از نمایندگان استان اصفهان در مجلس رفتیم و یک سؤال مشترک از همه آن‌ها پرسیدیم: «مهم‌ترین اقدام شما طی سال جاری یا تا پایان امسال چه بوده یا چه خواهد بود؟ اقدامی که نتیجه‌بخش و اثرگذار بوده یا خواهد بود و برای مردم ملموس و عینی است.» برخی پاسخ‌ها طولانی بود و نماینده ترجیح می‌داد تمام‌ کارهایی که از ابتدای ورود به مجلس انجام داده را بیان کند؛ اما برخی پاسخ‌ها هم کوتاه و حول‌وحوش یک یا دومحور خاص مثل «آب» و «آلودگی» استان می‌گشت. اما در تمام جواب‌ها، یک‌چیز مشترک بود و آن‌هم اینکه همگی گفتند تلاش می‌کنند مسئله آب استان حل و زاینده‌رود روزی دوباره برای همیشه جاری شود.

مقتدایی؛ از معیشت و مشکلات و مازوت تا ساخت هواپیما در اصفهان

ابتدا به سراغ «عباس مقتدایی» رفتیم؛ نماینده اصفهان، جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند در ادوار نهم و یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی. او دانش‌آموخته کارشناسی ارشد معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام‌صادق (ع) و دارای دکتری روابط بین‌الملل از واحد علوم و تحقیقات تهران است. بسیار خوش‌صحبت و البته همیشه پاسخ‌گوست. با روی باز پاسخ سؤالات را می‌دهد و وقتی اصفهانی صحبت می‌کند، لهجه شیرینی دارد.

از او می‌خواهیم پاسخ یک سؤال را درباره اقدام ویژه و نتیجه‌بخش در مجلس بدهد؛ اما پاسخ او به این سؤال حداقل چهار صفحه توضیحات است! صحبت‌هایش دسته‌بندی‌شده و متمرکز است. می‌گوید که در حوزه قانون‌گذاری موضوعات پیگیری‌شده زیاد بوده‌اند؛ از مسائل مربوط به رتبه‌بندی فرهنگیان و پیگیری موضوعات مرتبط با کارگران گرفته تا مشکلات و مطالباتی که کشاورزان اصفهانی و کشاورزی اصفهان دارد و بعد جزئی‌تر و مصداقی‌تر هم‌صحبت می‌کند و مثال می‌آورد: «موضوعات مرتبط با پرستاران و پزشکی بخشی از اموری بوده که در حوزه تقنینی پیگیری کرده‌ام. در بخش مربوط به بیمارستان‌های اصفهان و علوم پزشکی، مطالبات و مشکلاتی وجود داشته که این موارد را در سازمان برنامه‌وبودجه دنبال می‌کنیم. تبدیل وضعیت نیروهای موسوم به شرکتی را دنبال کردیم که در روزهای آخر مجلس یازدهم هم آن را به‌صورت قانونی به نتیجه رسانده‌ایم؛ اما کارهای عملیاتی آن که مربوط به دولت است، انجام نشد.»

او در ادامه اشاره می‌کند که در بُعد نظارتی هم چندین موضوع را دنبال کرده است: «به‌ عنوان‌ مثال در زمینه جلوگیری از سوزاندن مازوت، شخصا با آقای رئیس‌جمهور صحبت کردم و ایشان را متقاعد کردم که وضعیت اصفهان و نیروگاه‌هایش با سایر شهرها متفاوت است و باید از سوزاندن مازوت در این شهر جلوگیری شود که آقای پزشکیان هم این خواسته را عملیاتی کردند. پس از آن، باز موانعی در این راه به وجود آمد که باز شخصا با دبیر شورای عالی امنیت ملی جلسه داشتیم و پیگیری لازم را انجام دادیم.»

