به گزارش اصفهان زیبا؛ دانشگاه اصفهان بهزودی سه رویداد فرهنگی برگزار میکند که هدف آنها ارتقای فعالیتهای دانشجویی، تقویت تعامل فرهنگی و فراهمکردن فرصتی برای رشد علمی و هنری دانشجویان است.
در نشست خبری رونمایی از رویدادهای فرهنگی دانشجویی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان که با حضور ریاست دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی، اعضای شورای ناظر بر کانونها، دبیران و اعضای شورای مرکزی کانونهای فرهنگی برگزار شد، از پوستر و فضای سه جشنواره رویش، امید و قرآن و عترت رونمایی شد.
در این نشست حسین هرسیج، ریاست دانشگاه با تأکید بر حمایت از فعالان فرهنگی دانشجویی و همیاری آنها بیان کرد: وظیفه اصلی دانشجو فعالیت درزمینه پژوهشی و آموزشی است. اما ورود به فعالیت و مشارکت در امور فرهنگی باعث تقویت و افزایش مهارت در زندگی شخصی و اجتماعی میشود. او افزود: نمیتوان از ارزش اینگونه فعالیتها چشمپوشی کرد. نقش مهمی در افزایش مهارت برای قشر نخبه خواهد داشت و ثمره آنها را در درازمدت معلوم میشود.
جشنوارههای دانشجویی، فرصتی برای خودسازی
مریم سعیدیان، معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان در این نشست بیان کرد: این جشنوارهها فرصتی هستند برای خودسازی، نشاط جامعه دانشگاهی و برای الگوسازی دیگران دانشجویان. سعیدیان خاطرنشان کرد: یکی از تدابیری که با توجه به اهمیت فعالیتهای فرهنگی اندیشیده شده، راهاندازی انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه اصفهان است. هدف ما شناسایی افرادی است که در طول دوره تحصیلشان در حوزههای مختلف فعال بودهاند و اکنون جز وافراد موفق در جامعه هستند.
او تأکید کرد: امیدواریم در آینده بتوانیم بانک اطلاعاتی فعالان دانشجویی را تکمیل کنیم. سعدیان همچنین با اشاره به جشنواره رویش گفت: ششمین دوره این جشنواره در دانشگاه اصفهان و دوازدهمین دوره سراسری جشنواره با دبیری دبیر مجمع دبیران کانونها در بخش دانشجویی برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان درباره روند اجرای جشنواره افزود: پس از رونمایی، فراخوان آثار اعلام میشود و فرایند ارسال و دریافت آثار به مدت ۱۰ روز ادامه خواهد داشت. مرحله داوری این جشنواره توسط دانشجویان انجام خواهد شد، همچنین بخش نمایشگاهی آن در هفته اول دی سال جاری به مدت سه روز در محل یاس قدیم با حضور ۱۵ غرفه فعالان دانشجویی برگزار خواهد شد. این جشنواره بهعنوان یک رویداد رقابتی، هدفش تشویق دانشجویان برای ارائه دستاوردهای خود و انتقال تجربیات به یکدیگر است تا دانشجویان بتوانند در عرصههای بزرگتر و مسئولیتهای جدیتر آماده شوند.
او همچنین با اشاره به جشنواره امید گفت: دانشگاه اصفهان میزبان این جشنواره در سطح دانشگاههای استان است. این جشنواره در حال برگزاری است. فیلمهای منتخب در تالار شهید آوینی به نمایش درمیآیند و استفاده از این فرصت برای انتقال پیامهای جدی از طریق هنر و رسانه بسیار مهم است؛ همچنین با استفاده از ظرفیت کانون فیلم و عکس، این امکان فراهم است که کارگاهها و برنامههای آموزشی در دانشگاههای دیگر هم ادامه پیدا کند.
سعیدیان تصریح کرد: سومین جشنواره، جشنواره قرآن و عترت دانشگاهی است. سی و نهمین دوره این جشنواره امروز در خدمت شماست. این جشنواره فرصتی برای رقابت در سطح ملی است. جشنواره قرآن و عترت دانشگاهی در آذر و دی برای ثبتنام انجام میشود و جشنواره در بهمن و اسفند در سطح دانشگاهی اجرا خواهد شد. علاوه بر بخش رقابتی، در این جشنواره کارگاهها و دورههای توانمندسازی هم برگزار میشود.در ادامه برنامه دبیر جشنواره رویش، عارفه طاهری در توضیح این جشنواره گفت: این جشنواره فرصتی است برای نمایش و ارزیابی فعالیتهای داوطلبانه و توانمندیهای دانشجویان در کانونهای فرهنگی، هنری، ادبی و مذهبی.
او همچنین افزود: جشنواره متشکل از دو بخش دروندانشگاهی و کشوری است و هدف آن رقابت کانونهای فرهنگی کل کشور و افزایش ارتقای سطح آنهاست. علاوه بر این دبیر دانشجویی جشنواره فیلم کوتاه و عکس امید، غزل قاسمی در سخنان خود به شرح هدف فعالیت و تأثیر این کانون در افزایش روحیه فرهنگی و هنری و رشد جامعه دانشگاهی اشاره کرد. او بیان کرد: دانشگاه اصفهان تنها نماینده وزارت علوم در برگزاری دوازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و عکس دانشجویی امید در استان اصفهان است.قاسمی خاطرنشان کرد: این جشنواره فرصتی برای تقویت روحیه همبستگی، ارتباطات میان هنرمندان جوان از سراسر جهان است که با آثار خود میتوانند بر شناخت فرهنگی، اجتماعی و هنری خود تأثیر بگذارند.
در انتها نماینده جشنواره دانشجویی قرآن و عترت، معصومه ابرازه گفت: بهزودی دانشگاه اصفهان میزبان سیونهمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان خواهد بود و علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام به سامانه فرنما مراجعه کنند. مرحله دانشگاهی این جشنواره در دی و بهمن 1403 و اختتامیه آن اسفند برگزار خواهد شد.
ابرازه اضافه کرد: این جشنواره در بخشها و رشتههای مختلف شامل بخش آوایی شامل قرائت ترتیل قرآن، قرائت تحقیق، حفظ قرآن، دعاخوانی و سایر مصادیق مشابه، بخش معارفی شامل معارف نهجالبلاغه، معارف صحیفه سجادیه، سبک زندگی اجتماعی و موضوعات مشابه، بخش پژوهشی شامل مقالهنویسی و تلخیص کتاب، بخش فناوری و تولیدات رسانهای شامل تولید کلیپ، پادکست، نرمافزار، اپلیکیشن و موارد مشابه، بخش هنری شامل نقاشی، خوشنویسی، عکاسی، طراحی پوستر و دیگر رشتههای هنری، بخش ادبی شامل داستاننویسی، شعر، نمایشنامهنویسی، فیلمنامهنویسی و دیگر رشتههای ادبی برگزار میشود. این نشست با رونمایی از سه پوستر ذکرشده، توسط ریاست دانشگاه اصفهان خاتمه یافت.