به گزارش اصفهان زیبا؛ دکتر منصور ریسمانچیان، عضو انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران درباره اثر مهمی از کلسیم بر سرطان روده چنین گفت: تحقیق بزرگی بر روی بیش از نیم میلیون بانو در بریتانیا که طی نزدیک به ۱۷ سال انجام شده است، تأیید کرده که کلسیم غذایی خطر سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
سازمان تحقیقات سرطان بریتانیا که بودجه این مطالعه را تأمین کرده، اعلام کرد که این تحقیق، نشاندهنده مزایای یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای کاهش خطر سرطان است.
در حالی که الکل و گوشتهای فرآوریشده به عنوان عوامل سرطانزا شناخته شدهاند و گوشت قرمز به عنوان احتمالاً سرطانزا طبقهبندی شده است، در مورد رابطه سایر عوامل غذایی با خطر سرطان روده بزرگ، توافقی وجود ندارد.
این مطالعه ۹۷ عامل غذایی را بررسی کرد و برای رفع این اختلاف نظرها، تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه آکسفورد، مصرف ۹۷ عامل غذایی را در ۵۴۲,۷۷۸ زن از سال ۲۰۰۱ به مدت متوسط ۱۶.۶ سال پیگیری کردند. در این مدت ۱۲,۲۵۱ شرکتکننده به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند.
زنان در ابتدا پرسشنامههای دقیق غذایی را تکمیل کردند، و ۷درصد از آنها در حداقل یک ارزیابی غذایی آنلاین ۲۴ ساعته شرکت کردند.
زنانی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شده بودند، بهطورکلی مسنتر، بلندقدتر، دارای سابقه بیشتر خانوادگی سرطان روده و رفتارهای بهداشتی نامطلوبتری نسبت به سایر شرکتکنندگان داشتند.
خطر نسبی سرطان روده بزرگ برای مصرف همه ۹۷ عامل غذایی محاسبه شد و برای ۱۷ مورد از آنها ارتباط معناداری یافت شد.
مصرف کلسیم قویترین اثر محافظتی را نشان داد، بهطوری که هر ۳۰۰ میلیگرم افزایش مصرف روزانه، معادل یک لیوان بزرگ شیر، با کاهش ۱۷درصد خطر نسبی همراه بود.
شش عامل مرتبط با لبنیات که با کلسیم ارتباط داشتند، شیر لبنی، ماست، ریبوفلاوین(ویتامین B2 )، منیزیم، فسفر و پتاسیم نیز ارتباط معکوس را با خطر سرطان روده بزرگ نشان دادند.
اثرات محافظتی ضعیفتری برای غلات صبحانه، میوه، غلات کامل، کربوهیدراتها، فیبر، قندها، فولات و ویتامین C مشاهده شد.
نکته مهم این است که نقش محافظتی کلسیم مستقل از مصرف شیر لبنی بود. یعنی نتیجه این تحقیق نشان داد که اگرچه محصولات لبنی به محافظت در برابر سرطان روده بزرگ کمک میکنند، ولی باید دانست که این محافظت عمدتاً یا کاملاً توسط کلسیم انجام میشود.