مقتدایی‌ می‌گوید که در حوزه انتخابیه خود هم فعالیت‌های زیاد، متنوع و منتج به نتیجه هم داشته است: «با قائم‌مقام میراث فرهنگی صحبت کردم و او را به اصفهان آوردم و از ابنیه تاریخی حوزه انتخابیه (اصفهان، جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند) بازدید کردیم که در نتیجه آن، میلیاردها تومان از منابع ملی برای رسیدگی به میراث تاریخی اصفهان اختصاص داده شد. علاوه بر آن، معاون وزیر آموزش‌ و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس را به اصفهان دعوت کردم و در جریان این سفر علاوه بر بازدید از مناطق شرقی اصفهان و شهرستان‌های پیرامونی، جلسه‌ای با حضور مسئولان آموزش‌وپرورش و معتمدان شهرستان‌های اصفهان، کوهپایه، ورزنه، هرند و جرقویه و تعدادی دیگر از مسئولان داشتیم که در نتیجه آن 140 میلیاردتومان برای تعمیرات سقف و آسفالت مدارس بودجه گرفتیم.»

به گفته مقتدایی اما پیگیری‌ها به همین‌جا ختم نمی‌شود. نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و نماینده اصفهان در مجلس از مکاتبات انجام شده و رایزنی‌های صورت‌گرفته با معاونان وزیر خارجه کشور برای پیگیری مسئله تهیه واگن برای مترو اصفهان هم خبر می‌دهد که هفته گذشته به همراه رئیس شورای شهر اصفهان و برخی اعضا و مسئولان مرتبط در وزارت خارجه جلسه‌ای به همین منظور برگزار کرده‌اند.

در خصوص قطار سریع‌السیر اصفهان‌تهران هم که به گفته مقتدایی می‌تواند تحولی شگرف در ارتباطات و گردشگری اصفهان ایجاد کند، جلساتی در سطوح ملی و استانی برگزار شده و این نماینده استان در مجلس تأکید می‌کند که از مجلس نهم پیگیر موضوع قطار سریع‌السیر بوده است. مطالبات اصناف و بازاری‌های اصفهان در زمینه مرتبط با مالیات از دیگر مسائل پیگیری‌شده توسط این نماینده بوده است. مقتدایی می‌گوید که این موضوع را هم در سطح ملی پیگیری کرده که نتایج امیدوارکننده‌ای هم داشته است.

اما خبر دیگری که آقای نماینده می‌دهد هم جالب توجه است: «ساخت هواپیمای مسافربری در اصفهان». این البته موضوعی است که در زمان سفر رئیس‌جمهور شهید به اصفهان هم مطرح شده بود. سال 1401 شهید رئیسی در سفر به اصفهان و پس از بازدید از بخش‌های مختلف شرکت هِسا از مسئولان این شرکت خواست هواپیمای مسافربری با رعایت استانداردهای بین‌المللی تولید کنند. حالا مقتدایی خبر می‌دهد که تلاش‌ها و رایزنی‌هایی داشته تا در بودجه 1404 احکامی برای صنایع در اصفهان برای ساخت هواپیمای مسافربری آورده شود.

مسئله سامان‌دهی اتباع در اصفهان، پیگیری درخصوص مشکلات شهرک‌های صنعتی به‌ویژه مسئله شهرک نساجی، بحث فرونشست، پیگیری توسعه و تجهیز بیمارستان‌های الزهرا، فیض، امام حسین، کاشانی، شریعتی و فارابی و همچنین پیگیری مباحث مربوط به فاضلاب در قهجاورستان و ضرورت واردات خودرو از دیگر سرخط‌های اقداماتی بوده که مقتدایی از آن‌ها به‌عنوان فعالیت‌هایش در مجلس و رایزنی و پیگیری‌های خود به جهت رفع مشکلات و مطالبات مردم نام می‌برد.

نقدعلی؛ مجلسی که یک روز هم بیکار نیست

در ادامه به سراغ حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی می‌رویم تا درباره مهم‌ترین اقدامات این نماینده استان در سال جاری بشنویم. او ابتدا درباره مهم‌ترین اقدام مجلس دوازدهم توضیح می‌دهد: «این دوره از مجلس با شهادت رئیس‌جمهور سابق مصادف شد. بحث رأی اعتماد مجدد به وزرا و انتخاب آن‌ها یکی از عرصه‌های وقت‌گیر سال جاری برای مجلس بود.»

