گفت‌وگو با علی‌ اکبری، فرمانده پایگاه بسیج حضرت جوادالائمه(ع)

جذب چشمگیر جوانان کنگاز به بسیج

با توجه ‌به جایگاه و اهمیت نقش‌آفرینی بسیج در جامعه و پذیرش این امر که مهم‌ترین قالب و شکلی که مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌صورت داوطلبانه در آن حضور یافته‌اند و با عضویت در آن در مقاطع حساس از ارزش‌های اسلامی و انقلاب دفاع و حمایت کرده‌اند‌، بسیج است در محله‌های مختلف اصفهان به بررسی عملکرد پایگاه‌های بسیج پرداختیم.

تاریخ انتشار: 12:52 - سه شنبه 1403/11/2
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
جذب چشمگیر جوانان کنگاز به بسیج

به گزارش اصفهان زیبا؛ با توجه ‌به جایگاه و اهمیت نقش‌آفرینی بسیج در جامعه و پذیرش این امر که مهم‌ترین قالب و شکلی که مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌صورت داوطلبانه در آن حضور یافته‌اند و با عضویت در آن در مقاطع حساس از ارزش‌های اسلامی و انقلاب دفاع و حمایت کرده‌اند‌، بسیج است در محله‌های مختلف اصفهان به بررسی عملکرد پایگاه‌های بسیج پرداختیم.

در این محله نیز در گفت‌وگو با علی‌ اکبری، فرمانده پایگاه بسیج حضرت جوادالائمه(ع) محله کنگاز، به بررسی عملکرد و چالش‌های این پایگاه پرداختیم.

فرمانده ۲۳ساله پایگاه بسیج حضرت جوادالائمه(ع) محله کنگاز

پس از سلام و احوالپرسی اکبری سخنش را با داستانی از چگونگی تقبل مسئولیت پایگاه بسیج جوادالائمه محله کنگاز آغاز می‌کند و می‌گوید: «از دوران جنگ بین ایران و عراق پایگاه شروع به فعالیت کرد. آن زمان نام مسجد را روی پایگاه گذاشتند. پس از جنگ فعالیتی در پایگاه انجام نمی‌شد؛ تا اینکه حدود 25 سال پیش برای انجام فعالیت‌های فرهنگی خود نیاز به منابع مالی داشتیم.

زمانی که با کانون‌های فرهنگی خوراسگان صحبت کردیم، گفتند: عضو بسیج شوید تا بتوانید با کمک مالی که به پایگاه‌های بسیج می‌کنند، فعالیت‌های فرهنگی‌تان را انجام دهید. آن زمان فرمانده پایگاه بسیج‌شدن شرایط خاصی داشت و کسی را پیدا نکردیم که ازنظر تحصیلات، آگاهی از مسائل سیاسی و جنگ کامل باشد. به سپاه مراجعه کردیم و در گفت‌وگویی که داشتیم، به من پیشنهاد دادند فرمانده پایگاه شوم. آن زمان 23 سال داشتم و این موضوع را هم بیان کردم. آن‌ها با شرایط سنی من کنار آمدند و گفتند: به دلیل اینکه سایر شرایط موردنیاز را دارید، نگران کم‌سن‌بودن خود نباشید. ما در مسائل مختلف به شما کمک خواهیم کرد. پس از انتخاب‌شدن به‌عنوان فرمانده پایگاه شروع به کار کردیم.»

جذب صعودی پایگاه بسیج محله کنگاز

فرمانده پایگاه بسیج حضرت جوادالائمه(ع) ادامه می‌دهد: «در حوزه فرهنگی بسیار قوی بودیم. به پایگاه ما پیشنهاد شد که ازلحاظ نظامی هم عملکرد قوی‌تری داشته باشید. ازآنجایی‌که در این دوره باید به مسئله فرهنگ پرداخته شود و تهاجم دشمن درزمینه فرهنگ است، نه جنگ سخت، با این مسئله مخالفت کردم و از مسئولیتم استعفا دادم. حدود سه سال پیش دوباره این مسئولیت را برعهده گرفتم و شروع به ادامه‌دادن راه قبلی در پایگاه کردم. در ابتدا، فعالیت خود را با برگزاری مراسم در مناسبت‌های مختلف شروع کردم؛ به‌عنوان‌مثال، در عید غدیر از چند سال پیش تاکنون در پارک اریسون جشنی با جمعیت هشت‌هزارنفری برگزار می‌کنیم. هم‌زمان با جشن‌ها، برنامه‌های فرهنگی مختلفی برای نوجوانان و جوانان دختر و پسر داریم و از همین برنامه‌ها نیروهای خود را هم جذب می‌کنیم؛ فقط امسال 80 نفر عضو به اعضای پایگاه اضافه شدند.»

