به گزارش اصفهان زیبا؛ عدسی، غذایی ساده و مغذی برای صبحانه است که در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف طبخ و سرو میشود.
در اصفهان عدسی را علاوه بر اینکه تنها سرو میکنند با هلیم گندم یا هلیم شیر هم استفاده میکنند.
اما توضیح در رابطه با خواص و روش تهیه را میتوانید از زبان جواد کاردانپور، مشاور تغذیه سالم و محقق طب سنتی بخوانید:
عدس و سویق عدس برای کبد و کیسه صفرا، تسکین حرارت و قلب مفید است، همچنین برای رفع بیماریهایی مثل: گلو درد، زخم گلو، تنگینفس و سرفه، سردرد، فشارخون بالا، کمخونی، خوندماغ، آبله مرغان، افزایش شیر مادر و مشکلات چشم موثر است.
مواد لازم( برای شش نفر)
عدس: دو پیمانه
آب برای پخت: به میران لازم
نمک: به میزان لازم
آویشن برای سرو: به اندازه دلخواه
روغن مایع یا روغن زرد برای سرو: به میزان کافی
کنجد برای تزیین: به میزان دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا باید عدسها را شسته و به همراه آب چند ساعت خیس کنید.
مرحله دوم: در ظرف مناسبی، عدسها را به همراه آبی که خیس خورده اجازه دهید تا نیمپز شود یا کامل بپزد.
مرحله سوم: بعد از پخت عدسها، آنها را میکس کرده(زیاد مواد را میکس نکنید) و به آن آب و نمک را اضافه کنید تا حدی که برای پخت چهار تا شش ساعت کفایت کند.
از شعله کم برای پخت استفاده شود. زمانی که به غلظت دلخواه رسید آماده است(زیاد غلیظ نباشد).
مرحله چهارم: عدسی آماده سرو است با روغن و آویشن و کنجد سرو کنید.
نکات مهم
اگر عدسی را در حجم زیاد میپزید و میخواهید چرخ کنید، حتما نیمپز شود تا بهتر چرخ شود وگرنه در پخت کامل، چرخ کردن عدسی خوب نمیشود.
حتما از عدس ریز استفاده کنید طعم و لعاب بهتری میدهد.
زمان پخت دوم کمتر از چهار ساعت نباشد(تا شش ساعت)
بستگی به ظرف و درجه حرارت و مقدار مواد، آب اضافه میشود.
حرارت حتما ملایم باشد و بهتر است از شعلهپخشکن استفاده کرد.
مانند آشپزها میتوان از پارچه تنظیف بلند و خیس برای دور لبه قابلمه استفاده کرد، سپس در آن را گذاشت و اجازه داد تا پخته شود.
کدو تنبل هم میتوان به عدسی اضافه کرد.
-سرآشپزها از دو مرحله پخت برای طبخ عدسی استفاده میکنند، نگران نباشید حتما لعابدار میشود.
در اصفهان عدسی را با نان سرو میکنند و بیشتر به همراه هلیم گندم یا هلیم شیر سرو میشود که ترکیب خوشمزهای است، حتما یک بار امتحان کنید.