به گزارش اصفهان زیبا؛ دغدغه فعالان اقتصادی اصفهان همیشه رفع موانع سرمایهگذاری و تولید در اصفهان برای ثروتآفرینی بیشتر بوده است. یک تولیدکننده آن هم در استانی مانند اصفهان تنها به دنبال کسب سودنیست بلکه به دنبال آن است که در ازای تولید واقعی و توسعه کیک اقتصاد استان کسب سود نماید. از همین رو تلاش میکند تا چالشهای پیشرو را تبیین نموده و برای رفع آنها با مدد حاکمیت چارهجویی کند. اتاق بازرگانی اصفهان بیشک همواره به عنوان محل رفت و آمد فعالان اقتصادی محل تحلیل و تبیین چالشهای تولید بوده و در کنار آن محل ارائه راهکارها به قوای سهگانه بوده است. در گفتوگویی که در همین راستا با امیر کشانی رییس اتاق بازرگانی اصفهان داشتیم وی از مهمترین چالشهای پیشروی توسعه تولید و بهبود بازرگانی اصفهان گفت. به عقیده کشانی کمبود نیروی کار، قطعیهای مکرر برق، صدور بخشنامههای فراوان جزو چالشهای پیشروی سرمایهگذاری در استان اصفهان است.
اما در کنار این چالشها باید دقت داشت که استان اصفهان یک استان صنعتی است که قطب بسیاری از حوزههای صنعت مانند فولاد، نساجی، سنگ و … است. استانی که با دارا بودن نفایس و ابنیه تاریخی و … زمینه فراوانی برای جذب گردشگر دارد. به همین سبب رییس اتاق بازرگانی از امیدش برای اصلاح برخی رویهها در سال 1404 و تلاش بخشخصوصی در جلسات مشترک با دولت برای حل مشکلات بهخصوص ناترازی برق میگوید.آنچه در ادامه میخوانید گفتوگوی اصفهانزیبا با او در خصوص چالشهای توسعه تولید و بازرگانی در اصفهان و اقدامات اتاق بازرگانی اصفهان در این حوزه است.
صدور بیش از 500 بخشنامه در حوزه تجارت خارجی
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان به «اصفهان زیبا» میگوید: «قوانین خلقالساعه و بخشنامههای تجارت خارجی متعدد یکی از چالشهای موجود است که تاجران اصفهانی را با مشکل مواجه کرده است. این مشکل جنبه ملی دارد. اگر مسئله استانی باشد، دستاندرکاران دستبهدست هم داده و مسائل را حلوفصل میکنند.»
امیر کشانی ادامه میدهد: «در سال ۱۴۰۲، بیش از ۵۰۰ بخشنامه در حوزه تجارت خارجی صادر شده که نشاندهنده پیچیدگی قوانین است که بهدقت در اجرای آنها نیاز داریم.»
قطعیهای مکرر؛ بلای جان اقتصاد اصفهان
کشانی عنوان میکند: «قطعیهای مکرر و چالشهایی که در بخش انرژی داریم برای اصفهان مشکلساز شده است. قطعیهای برق صنایع در مقایسه با تهران بیشتر است و ناترازی انرژی استان اصفهان را بیشتر تحت تأثیر قرار داده است.»
کمبود نیروی کار در استان داریم
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان بیان میکند: «کمبود نیروی انسانی یکی دیگر از مسائلی است که اقتصاد استان را تحت تأثیر قرار داده. در کمال تأسف نیروی کار کاهش یافته است.»
فرار سرمایهها و افت سرمایهگذاری در اصفهان
کشانی افت سرمایهگذاری در استان را یکی دیگر از چالشهای اقتصاد استان معرفی کرده و میگوید: «از یکسو با فرار سرمایهها در استان مواجهیم و از سوی دیگر سرمایهگذاران رغبت چندانی برای سرمایهگذاری ندارند. دلیل کاهش انگیزه آنها نیز به بیبرقی و چالشهای موجود در حوزه انرژی و موانع بانکی که در مسیر آنها قرار میگیرد ارتباط پیدا میکند.»
او در پاسخ به اینکه چه اقداماتی از سوی اتاق برای رفع ناترازی انرژی در استان انجام شده، خاطرنشان میکند: «در شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولتی پیشنهاد ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی در کنار شهرکهای صنعتی را بهعنوان یک راهکار برای استفاده بهینه از منابع انرژی مطرح کردیم.»
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان میافزاید: «مانع اصلی در مسیر سرمـایهگذاری در موضوع انرژی خورشیدی در استان این است که سازمان راه و شهرسازی زمینهایش را در اختیار سرمایهگذاران قرار نمیدهد. البته ما بهطورجدی این مسئله را پیگیری و تلاش میکنیم این مشکل حلوفصل شود.»
دخالت دولتیها در اقتصاد مشکلساز است
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان عنوان میکند: «دخالت دولت در اقتصاد، مسئله دیگری است که فعالان بخش خصوصی را با چالش مواجه میکند؛ بهعنوانمثال اخیرا وزارت کار سامانهای را برای بخش خصوصی در نظر گرفته است. این تصمیمگیریهای دولتی اقتصاد را زمین میزند و مطالبه ما تغییر رویکرد دولت در سال آینده است که دخالتهایش را در اقتصاد کاهش دهد.»
کشانی خاطرنشان میکند: «دولت باید کوچکسازی کند. دولت ششمیلیون حقـوقبگیر دارد. بخش خصوصی توان ندارد مالیات بپردازد تا حقوق این افراد تأمین شود.»
رفع چالش های اقتصادی در استان نیازمند اصلاح تصمیمگیری های اقتصادی در سطح کلان است تا مسیر سیاست گذاری ها در سطوح استانی نیز هموارتر شود.
صدور بخشنامههای خلقالساعه موضوعی اســت که فعالان اقتصادی اصفهان بارها و بارها در گفتوگوهایشان با «اصفهان زیبا» روی آن انگشت گذاشتهاند و این مووضع بهعنوان چالش مهمی که مسیر تصمیمگیری هایشان را عوض میکند نام بردهاند. این بخشنامهها یکشبه و بدون بررسیهای کارشناسی صورت میگیرد و مشکلات متعددی را برای خصوصیها ایجاد کرده است.