مهدی سلطان‌آقایی، مدیر منطقه7 شهرداری اصفهان، به ساکنان محله شاهد پیرامون مشکلات پاسخ می‌دهد

معضل‌های محله شاهد روی میز شهردار

محله شاهد در منطقه7 شهرداری اصفهان واقع شده است و با بلوار بعثت، آل‌بویه جنوبی و جاده دولت‌آباد مجاورت دارد. کمبود روشنایی، محدودیت دید، خلوت‌بودن، باریک و تنگ‌بودن کوچه‌ها، ارتباط ضعیف ساختمان‌ها با خیابان یا فضاهای دیگر از معضل‌های این محله است.

تاریخ انتشار: 15:04 - سه شنبه 1404/01/26
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
معضل‌های محله شاهد روی میز شهردار

به گزارش اصفهان زیبا؛ محله شاهد در منطقه7 شهرداری اصفهان واقع شده است و با بلوار بعثت، آل‌بویه جنوبی و جاده دولت‌آباد مجاورت دارد. کمبود روشنایی، محدودیت دید، خلوت‌بودن، باریک و تنگ‌بودن کوچه‌ها، ارتباط ضعیف ساختمان‌ها با خیابان یا فضاهای دیگر از معضل‌های این محله است.

دی‌ماه سال گذشته مهدی سلطان‌آقایی، مدیر منطقه7، از سامان‌دهی محله «شاهد» در هشتمین مرحله از طرح «محله من، محله زندگی» خبر داد. این طرح با هزینه‌ای حدود ۱۳میلیارد و ۱۹۰ میلیون ریال نسبت به فعالیت در حوزه‌های خدمات شهری و حمل‌ونقل و ترافیکی در این محله انجام شد.

سامان‌دهی فضای سبز، شست‌وشو و پاک‌سازی معابر، تعمیر جداول و پیاده‌روها، لکه‌گیری آسفالت و نصب علائم و المان‌های ترافیکی ازجمله این اقدام‌هاست.

در محله شاهد در خصوص رنگ‌آمیزی دیوارهای قدیمی و نازیبا، رنگ‌آمیزی المان‌ها و پایه تابلو به مساحت ۵۵۰ مترمربع با هزینه‌ای حدود ۱۶۰میلیون ریال، تسطیح و پاک‌سازی زمین‌های بایر به مساحت ۲۲۰۰ مترمربع با هزینه‌ای حدود ۴۰ میلیون ریال، حمل نخاله بلاصاحب به میزان ۱۰ تن با هزینه‌ای حدود ۲۰ میلیون ریال، نقاشی دیواری با هزینه‌ای حدود ۴۵ میلیون ریال و حمل نخاله مسیر آزادسازی به میزان ۱۲۰ تن با هزینه‌ای حدود ۱۴۰ میلیون ریال اقدام و ۲۵۰ اصله درخت با هزینه‌ای حدود ۱۲۵ میلیون تومان کاشته شد.

کاشت گل در خیابان شاهد به تعداد ۷۵ باغچه با هزینه‌ای حدود ۶۵ میلیون تومان، کاشت گل در پاتوق‌ها با هزینه‌ای حدود ۱۱ میلیون تومان و سامان‌دهی پارک باقوشخانه با اقدام‌هایی همچون کاشت گل، درخت، گیاهان پوششی پیچ تلگرافی و پاپیتال با هزینه‌ای حدود ۵۰ میلیون تومان از دیگر اقدام‌ها در این زمینه است.

فعالیت‌های انجام‌شده در واحد زیباسازی اداره خدمات شهری نیز شامل سامان‌دهی تابلوهای معابر و کوچه‌ها با هزینه‌ای حدود ۳۰ میلیون تومان، خرید و نصب دو تابلوی هویت و معرفی پارک باقوشخانه با هزینه‌ای حدود ۱۵ میلیون تومان، خرید و نصب دو میز شطرنج بوستان باقوشخانه با هزینه‌ای حدود ۴۰ میلیون تومان، خرید و نصب دو عدد میز گل کوچک با هزینه‌ای حدود ۵۰میلیون تومان و طراحی و درخواست خرید آلاچیق و مبلمان اطراف آب‌نمای مرکزی با هزینه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون تومان است.
ساکنان محله شاهد علاوه بر اقدام‌هایی که انجام شده است، به معضل‌هایی در این محدوده اشاره کرده‌اند که مهدی سلطان‌آقایی، مدیر منطقه7 شهرداری اصفهان، به آن‌ها پاسخ می‌دهد.