نیاز و آگاهی‌نداشتن مردم مسبب تخریب مسجد هزارو400ساله کنگاز

صدای شاد و پرانرژی اکبری به تأسف روی می‌آورد و می‌گوید: «خدا را شکر جذب خوبی برای پایگاه صورت ‌گرفته است؛ اما متأسفانه مکان مناسبی برای انجام فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی نداریم. در گذشته قسمتی از مسجد حضرت جوادالائمه(ع) را به دلیل اینکه داخل خیابان بود و وسعت مسجد باید بیشتر می‌شد، خراب و دوباره آن را بازسازی کردند. مسجد یک سنگ دارد که قدمت مسجد را به هزارو400 سال پیش می‌رساند. زمانی که میراث فرهنگی متن نوشته‌شده روی سنگ را ترجمه کرد، از ما سؤال کرد: پس مسجد کجاست؟ به دلیل آگاهی‌نداشتن و نبود مسجد دیگری که وسعتش پاسخ‌گوی نیاز اهالی محله باشد، این مسجد هزارو400ساله را برای بازسازی تخریب کرده بودیم. پس از بازسازی حسینیه کنار مسجد نیز به آن اضافه شد. با این اتفاق هنوز هم مکان مناسبی برای برگزاری مراسم‌ و برنامه‌هانداریم.

ازطرفی، بچه‌هایی که به پایگاه می‌آیند، نیازمند مکانی تمیز هستند و کسی تمایل ندارد فرزندش در محیطی غیربهداشتی و بدون امکانات فعالیت کند. متأسفانه ما نیازمند مکانی هستیم که امکانات و شرایط مناسب برای حضور بچه‌ها را داشته باشد.» او سپس به پیگیری‌‌هایی که در جهت داشتن مکانی مناسب برای فعالیت اهالی محله انجام دادند، اشاره می‌کند: «در این راستا به شهرداری مراجعه کردیم و به‌غیراز وسعت کم مسجد، موضوع نبود کتابخانه در یک محله هفت‌هزارنفری را هم بیان کردیم. به شهرداری پیشنهاد دادیم زمین روبه‌روی مسجد را به آن واگذار کنیم تا یک ساختمان سه‌طبقه شامل کاربری‌های موردنیاز محله را تأسیس کند. شهردار گفت: بودجه این کار تعیین شده است؛ اما حدود پنج سال است که اتفاقی رخ نداده. امیدواریم امسال این اتفاق رقم بخورد.»

اهالی کنگاز مأنوس با قرآن

از او درخواست کردم در رابطه‌ با برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که داشتند، بیشتر توضیح بدهد. او در پاسخ می‌گوید: «در حوزه مذهبی به برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن پرداختیم. روزهای یکشنبه برنامه خانه‌به‌خانه را داریم. در این برنامه منزل هر یک از اهالی محله جلسه قرآن برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان این جلسه همه رده‌های سنی هستند و پس از قرائت قرآن به بیان مفاهیم قرآن می‌پردازند؛ داخل مسجد نیز هر هفته در روزهای سه‌شنبه کلاس قرآن برای عموم مردم برگزار می‌شود.

کلاس‌های مختلف درزمینه هنری، علمی و… را بیشتر در تابستان برگزار می‌کنیم. طبقه پایین مسجد میز تنیس، دارت و… قرار دادیم تا کودکان و نوجوانان در مسجد در کنار آموزش، به بازی هم بپردازند و ساعت دلپذیری را در فضای مسجد سپری کنند. در حوزه جهادی در سال گذشته به‌غیراز پوشاک و موارد دیگر فقط حدود شش تن برنج بین فقرای محله توزیع کردیم. حدود چهار سال پیش یک گروه سرود تشکیل دادیم. به دلیل اینکه این گروه فعالیت خود را از عیدغدیر شروع کرد، نام آن را بچه‌های غدیر گذاشتیم. اکنون این گروه در همه شبکه‌های سراسری تلویزیون و مراسم‌ بزرگ اجرا دارد. در دهه عاشورا چهار هیئت در محله تأسیس کردیم که اکنون در مراسم‌ مختلف برنامه‌های خوبی برگزار می‌کنند.»

همکاری بیشتری لازم داریم

فرمانده پایگاه بسیج حضرت جوادالائمه(ع) به دیگر موانع نبود مکان مناسب اشاره می‌کند: «شهردار پیشنهاد داد که تمرین‌های گروه‌سرود داخل فرهنگ‌سرای اندیشه انجام شود؛ اما متأسفانه برای جابه‌جایی بچه‌ها باید سرویس بگیریم و این مسئله ازلحاظ اقتصادی برای ما ممکن نبود. طرحی به نام بهنام محمدی وجود دارد که در آن مدارس ملزم هستند با پایگاه‌های بسیج و مراکز فرهنگی همکاری کنند تا پایگاه‌های بسیج و مراکز فرهنگی بتوانند از فضای مدارس برای انجام فعالیت‌ها و برنامه‌های خود بهره ببرند.امسال طرح تابستانه داشتیم و مسجد فضای مناسبی برای برگزاری برنامه‌ها نداشت؛ ازطرفی مدیر مدرسه همه کلاس‌های مدرسه را برای برگزاری کلاس‌های مختلف اجاره داده بود و ما نتوانستیم از فضای مدرسه محله خود استفاده کنیم؛ حتی سال گذشته که یک شب جشن حضرت‌علی(ع) را در مدرسه برگزار کردیم، باوجود هماهنگی که از قبل انجام داده بودیم، به مدرسه هزینه پرداخت کردیم.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

6 + 14 =