گفت‌وگو با حجت‌الاسلام گرجی

روحانی محبوب مردم و مربی نسل انقلاب

در خیابان شیخ بهایی کودکی به دنیا آمد که بعدها نامش با مسجد حجتیه محله وحید اصفهان گره خورد.

تاریخ انتشار: 12:22 - سه شنبه 1403/12/14
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
روحانی محبوب مردم و مربی نسل انقلاب

به گزارش اصفهان زیبا؛ در خیابان شیخ بهایی کودکی به دنیا آمد که بعدها نامش با مسجد حجتیه محله وحید اصفهان گره خورد. حجت‌الاسلام مهدی گرجی، استاد تعلیم و تربیت جوانان و خانواده و استاد درس اخلاق حوزه علمیه و دانشگاه در اصفهان است که منبرهای ایشان سال‌هاست خانواده‌های اصفهانی را به فیض رسانده است.

حجت‌الاسلام گرجی در گفت‌وگو با «هم‌محله»

گفت: من در محله شیخ بهایی متولد شدم و در دوسه‌سالگی به همراه خانواده به محله وحید نقل‌مکان کردیم؛ محله‌ای که در آن زمان به «صحرا روغن» معروف بود و از همان سال‌های کودکی، مسجد حجتیه به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی من تبدیل شد؛ مسجدی که نه‌تنها برای من بلکه برای بسیاری از مردم منطقه، مکانی مقدس و تأثیرگذار بود. او با اشاره به سابقه فعالیت چشمگیر مسجد حجتیه حتی پیش از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: این مسجد به‌دلیل فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی‌اش، موردتوجه خاص و عام قرار داشت. کتابخانه‌ای که امروز به نام شهید حسین کلیشادی نام‌گذاری شده، یکی از دلایل اصلی جذب مردم به این مسجد بود. این مسجد در دوران دفاع مقدس نیز نقش پررنگی ایفا کرد. بسیاری از جوانان و نوجوانانی که در این مسجد رشد کرده بودند، راهی جبهه‌ها شدند و برخی از آن‌ها به شهادت رسیدند. مسجد حجتیه، به‌نوعی مهد تربیت نیروهای انقلابی بود.

این استاد درس اخلاق حوزه علمیه و دانشگاه که امروز یکی از روحانیون فعال این مسجد است، هفته‌ای یک شب در شام جمعه، نماز جماعت را در مسجد حجتیه اقامه می‌کند و در طول هفته سه امام جماعت دیگر نماز جماعت را سه وقت در این مسجد اقامه می‌کنند. این مسجد برنامه‌های متنوعی برای جذب جوانان و نوجوانان ترتیب داده‌ است. حجت‌الاسلام گرجی بر این باور است که همه مساجد نیاز به طرح‌ها و برنامه‌های جذاب برای نسل جوان دارند. کارگاه‌های فکری، آموزشی و سیر مطالعاتی، بخشی از فعالیت‌های این مسجد برای نیروسازی و تربیت نسل جدید است.

محله وحید، با وجود تنوع قومیت‌ها و فرهنگ‌ها، همواره نمادی از وحدت و همدلی بوده است. مردم این محله با وجود تفاوت‌های فرهنگی، در مسجد حجتیه دورهم جمع می‌شوند و در کنار هم زندگی گرمی دارند. مسجد حجتیه، به‌عنوان کانون این وحدت، نقش مهمی در ایجاد این همدلی ایفا کرده است.

او ادامه داد: کودکان در این مسجد جایگاه ویژه‌ای دارند. استقبال با روی خوش از آن‌ها و دادن نقش‌هایی مانند مکبر، مؤذن و یا حضور در گروه سرود و تئاتر، از عوامل جذب کودکان به مسجد است. این کار نه‌تنها باعث مشارکت بیشتر آن‌ها می‌شود؛ بلکه مفاهیم دینی و فرهنگی را به شیوه‌ای جذاب به آن‌ها می‌آموزد.حجت‌الاسلام گرجی از توجه روزنامه «اصفهان زیبا» و «هم‌محله» به مسجد و معنویت قدردانی می‌کند. به باور او، این توجه نه‌تنها مایه افتخار است؛ بلکه امیدواری برای ادامه راهی است که مسجد حجتیه سال‌هاست در آن گام برمی‌دارد: راه وحدت، تربیت و معنویت.

او تأکید کرد: مسجد حجتیه، با سابقه‌ای درخشان در تربیت نیروهای انقلابی و ایجاد وحدت میان اقوام مختلف، همچنان به‌عنوان یکی از کانون‌های مهم فرهنگی و مذهبی در محله وحید به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یک × 1 =