در ادامه نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس درباره سایر اقدامات نمایندگان هم می‌گوید: «در طول این مدت در عرصه‌های گوناگون ازجمله ناترازی انرژی، مدیریت در عرصه آب، اقتصاد، صنعت، آموزش‌وپرورش و… با سؤال یا تذکر، مجلس نظارت تامه بر قوه مجریه داشته است. روزی نیست که وزیری به مجلس خوانده نشود و از او درباره عملکردش سؤال نپرسند. همچنین قانون بودجه 1404 در دستور کار قرار داده شده و از روز یکشنبه (11 آذر) در صحن علنی مجلس جزئیات آن بررسی می‌شود. بحث خودرو و تعرفه‌های آن، بحث‌های معیشتی ازجمله برای بازنشستگان هم ازجمله مباحث پرچالشی بود که اخیرا در بهارستان به آن پرداخته شد و در صحن علنی هم پیگیری می‌شود. در کنار همه این‌ها، کمیسیون‌های مختلف، موضوعات مختلف مربوط به حوزه خود را پیش می‌برند؛ به‌عنوان‌مثال، قانون اجرای محکومیت‌های مالی که با مهریه ارتباط دارد یا قاچاق انسان که با بحث اتباع مرتبط است را در کمیسیون پیگیری می‌کنیم.»

اما از حوزه انتخابیه چه خبر؟ حجت‌الاسلام نقدعلی در پاسخ به این سؤال با تأکید بر این موضوع که نمایندگان مسئول اجرایی در حوزه انتخابیه نیستند و در این زمینه وظیفه‌ای ندارند، تصریح می‌کند که بااین‌حال زمان زیادی از وقت خود را به رتق‌وفتق و پیگیری امور و مشکلات و مطالبات مربوط به حوزه انتخابیه خود می‌گذرانند: «مردم به‌ویژه در نقاط دور از مرکز شهر، تنها راه دسترسی به مسئولان کشور را نمایندگان خود می‌دانند؛ لذا ما نیز زمان زیادی را به ملاقات‌های مردمی اختصاص می‌دهیم. درست است که ممکن است بعضی بگویند این‌ها وظیفه نماینده نیست؛ اما گریزی هم از نیست.»

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس همچنین اضافه می‌کند که به‌طورکلی نمایندگان استان در رساندن اعتبارات به حوزه انتخابیه خود تلاش زیادی می‌کنند و بیشتر از تمام مسئولان قوای دیگر، وقت می‌گذارند و پیگیر هستند. به گفته او، در حال حاضر هم بحث آب و هوا و فرونشست اصفهان ازجمله موضوعاتی است که نمایندگان استان برای حل آن جلسات متعددی با وزرا برگزار کرده‌اند.

یزدیان؛ پروژه «ماندگان» در صدر اولویت‌ها

حامد یزدیان چه اقدام ویژه‌ای برای استان انجام داده است؟ خودش می‌گوید «پیگیری پروژه ماندگان». این نماینده شهرستان اصفهان اشاره می‌کند که «ماندگان» از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده توسط دولتمردان و نمایندگان استان بوده است: «این پروژه چه ازنظر مالی، چه فنی و چه زیست‌محیطی شرایطی دارد که اگر لحظه‌ای درنگ می‌شد یا بشود، متوقف خواهد شد. مسئولان و نمایندگان استان پای آن ایستادند. این پروژه مطالعاتی از قبل نداشت. در یکی‌دو سال قبل، هم مطالعات بر روی آن انجام شد، هم اجرایی و هم اعتبارات و منابع مالی آن تأمین شد. فکر هم می‌کنم با پیگیری‌هایی که انجام شد، مردم تا یک سال آینده بتوانند نتیجه آن را که جاری‌شدن آب در بسیاری از ماه‌های سال در زاینده‌رود است، ببینند.»