ساکنان معترض هستند که کوچه‌های این محله دست‌انداز زیادی دارد و آسفالت آن نامناسب است. آن‌ها می‌گویند همین مسئله باعث شده است هنگام بارندگی آب در کوچه‌ها جمع شود. در این خصوص چه تدابیری در دستورکار دارید؟
اعتراض ساکنان درست است؛ اما بر اساس حجم آسفالتی که در طول سال برای کل منطقه داریم، تلاش کرده‌ایم طبق اولویت و نیاز محله‌ها آسفالت‌ریزی کنیم؛ ولی قطعا برخی از محله‌ها در اولویت کنونی قرار ندارند. سعی کردیم لکه‌گیری مکان‌هایی که آب باران هنگام بارندگی در آن‌ها جمع می‌شود، در دستورکار قرار دهیم؛ همچنین محدوده‌هایی که به احداث چاه‌های جذبی نیاز دارند، در اولویت قرارگرفته‌اند؛ اما موضوع روکش معابر، بیشتر تقاضای مردم بر اساس قدمت آسفالت است که بر اساس اولویت انجام می‌شود.

ساکنان معتقدند فضای تفریحی مناسبی برای جوانان در محله وجود ندارد. آیا قرار است در این خصوص اقدامی انجام شود؟
بله، اردیبهشت امسال پارکی در محله مولوی افتتاح خواهد شد که بسترهای آن فراهم شده است؛ احداث باغ مولوی نیز در حال پیگیری است. متأسفانه برای احداث این باغ، مسائل حقوقی پیش آمد که امیدوارم رفع شود تا بتوانیم با احداث این باغ، مکان تفریحی مناسب‌تری برای مردم محله ایجاد کنیم.

به گفته ساکنان، ترافیک در این محله معضل شده است. قرار بود برای رفع این مشکل، خیابان طبیب اصفهانی تعریض و به خیابان ابوریحان متصل شود؛ اما شهرداری کار را رها کرد. در این خصوص پاسخ شما چیست؟
این خیابان شرایط خوبی ندارد. رفع معضل خیابان طبیب‌اصفهانی در مباحث تعریض و روکش آسفالت در دستورکار امسال شهرداری قرار دارد؛ همچنین اتصال خیابان طبیب‌اصفهانی به خیابان مولوی به آزادسازی نیاز دارد که به‌صورت مصداقی انجام می‌شود؛ اما همان‌طور که می‌دانید آزادسازی‌ها اعتبارات و هزینه زیادی لازم دارد. درهرصورت آزادسازی این محدوده در حال اجراست و در آینده اعتباراتی برای آن در نظر گرفته می‌شود تا بتوانیم مابقی آزادسازی‌های این خیابان را اجرا کنیم.

سرویس بهداشتی داخل پارک باقوشخانه بسیار نامناسب است؛ همچنین ساختمان‌های بلااستفاده در پارک، محل تجمع معتادها شده است. دراین‌باره چه اقدامی در دستورکار دارید؟
سرویس بهداشتی پارک باقوشخانه به‌ صورت کامل و مجهز به بهره‌برداری رسیده است؛ همچنین آزادسازی اغلب ساختمان‌های بلااستفاده انجام‌شده، اما دو پلاک دیگر باقی مانده است که آزادسازی آن در دستورکار قرار می‌گیرد. امسال ساختمان‌های مخروبه در این محدوده جمع‌آوری می‌شود که این موضوع عملا باعث توسعه پارک باقوشخانه
می‌شود.
شهروندان می‌گویند علت تعطیلی کتابخانه داخل پارک باقوشخانه چیست؟
کتابخانه داخل پارک زیر نظر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان است که بر اساس شرایط ناایمن و ناپایداری که بر آن مستولی شده بود، تعطیل شد. این مجموعه بازسازی خاصی نیاز دارد؛ به دلیل اینکه جزو آثار تاریخی است. در این خصوص سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری بازسازی آن را برعهده دارد و با هماهنگی همکاران در سازمان اجتماعی فرهنگی تفریحی شهرداری به بهره‌برداری خواهد رسید.

پارک باقوشخانه امنیت زیادی ندارد و باید یک مأمور ناظر در این محدوده گماشته شود. پیشنهاد شهروندان این است که شهرداری از مشارکت مردم برای سامان‌دهی محله استفاده کند. پاسخ شما چیست؟
موضوع امنیت این پارک با توجه به روشنایی موجود در آن باید از طریق نیروی انتظامی پیگیری شود؛ اما شهرداری از ظرفیت و مشارکت مردم در هر حوزه‌ای، چه امنیتی و چه سامان‌دهی برای این محدوده استقبال می‌کند.

اغلب ساکنان خانه‌های فرسوده از قشر مستضعف جامعه هستند و تسهیلات برای نوسازی محدود است. در این خصوص چه تدبیری در دستورکار دارید؟
به لطف خدا امکان ارتفاع‌دادن به منازل ساکنان بافت‌های فرسوده فراهم شد. در این خصوص شهروندانی که در خانه‌های فرسوده ساکن هستند، با امتیازهای ایجادشده می‌توانند منازل خود را بازسازی کنند و حتی اگر خودشان قدرت ساخت‌وساز نداشته باشند، پیمانکارانی هستند که حاضرند با مشارکت این‌گونه منازل را نوسازی و بازسازی کنند؛ درواقع آپارتمان‌هایی که احداث می‌شود، بین مالک و پیمانکار تقسیم می‌شود تا خانه‌های بافت‌های فرسوده از این وضعیت نجات پیدا کنند.
ساکنان معتقدند که نظافت نامناسب نشان می‌دهد رفتگرهای محله کم هستند. در این خصوص چه راهکاری دارید؟
تعدادی رفتگر برای نظافت محله‌ها قرار داده شده و پست هر رفتگر مشخص است. ممکن است بعضا کوتاهی‌هایی انجام شود یا رفتگر مرخصی باشد و کارش را به‌درستی انجام ندهد. ساکنان اگر این مسائل را به‌صورت مصداقی به سامانه 137 اطلاع دهند، پیگیری می‌کنیم.

