بی‌توجهی به التهابات سینوس‌ها،‌ بیماری را تشدید می‌کند

درمان طبیعی برای سینوزیت

سینوزیت، از بیماری‌های شایعی است که بسیاری از افراد را دچار خود کرده است.

تاریخ انتشار: 08:46 - پنجشنبه 1403/11/25
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
درمان طبیعی برای سینوزیت

به گزارش اصفهان زیبا؛ سینوزیت، از بیماری‌های شایعی است که بسیاری از افراد را دچار خود کرده است. حال برای اینکه بدانید علت بروز آن چیست و با چه راهکاری می‌توان خود را درمان کرد، از نظریه دکتر جمشید هاشمی،‌ ملقب به استاد آرام، درمانگر و روان‌شناس بالینی استفاده کنید:

ابتدا بهتر است بدانید سینوزیت، به التهاب غشای مخاطی پوشاننده سینوس‌های اطراف بینی اطلاق می‌شود که معمولا در ادامه سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر بیماری‌های عفونی رایج ایجاد می‌شود.

بعضی وقت‌ها، میکروب‌هایی که از بدن دفع می‌شوند، به این سینوس‌ها راه پیدا می‌کنند که این امر منجر به بروز مشکلاتی در سینوس‌ها می‌شود. سینوس‌ها از حفره‌های موجود در استخوان‌هایی که در ناحیه سروصورت قرار دارند، تشکیل شده است. سینوس‌های پیشانی‌، فک بالا‌، اتموئید و اسفنوئید سینوس‌های اطراف بینی هستند که با بینی ارتباط دارند.

ضمنا سینوس‌های پیشانی، در استخوان پیشانی درست بالای چشم‌ها قرار دارد و سینوس‌های فک بالا در اطراف بینی زیر استخوان گونه قرار دارد. سینوس‌های اتموئید و اسفنوئید نیز در زیر یا اطراف بینی قرار دارد. این سینوس‌های هوایی وزن کاسه سر را سبک‌تر کرده و باعث رزونانس صدا می‌شود.

علائم بروز سینوزیت

علائم سینوزیت شامل: عطسه دائم یا بیش‌ازحد، آبریزش‌بینی، بسته شدن یک یا هر دو سوراخ بینی، سردرد و احساس فشار در اطراف سر، چشم‌ها و صورت است. سردردهای سینوسی معمولا در پیشانی و صورت، درست زیر چشم‌ها احساس می‌شود.

بیمار مبتلا به سینوزیت ممکن است از تب با درجه پایین، از دست‌دادن اشتها و دندان‌درد نیز رنج ببرد و در تنفس نیز دچار مشکل است. صدا نیز به خاطر گرفتگی بینی مشکل دارد.

دلایل بروز سینوزیت

سینوزیت، درنتیجه احتقان مجاری سینوسی به‌واسطه زکام به وجود می‌آید. این بیماری درنتیجه ترشح بیش‌ازحد مخاط در پوشش غشایی بینی، گلو و سر در بدن ظاهر می‌شود. این افزایش به دلیل تحریک توسط سموم موجود در خون است. بنابراین، تغذیه غلط، علت اصلی مشکلات سینوسی است.

وقتی انسان از انواع مشخصی از غذاها یا نوشیدنی‌ها استفاده می‌کند، آن‌ها در طول مدت‌زمان دارای اثراتی بر کل بدن انسان می‌شوند؛ بنابراین، برخی از افراد نسبت به برخی از مواد حساسیت‌زا که واکنش آن‌ها درنهایت منجر به بروز سینوزیت می‌شود، حساس‌تر می‌شوند.

راهکارهای درمانی

اصلاح رژیم‌غذایی اهمیت زیادی در درمان سینوزیت دارد و بیمار باید از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کند. بیشتر افرادی که دچار مشکلات سینوسی می‌شوند، از اسیدی شدن معده نیز رنج می‌برند. بنابراین، رژیم غذایی آن‌ها باید به سمت مصرف غذاهای قلیایی تغییر پیدا کند. مصرف نمک باید به حداقل ممکن کاهش پیدا کند؛ زیرا نمک به تجمع آب در بافت‌ها منجر می‌شود و کلسیم را از بدن دفع می‌کند.

در مرحله حاد بیماری، هنگامی که تب وجود دارد، بیمار باید از مصرف غذاهای جامد خودداری کرده و فقط از عصاره سبزیجات و آب‌میوه‌های تازه‌ای که به نسبت 50/50 رقیق شده است، مصرف کند. بعد از آنکه تب کاهش پیدا کرد، او می‌تواند از یک رژیم غذایی میوه‌ها و سبزیجات خام کم‌کالری با مقدار زیادی آب‌میوه‌های خام استفاده کند.