یزدیان در پاسخ به سؤال ما که اشاره می‌کنیم مردم استان منتظر نتایج اقدامات نمایندگان خود در مجلس هستند، از پیگیری موضوعی صحبت می‌کند که به گفته او اگر عملیاتی شود، قطعا حال زاینده‌رود خوش می‌شود: «در بحث آب اقدامات زیادی را هم در زمینه قوانین، به‌خصوص در بودجه امسال انجام دادیم که مردم در درازمدت نتیجه آن را می‌بینند. یکی از مشکلات و چالش‌های اصلی ما در حوزه آب، برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی است. از اقدامات خوبی که در بودجه درنظر گرفته شده، مسئله برق چاه‌های کشاورزی و مصارف سطحی بیش از الگوی مصرف یا بدون پروانه است.

«هزینه‌ها و جریمه‌هایی درنظر گرفته شده که ما بتوانیم طی چند گام در سال‌های آینده به سمتی برویم که قانون ممانعت‌هایی داشته باشد که این برداشت بی‌رویه انجام نشود. این اقدام خوبی است که در کمیسیون تلفیق هم تصویب شد و اگر در صحن علنی هم تصویب بشود، اقدامی است که شاید حالا بروز و ظهور نداشته باشد؛ اما سال آینده که قانون بودجه بخواهد عملیاتی شود اثر خود را نشان می‌دهد و در چندسال آینده هم نتایج آن را می‌بینید که دیگر برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی برای افراد متخلف صرفه اقتصادی نخواهد داشت. این یکی از کارهایی است که به احیای زاینده‌رود کمک خواهد کرد.»

بخشایش؛ شاکی از دست دولت

احمد بخشایش اردستانی، نماینده اردستان، نماینده بعدی است که با او صحبت می‌کنیم. همان ابتدا نطق غرایی دارد: «مجلس ترجمان دیدگاه ملت است. مدرس زنده بود؛ چون مقابل رضاشاه ایستاد. مجلس در برابر دولتی که بخواهد معیشت مردم را سخت کند، می‌ایستد و باید واکنش داشته باشد. قدرت نماینده در نطق اوست. نماینده برای مردم قابل‌دسترسی است؛ ولی مقامات، نه.»

بخشایش از دست دولت شاکی است و می‌گوید در این 100 روز، همه‌چیز گران شده است: «دولت سه منبع درآمدی که بیشتر ندارد. یکی نفت است. وضعیت ما در تولید نفت که تغییری نکرده، پس‌روی چه حسابی دولت در لایحه بودجه‌ای که قرار است این هفته آن را تنظیم و تصویب کنیم و می‌گوید سال آینده 20 تا30 درصد به حقوق‌ها اضافه می‌کند؟ این افزایش از کجا قرار است بیاید؟ منبع درآمدی بعدی مالیات است. دولت می‌گوید نمی‌خواهد مالیات را اضافه کند، می‌خواهد آن را متنوع کند؛ چگونه؟ منبع بعدی هم نرخ تسعیر است که چیزی نیست که بتواند به دولت کمک شایانی کند. پس چرا باید افزایش بودجه داشته باشیم؟ بهتر است همان بودجه قدیم را داشته باشیم و حقوق‌ها را افزایش ندهیم و درعوض ارزش پول ملی را افزایش دهیم.»

بخشایش در ادامه در این خصوص مثالی هم می‌زند: «می‌توانیم کاری کنیم که آرژانتین کرد. 17 هزار برابر پول این کشور بی‌ارزش شده بود. این همه مشکل در کشور ما ناشی از بی‌ارزش‌شدن پول ملی ماست. خاویر میلئی، رئیس‌جمهور آرژانتین، یک‌شب به تلویزیون آمد و گفت من نه از سوسیالیست خوشم می‌آید و نه از پوپولیست. 30 هزار قانون را ابطال کرد. نرخ تورم را روی 2/5 درصد آورد و دولت را سبک کرد. ما باید چنین کاری انجام بدهیم.»

