به گزارش اصفهان زیبا؛ آفت دهان، نوعی بیماری دردناک است که در دهان ایجاد میشود و علت آن هنوز کاملا شناخته نشده است.
در خصوص درمان این عارضه، مهندس سمیه زارعی، کارشناس و مشاور گیاهان دارویی، به نکتههایی اشاره میکند.
اصولا برای درمان آفت به افراد مبتلا، استفاده از انواع دهانشویههای مخصوص آفت و پرهیز غذایی از قبیل نخوردن شوریجات، غذاهای تند، شکلات، مواد غذایی آلرژیزا و… توصیه
میشود.
البته توجه داشته باشید که مصرف زیاد این دهانشویهها ممکن است بروز مشکلات قارچی را بههمراه داشته باشد؛ ازهمینرو، به افراد مبتلا به آفت دهان استفاده از گیاهان دارویی توصیه میشود؛
ازجمله این گیاهان میتوان به ختمی، پنیرک، گشنیز، خاکشیر، بابونه، جفت، بلوط، هل، ریحان، برگ حنا، ملیس، پوست انار، بومادران، بنفشه و سعد کوفی اشاره کرد.
این گیاهان را میتوان بهصورت دمکرده تهیه و مانند دهانشویه استفاده کرد.
ریحان
ریحان یکی از گیاهان خانواده نعنائیان است که بهعنوان میکروبکش قوی محسوب میشود.
استفاده از دمکرده این گیاه بهصورت غرغره، بهعنوان یک ضدویروس و رفعکننده آفت عمل میکند.
علاوه بر این، ریحان ضد نفخ، کمککننده به هضم غذا و تنظیمکننده دستگاه گوارش بوده و بوی بد دهان را نیز از بین میبرد؛ همچنین ریحان را میتوان بهصورت تازه مصرف کرد و چند دقیقه آن را جوید.
این روش نیز در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.
عسل
عسل، یک ضدویروس بهشمار میرود که ضمن داشتن فواید زیاد، مالیدن آن روی محل آفت، روزی چند مرتبه در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.همچنین میتوان عسل را روی سیب مالید و روزی چند عدد سیب را مصرف کرد. این روش نیز در درمان آفت دهان موثرتر از روش اولی خواهد بود.
گشنیز
گشنیز، یکی از گیاهان مفید در درمان آفت محسوب میشود که در طب سنتی به آن مکرر اشاره شده است.
برای استفاده از این گیاه میتوان بذر آن را بهصورت دمکرده استفاده کرد و با آب این دمکرده، پیرامون آفت دهان را شستوشو داد.راه دیگر این است که برگ گشنیز را خرد کرده و آب آن را روی آفت دهان قرار داد.