به گزارش اصفهان زیبا؛ آش شنگ، یک غذای سنتی مربوط به استان لرستان و چهارمحال و بختیاری است که از سبزی کوهی شنگ استفاده شده است.
به نقل از عصر ترکیه؛ شنگ علاوه بر عطر خوبی که دارد، خواص متنوع و زیادی دارد که برای سلامتی مفید است. شنگ را میتوان علاوه بر آش، در سالاد و به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد.
مواد لازم
نخود: ۱ پیمانه
لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
سبزی شنگ: نیم کیلو
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
کشک: به مقدار لازم
پیاز داغ و نعناع داغ: به مقدار لازم
سیر: ۳ حبه
طرز تهیه
نخود و لوبیا را با آب درون یک قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد. شنگ را شسسته و درشت خرد میکنیم.
سپس به حبوبات اضافه میکنیم تا بپزد.
توجه داشته باشید که شنگ دیرپز است و زمان زیادی لازم دارد تا بپزد.
وقتی که شنگ و حبوبات نیمپز شد، عدس را که ۱ ساعت خیس کردهایم، به آن اضافه میکنیم.
سیر له شده را هم اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم تا آش پخته و جا بیفتد.
سپس نیمی از کشک را اضافه میکنیم. در ادامه پیاز را شسته و به صورت خلالی ریز میکنیم.
پس از آن یک تابه مناسب برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
پیازها را درون تابه ریخته و تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه هم به آن اضافه میکنیم.
وقتی آش به طور کامل جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعنا و پیاز داغ را در آش ریخته و مخلوط میکنیم.
سپس درون ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین میکنیم.