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با مثال‌آوردن از آرژانتین به این نتیجه‌گیری می‌رسد که «مجلس اگر بتواند نهادهایی که بودجه را می‌برند و پاسخ هم نمی‌دهند را پاسخ‌گو کند، کار بزرگی انجام داده است.»

او تأکید می‌کند که نباید فله‌ای بودجه اختصاص بدهیم ؛ پس بهترین کار مجلس در همین هفته در جریان تهیه و تنظیم بودجه با همکاری دولت است. بخشایش در ادامه به سراغ مسئله خاموشی‌ها هم می‌رود و می‌گوید که زشت است برای کشور ما که بعد از 45 سال آب و برق و گاز ما قطع شود و مجلس باید این‌ها را تذکر بدهد و پیگیر این موضوع باشد. مجلس باید این‌قدر بگوید تا وزیر مجبور شود فکری کند که آب و برق خانه‌های مردم خاموش نشود.

او در پایان گریزی هم به یکی از ضعف‌های بهارستان می‌زند و البته می‌گوید در دوره جدید رو به بهبود رفته است: «یکی از نکاتی که در این دوره دیده‌ام در مجلس پررنگ شده، بحث نظارت است. ما نظارت نداریم؛ اما قانون زیاد داریم. مجلس شده مرکز تولید قانون. باید نظارت را بیشتر کنیم.»

اما آیا این مجلس تا الان موفق بوده است؟ بخشایش در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «مجلس را موفق می‌دانم. نه اینکه مطلوب باشد؛ اما سعی می‌کند به سمت مطلوب برود و جالب اینکه آقای قالیباف در اوایل در نطق‌های خود حرف‌های کلی می‌زد؛ اما حالا که دیده نمایندگان حرف‌های دل مردم را می‌زنند، او هم دارد حرف‌های روز مردم را می‌زند و من این را حسن می‌دانم و مجلس باید به این سمت برود.»

رحیمی؛ سه طرح نجات‌بخش آبی اصفهان

رمضان رحیمی، نماینده فلاورجان، هم مهم‌ترین موضوع موردمطالبه مردم استان را مسئله «آب» می‌داند و از بازدیدی می‌گوید که به همراه سایر نمایندگان از مراحل انتقال آب به استان، بازدید 10 ساعته‌ای داشته‌اند و می‌گوید که نمایندگان استان با یکدیگر هم‌عهد و متحد شده‌اند که این موضوع را تا آخر پیگیری کنند و پای کار انتقال آب بایستند.

رحیمی در ادامه اشاره می‌کند که با رئیس‌جمهور جدید چندین بار در ارتباط با مشکلات استان دیدار داشته‌اند و از وزرا هم برای زاینده‌رود قول گرفته‌اند.

اما آیا این پیگیری‌ها منجر به احیای دائمی زاینده‌رود می‌شود؟ رحیمی در پاسخ می‌گوید که مشکل فقط مربوط به کشاورزی نیست. اصفهان مشکل آب شرب هم دارد و در مرحله اول، طرح‌های آبی قرار است مشکل آب شرب را حل کند و طرح انتقال آب از دریا هم قرار است مشکل آب صنعت را برطرف کند تا دیگر به آب زاینده‌رود دست‌درازی نکنند.

او می‌گوید: «اینکه شما از ما قول قطعی می‌خواهید، باید بگویم این طرح‌ها هرکدام زمان‌بندی مخصوص به خود را دارند و هرکدام قرار است بخشی از مشکل را حل کنند؛ مثلا طرح انتقال آب از جنوب استان پیش‌بینی‌شده تا بهار 1404 به بهره‌برداری برسد و این خط که بیاید، قرار است صرف مصارف آب شرب شود تا بخش زیادی از مشکل قطعی آب که تابستان داشتیم را حل کند. طرح آب دریا که پیش‌بینی‌شده تا نیمه دوم سال آینده به بهره‌برداری برسد، برای مصارف صنعت پیش‌بینی‌شده و زاینده‌رود را از دست صنایع آزاد می‌کند.

