در مجمع سلامت شهرستان اصفهان مطرح شد:

امنیت غذایی نداریم!

روز یکشنبه، مجمع‌‌ سلامت شهرستان اصفهان با همکاری مراکز بهداشت شماره یک و دو اصفهان در سالن اجتماعات بهداشت برگزار شد.

تاریخ انتشار: 11:39 - شنبه 1403/12/4
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
امنیت غذایی نداریم!

به گزارش اصفهان زیبا؛ روز یکشنبه، مجمع‌‌ سلامت شهرستان اصفهان با همکاری مراکز بهداشت شماره یک و دو اصفهان برگزار شد، این جلسه که با حضور فرماندار اصفهان و سایر مسئولین و کارکنان مراکز بهداشت و رابطین سلامت ادارات مختلف بود، به بحث و بررسی اهمیت سلامت و امنیت‌غذایی پرداخته شد.

در پایان نیز تندیس و لوح تقدیر به سازمان‌های فعال در حوزه سلامت تقدیم شد.

اما حالا به بخشی از صحبت‌های ارائه شده در این همایش اشاره می‌کنیم:

دکتر علی وحدتی، رئیس مرکز بهداشت شماره یک اصفهان

 نماد گسترده کشور، سلامت است و بدین منظور فرهنگسازی و آموزش ضرورت دارد، آموزشی که از بدو تولد تا سالمندیلازم است و باعث ارتقا سلامت می‌شود.

اما در این بین جای تاسف است که شیوه زندگی مناسبی نداریم؛ استفاده کافی و لازم از غذا و دسترسی همگانی در بین مردم وجود ندارد. علاوه بر این، آلودگی هوا و استرس نیز از عوامل مهم دیگر در آسیب‌رسانی به سلامت شده که نیاز به مشارکت همگانی دارد.

دکتر پارسا، مسئول کارگروه سلامت و امنیت غذایی معاونت بهداشتی

 برای تحقق نظام سلامت، تاکید برای عدالت و تامین و حفظ امنیت‌ غذایی شده است. در این بین مشارکت‌طلبی و مهمترین اصل آن مطالبه‌گری از ارگان‌ها برای پیشبرد اهداف ضروری است.

هر دستگاهی با حمایت‌های خود می‌توانند در این راه یاری رسانند چراکه بهداشت به تنهایی نمی‌تواند به اهداف خود برسد.

محمدعلی احمدی، فرماندار استان

 برای نیل به امنیت غذایی، همه آحاد جامعه و مسئولین نقش دارند و با همکاری یکدیگر می‌توان در حوزه سلامت پیشرفت داشت، این همکاری از مسیر تولید تا مصرف را شامل می‌شود و وظیفه همگانی است.

ضمنا در این خصوص راهبردهای مدیریتی و اهمیت ارائه موضوعات جلسه در ادارات توسط مسئولین و رابطین سلامت مهم است. همچنین رسانه با نشر و فرهنگسازی در حوزه سلامت و در عین حال امید در جامعه نقش مهمی می‌تواند داشته باشد.

دکتر عابد قوامی، متخصص تغذیه و عضو هیات‌علمی دانشکده‌تغذیه

اکنون از لحاظ امنیت‌‌‌غذایی از جایگاه خوبی نداریم. ضمنا در رابطه با تغذیه باورهای غلطی وجود دارد. از جمله می‌توان به نمک اشاره کرد. بسیاری از افراد از وجود نمک پنهان بی‌اطلاع هستند.

در حال حاضر بسیاری از افراد از غذاهای‌آماده استفاده می‌کنند که ممولا نمک زیادی دارد و یا مواد نگهدارنده‌ای دارد که باعث بیماری می‌شود، حتی برخی برای تامین ید بر این باورند که با نمک بیشتر بهبود می‌یابند که چنین نیست و می‌توان از منابع دیگر حاوی ید استفاده کرد.

مصرف لبنیات نیز در بین مردم کاهش یافته که بهتر است به آن توجه شود و حتی بخاطر داشتن پروتئین می‌تواند تا حدودی جایگزین گوشت شود. البته برخی بخاطر وجود نشاسته یا پالم از آن برحذر هستند که باید گفت کمی نشاسته ضرری ندارد و پالم هم که تا جایی که من مطلعم به آن افزوده نمی‌شود.

باور غلط دیگری که بین ایرانیان بسیار شایع شده است، افزودن وایتکس در شیر است.

در این خصوص باید گفت؛ این باور غلطی است و چنین نیست که در شیر وایتکس افزوده شود. چون با افزودن وایتکس به شیر، این ماده غذایی  خراب می‌شود و امکان اصلاح آن نیست.

آرد از مواد غذایی دیگر است که لازم است به آن اشاره کنم و آن این است که بهتر است از آرد سبوس‌دار استفاده کرد.

آرد سبوس‌دار برتری زیادی نسبت به آرد فاقد سبوس دارد. از این رو همیشه سعی کنید از آرد سبوس‌دار و نان حاوی سبوس تهیه و مصرف کنید.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

5 × سه =