به گزارش اصفهان زیبا؛ سال گذشته مصیبتهای بزرگی با ازدستدادن شخصیتهای بزرگ بر ما وارد شد که عامالحزن انقلاب اسلامی بود؛ مسئله آب نیز به دلیل کاهش بارندگیها و نزولات آسمانی یکی از چالشهای بزرگ برای ما بود؛ بهخصوص وضعیت بسیار نگرانکنندهای برای اصفهان متصور بودیم؛ تا جایی که انتظار داشتیم اردیبهشت به مرحله جیرهبندی آب برسیم؛ اما خوشبختانه بهواسطه دعاهایی که صورت گرفت و عنایت خداوند، بارندگیهای اخیر حالت بحرانی را نسبتا برطرف کرد. شایان ذکر است؛ نیروهای فعال در پروژه خلیجفارس و دریای عمان جهت ازسرگیری اقدامات عازم منطقه شدند تا بخش آبگیری سیرجان را شروع کنند.
متأسفانه این پروژه مدتی پس از آقای رئیسی متوقف شده بود که دوباره فعالیت آن آغاز و بنا شد آبی که به سیرجان رسیده، آبگیری و به اصفهان منتقل شود. قرار شد پروژههای دیگری هم که متوقف شده بود، دوباره شروع شود؛ پروژههایی مانند کوهرنگ، ماندگان و مرحله دوم گلاب. البته فعالیت این پروژهها بهسرعت زمان آقای رئیسی نیست؛ یعنی علاوه بر وقفه چندماههای که داشتیم، با سرعت قبل پیش نمیرود؛ ولی تا حدودی توقفها برطرف شده است که امیدواریم با ادامه پیگیریها نگرانی آب حل شود.
در رابطه با قانون حجاب و امضای ۲۰۹ نماینده باید بگویم این اتفاق یک مسئله تاریخی بود. این چندماهه بسیار تلاش شد در افکار عمومی القا شود که جمهوری اسلامی از موضوع حجاب عبور کرده و حاکمیت از موضوع حجاب دست برداشته است؛ نمایندگان نیز به دلیل حساسیت مسئله با دقت نامه را خواندند و آن را امضا کردند. خیلی جالب بود؛ در میان این نمایندگان، نماینده مذاهب و ادیان مختلف مانند زرتشتی، یهودی و ارمنی نیز داشتیم.
از همه گروهها، حتی اصلاحطلبان، کسانی که مخالف استیضاح آقای همتی بودند، همه امضا کردند؛ درواقع یک اتحاد و یک وفاقی از نمایندگان ملت نشان دادند و همه خواستار ابلاغ فوری قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگی عفاف و حجاب شدند. خود ما فکر نمیکردیم بتوانیم 209 امضا جمع کنیم. این نامه بسیاری از نگرانیهایی را که ایجاد شده بود، برطرف کرد؛ همچنین پشتوانه خوبی برای ریاست مجلس شد که پیگیر مسئله شوند. یکی از شبهههایی که مطرح میشد این بود که ابلاغ قانون ممکن است باعث تنش اجتماعی شود.
طبق تمام نظرسنجیهایی که صورت گرفت، مشخص شد بخشی که بیحجاب هستند، اقلیتاند. این اقلیت به معنای حقیقی اقلیت است، اقلیتی که زیر ۲۰درصد جامعه است؛ بخشی هم مقابل بیحجابها قرار گرفتهاند و معتقدند نظام باید جلوی اینها بایستد. چیزی که تنش اجتماعی را بیشتر میکند، بیقانونی و بیبرنامگی حاکمیت است و اینکه ما اجازه دهیم این دودسته روزبهروز تنششان با یکدیگر بیشتر شود. بسیاری از افرادی که معتقدند باید با بیحجابی برخورد شود، از مخلصترین آدمها هستند تا آدمهایی که احساسی هستند و ممکن است هرگونه رفتاری از خودشان نشان بدهند. قطعا عدم ابلاغ قانون تنش اجتماعی بیشتری خواهد داشت؛ لذا ما باید قانون را ابلاغ کنیم و با همان شیوهای که نوشتهشده، بهصورت نرم جلوی قضیه گرفته شود. برخی میگویند اگر قانون ابلاغ شود، تنش ایجاد میکند؛ مطمئن باشید اگر قانون ابلاغ نشود، بهار و تابستان تنشهای بهمراتب بیشتری خواهیم داشت و نمیتوانیم مدیریت کنیم. همه آدمها نمیتوانند در شرایط خاص رفتار معقول و درستی از خودشان نشان بدهند.