«این دو پروژه وقتی اجرایی شود و به بهره‌برداری برسد، انتقال آب از سمیرم، بخشی از مشکلات آب شرب را حل می‌کند و پروژه انتقال آب دریا هم آب پشت سد را تقویت می‌کند. این‌ها تمام مشکل را حل نمی‌کند؛ فقط باعث می‌شود زاینده‌رود در روزهای بیشتری از سال آب داشته و جاری باشد و درنهایت تونل سوم کوهرنگ اگر به نتیجه برسد، می‌توانیم قول بدهیم که آب در زاینده‌رود جاری می‌شود. درواقع اصل کار همین پروژه است.»

رحیمی در ادامه به سایر اقداماتی که پیگیر آن بوده است هم اشاره می‌کند: «انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا را در پیش داریم که در تلاش هستیم تا در زمینه نظارت و بررسی صلاحیت‌ها بتوانیم شرایط خوبی فراهم کنیم و انتخابات خوبی در 1404 داشته باشیم. به‌تازگی هم حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی به‌عنوان رئیس، سیدمسعود خاتمی به‌عنوان نایب رئیس و بنده به‌عنوان سخن‌گوی هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای استان اصفهان انتخاب شده‌ایم.»

کمربند غربی اصفهان که قرار است از ترافیک شدید محور اتوبان صفه بکاهد، پروژه دیگری است که نماینده فلاورجان می‌گوید پیگیر آن است. این پروژه که قرار بود در سال 1402 به بهره‌برداری برسد، به گفته مسئولان، باعث می‌شود تا حمل‌ونقل سنگین در محور اتوبان صفه حذف شود و در نتیجه، بار ترافیکی به مسیر بعد از سپاهان شهر منتقل می‌شود.

کمربند جنوب غرب اصفهان که نماینده فلاورجان به آن اشاره می‌کند، به‌عنوان بخشی از رینگ چهارم استان در ایجاد ارتباط بین استان‌ها و شهرهای جنوبی و غربی کشور است که محور اصفهان‌شهرضا، ارتباط شهر اصفهان با مناطق جنوبی کشور از قبیل شیراز و یاسوج و محور آزادراه ذوب‌آهن، ارتباط اصفهان با مناطق جنوب غرب کشور مثل زرین‌شهر و شهرکرد را برقرار می‌کند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس تأکید می‌کند که این پروژه ازجمله اولویت‌هایی است که پیگیری می‌کند و در پایان نیز درخصوص سه اولویت اصلی نمایندگان استان اصفهان برای پیگیری چنین می‌گوید: «آب، حمل‌ونقل و آلودگی هوا.»

ابوترابی؛ از افتتاح زیرگذر تا توسعه بیمارستان

اما از اقدامات نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس چه خبر؟ ابوالفضل ابوترابی که در دوره‌های نهم، دهم و یازدهم هم در مجلس حضور داشته، خلاصه اقدامات خود را این‌طور معرفی می‌کند: «افتتاح زیرگذر شهدای کارگر در ویلاشهر، کلنگ‌زنی طرح توسعه 3600 مترمربعی بیمارستان فاطمه‌الزهرا نجف‌آباد، ادامه توسعه فاضلاب یزدانشهر در 100 کیلومتر، فراخوان برای انتخاب پیمانکار ریل باس (مترو اصفهان به نجف‌آباد).

در حوزه انتخابیه تیران و کرون هم ادامه ساخت بیمارستان امام رضا، آب‌رسانی به روستاهای کرون بالا، افتتاح دندان‌پزشکی درمانگاه خیریه شهید ابوترابی کرون ازجمله اقداماتی است که با پیگیری نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس به نتیجه رسیده یا در دست انجام است. در نهایت درخصوص شهرستان مهردشت هم پروژه آب‌رسانی به دهستان اشن درحال انجام است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یک × دو =