بعدازآنکه علائم حاد بیماری از بین رفت، بیمار می‌تواند به‌تدریج از یک رژیم غذایی متعادل و متوازن از سه گروه اصلی غذایی (‌دانه‌ها، آجیل‌ها و غلات، سبزیجات و میوه‌ها) استفاده کند. در موارد مزمن می‌توان از روزه کوتاه‌مدت و مکرر با آب‌میوه‌ها برای یک هفته یا بیشتر در فواصل دوماهه استفاده کرد.

ضمنا باید از مصرف غذاهای نشاسته‌ای و خشک‌شده، قند سفید، آرد سفید، برنج، محصولات ماکارونی، شیرینی‌جات، کیک و نبات خودداری کند. همچنین از مصرف ادویه‌های تند، گوشت و محصولات درست‌شده از آن‌ها پرهیز کند. کره و روغن حیوانی در مقادیر کم و عسل را باید برای شیرین کردن استفاده کرد.

ضمنا تمام غذاهای پخته‌شده را باید برای هر وعده غذایی تازه آماده کرد. سبزیجات را باید در مقادیر فراوان و انواع میوه‌ها را می‌توان به‌استثنای گروه مرکبات همچون لیموترش، پرتقال و گریپ‌فروت مصرف کرد. از شیر نیز باید در مقادیر کافی استفاده کرد؛ زیرا شیر دارای کلسیمی است که اثر شگفت‌انگیزی در غلبه بر التهاب بافت‌ها می‌گذارد.

در ضمن رژیم‌غذایی غنی از ویتامین‌A، بهترین درمان برای رفع سرماخوردگی و مشکلات سینوسی است. ویتامین A نرم‌کننده غشاست؛ زیرا به ایجاد غشای مخاطی سالم در سر و گلو کمک می‌کند. برخی از منابع ارزشمند ویتامین‌A‌: شیر کامل، کشک، زرده تخم‌مرغ، کدو، هویج، سبزیجات برگ‌دار، گوجه، پرتقال، انبه و میوه پاپایاست.

برای رفع مشکلات سینوسی، درمان را می‌توان از طریق مصرف ویتامین‌A در مقادیر درمانی بالا به میزان 000/25 واحد بین‌المللی در روز انجام داد. ثابت شده است که ویتامین‌C در درمان سینوزیت مفید است و بیمار مبتلا به سینوزیت باید از یک گرم از این ویتامین در روز در دو مقدار درمانی 500 میلی‌گرم هر بار استفاده کند.

یکی از مؤثرترین درمان‌ها برای مشکلات سینوسی مصرف گیاه‌های تندی همچون سیر و پیاز است که احتقان مخاطی را در سرتاسر دستگاه تنفسی از بین می‌برد. بیمار مبتلا به سینوزیت در شروع باید از مقادیر کم و ملایمی از این گیاهان استفاده کند و آن‌ها را به‌تدریج افزایش دهد، برای رسیدن به نتایج مؤثر در درمان این بیماری می‌توان این گیاهان را در مقادیر مناسب به غذاهای عادی خود اضافه کرد.

آب‌هویجی که به شکل جداگانه یا در ترکیب با آب چغندر و خیار یا با عصاره اسفناج مصرف می‌شود، در درمان مشکلات سینوسی مفید است. 100 میلی‌گرم از عصاره چغندر و خیار یا 200 میلی‌گرم عصاره اسفناج را باید با 300میلی‌گرم آب هویج در این ترکیبات ترکیب کرد.

ضمنا استفاده از بسته سرد بر روی سینوس باعث درمان سینوزیت می‌شود. همچنین استفاده از بسته‌های سرد و گرم به شکل متناوب مؤثر است. از آب سرد و گرم نیز استفاده کنید؛ آب گرم را تا جایی که می‌توان تحمل کرد، بر روی کل صورت خود بریزید؛ سپس برای مدت کوتاهی آب سرد بر روی صورت بریزید. استنشاق بخار از طریق بینی نیز برای مدت پنج دقیقه (در هر ساعت) باعث درمان می‌شود. خواب مناسب، استراحت کافی و هوای تازه هم ضروری است. ضمنا از استعمال عطرها و روغن‌های مو با رایحه قوی اجتناب شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یک × پنج =