ممکن است با درگیریها و مسائل جدی در جامعه روبهرو شویم. نگرانی دیگر این است که آیا واقعا شورای عالی امنیت ملی جلوی قانون را گرفته بود؟ این قضیه دو مرحله بود: شهریورماه که قرار بود قانون ابلاغ شود، آقای احمدیان چندینبار تصریح کرد در شورای عالی امنیت ملی بههیچوجه هیچ مصوبهای در رابطه با حجاب نداشتیم؛ آخرینبار هم در دیدار ماه مبارک رمضان رهبری من دوباره از ایشان پرسیدم که اینها خیلی محکم میگویند مصوبه داشتیم، بعضا میگویند رأیگیری شده، بعضا میگویند اجرا شده. ایشان گفت همهش بیخود است؛ ما هیچ مصوبهای در شورای امنیت ملی در این زمینه نداشتهایم. اتفاقی که افتاده این است که شهریورماه در جلسه طرح موضوع شده که سالگرد اغتشاشات یکسری کارها صورت نگیرد، کارهایی مانند مالیات بر ارزشافزوده، اعدامها و چند مسئله دیگر ازجمله ابلاغ قانون حجاب. در آن جلسه این مسئله فقط طرح موضوع میشود و مصوب نمیشود. آقای قالیباف بعد از جلسه به آقای احمدیان میگوید بحثی که در جلسه شد، برای من نمیتواند مستند باشد، چیزی بنویسید که مستند به نوشته شما، ابلاغ قانون را عقب بیندازیم.
آقای احمدیان نوشت تا سه ماه ابلاغ قانون را عقب بیندازید. پس از آن آقای قالیباف مصاحبه کرد و گفت قطعا آخر آذر قانون ابلاغ میشود؛ زیرا محدودیت ما سه ماه بوده است؛ آقای احمدیان نیز حرف آقای قالیباف را تأیید کرد. ایامی که آقای قالیباف گفت ما ابلاغ میکنیم یک تنش شدید رسانهای ایجاد شد، هم از ناحیه دولت و هم رسانهها، همزمان نیز اتفاق سوریه رخ داد. چند روزی، کار عقب افتاد. در این چند روز آقای پزشکیان محکم گفت که ابلاغ را اجرا نمیکنیم. آقای قالیباف به آقای پزشکیان گفته بود هر جای قانون ایراد دارد، اصلاحیه بزنید تا بررسی کنیم؛ بعد معلوم شد طبق آییننامه مجلس، بعد ازنظر شورای نگهبان دولت حق اصلاح لایحه ندارد. این مسئله که مطرح شد، اصلاح توسط دولت تقریبا لغو شد، خود دولت هم اعلام کرد اصلاح نمیکنیم. وقتی آقای قالیباف و پزشکیان به توافق رسیده بودند،
آقای احمدیان گفته بود حالا که شما به توافق رسیدید، ابلاغ را بعد از اصلاح انجام دهید. بعد که اصلاح از جانب دولت زیر سؤال رفت، مسئله مبهم شد. نامه ۲0۹ نماینده در جهت ابلاغ قانون حجاب پشتوانهای شد برای آقای قالیباف که این قانون ابلاغ شود. امیدواریم هرچه زودتر این قانون را ابلاغ کنند؛ وگرنه ما به هیچیک از حاشیههایی که به خاطر عدم ابلاغ این قانون در حال ایجاد است، راضی نیستیم. ما به تحصن مجلس راضی نبودیم. بنده بسیار تلاش کردم که مانع تحصن مردم مقابل مجلس شوم و با بسیاری از آنها صحبت کردم؛ ولی با پیگیری ابلاغ و تبیین قانون صددرصد موافقیم.
در راهپیمایی ۲2بهمن در اصفهان و ۲۲ استان مردم درخواست کردند؛ در راهپیمایی قدس هم مردم پیگیر ابلاغ قانون باشند که انشاءالله این کار بهموقع صورت بگیرد. امیدوارم اتحاد و اجماعی که ایجادشده است، بتواند کار را حل کند.برخی میگویند چون دولت با قانون حجاب مخالفت کرده پس اگر قانون ابلاغ شود، این قانون اجراشدنی نیست.
این قانون پنج فصل دارد، چهارفصل اولش مربوط به دولت است و دولت به آن چهارفصل اول اصلا اشکالی ندارد. اشکال دولت به فصل پنجم است؛ فصل پنجم با دولت کاری ندارد و مربوط به قوه قضائیه و فراجا نیروی انتظامی است. آنجایی که دولت میگوید ابهام دارد، فصل پنجم است که اجرای آن ربطی به دولت ندارد؛ ضمن اینکه وفاق و انسجام قوا بر محور قانون است؛ یعنی وقتی قانون تصویب و ابلاغ میشود، همه باید تمکین کنند. راه انسجام و وفاق قوا انشاءالله قانون است. هرگونه برخورد سیاسی را رد میکنیم؛ این قضیه را بارها به همه عزیزان گفتم که از موضوع حجاب برای تسویهحسابهای سیاسیتان استفاده نکنید.
همهمان باید برای حل موضوع حجاب همدل شویم. بزرگترین چیزی که در این شرایط میتواند به نظام ضربه بزند، پروژه شکاف اجتماعی است. دشمن پروژه شکاف اجتماعی را با موضوع حجاب ایجاد کرده است و ما وظیفه داریم این رخنه را پر کنیم. برنامه نظام برای پرکردن این رخنه همین قانون حمایت از خانواده است. ما نباید تعلل کنیم. اگر این رخنه پر نشود، روزبهروز وسیعتر و عمیقتر میشود و آسیبش برای نظام بسیار خطرناکتر خواهد بود.