وسایل ورزشی داخل پارک باقوشخانه برای استفاده سالمندان مناسب نیست. پاسخ شما در این خصوص چیست؟
برخی وسایل ورزشی استاندار به پارک اضافه خواهد شد تا افراد با شرایط سنی متفاوت بتوانند از آن استفاده کنند؛ همچنین با در نظر گرفتن شرایط سالمندان در انتخاب وسایل، دقت بیشتری می‌کنیم.

بیمارستان فیض در خیابان مدرس ترافیک این محدوده را مضاعف کرده است، قرار بود در این بخش پارکینگی احداث شود؛ اما خبری از این اقدام نشد. در این خصوص چه پاسخی دارید؟
نبود پارکینگ علت اصلی ترافیک در این محدوده است. احداث پارکینگ مکانیزه به تصویب رسیده است که در آینده‌ای نزدیک در قالب طرح مشارکتی این پارکینگ جنب مترو و بیمارستان احداث خواهد شد؛ اما ممکن است این اقدام زمان‌بر باشد.
ساکنان می‌گویند سرویس‌دهی وسایل حمل‌ونقل عمومی در این منطقه با توجه به مراجعه‌های زیاد بسیار کم است. آیا در این محله دستگاه‌های سرویس‌دهی حمل‌ونقل عمومی افزایش پیدا می‌کند؟
گذشتن خط دو مترو از خیابان لاله و شاهد یکی از مزیت‌های این منطقه است که می‌تواند برای شهروندان و دسترسی بهتر آن‌ها به وسایل حمل‌ونقل عمومی مؤثر باشد و امتیاز ویژه‌ای برای محله است. ایستگاه‌های مترو در این محدوده در حال ساخت است تا بتواند ارزش‌افزوده‌ای برای محله‌های منطقه 7 داشته باشد.

ساکنان بیان کرده‌اند عرض خیابان مولوی بسیار کم بوده و تردد را با مشکل مواجه کرده است. در این خصوص چه تدبیری دارید؟
خیابان مولوی تعریض نخواهد شد؛ اما باید تلاش کنیم تردد در خیابان‌هایی که به‌موازات خیابان مولوی است، راحت‌تر شود. امیدوارم این معضل با تعریض بزرگراه چمران رفع شود.

به گفته ساکنان، در سه‌راه خیابان شاهد و پوریای ولی هیچ‌گونه علائم ترافیکی نصب نشده است و روزانه شاهد تصادف‌هایی در این سه‌راه هستیم. قرار بوده این محدوده به چهارراه تبدیل شود، اما عدم اتصال خیابان به اتوبان و تعریض این محدوده باعث مشکلات متعدد شده است. در این خصوص پاسخ شما چیست؟
علائم ترافیکی در این محدوده نصب شده است؛ اما اگر ساکنان محله احساس می‌کنند بازهم نیاز به نصب این علائم است، اعلام کنند تا اقدام‌های لازم انجام شود؛ حتی اگر نقطه‌ای وجود دارد که امکان تصادف در آن وجود دارد، به ما اطلاع دهند تا همکارانمان در معاونت حمل‌ونقل و ترافیک موضوع را پیگیری کنند و وارد عمل شوند؛ اما تبدیل‌شدن این محدوده به چهارراه زمان‌بر است که ان‌شاءالله در آینده آزادسازی‌ها برای این اقدام انجام خواهد شد.

در دو سال اخیر چه اقدام‌هایی در این محدوده انجام شده است؟
پروژه‌های خوبی در خیابان‌های مولوی، اشراق، شاهد و پوریای ولی در دوسال اخیر به بار نشسته است. پیاده‌روسازی خیابان پوریای ولی پس از سال‌ها عملیاتی شد و در حال حاضر 60درصد آن اجرا شده است و تا پایان سال بهره‌برداری خواهد شد؛ همچنین سال گذشته روکش آسفالت خیابان‌های پوریای ولی، شاهد، ضابط‌زاده و خیابان 22بهمن انجام شد و اقدام‌های دیگری انجام دادیم که امیدوارم مورد رضایت مردم قرار گرفته باشد. قطعا برای رفع مشکلات این منطقه پروژه‌های بیشتری باید اجرا شود. این محدوده نسبت به شمال منطقه 7 قدمت بیشتری دارد و باید به آن توجه مضاعفی شود که این اقدام‌ها در برنامه‌های آینده شهرداری در دستورکار قرار می‌گیرد؛ اما شرایط اولویت‌بندی پروژه‌های منطقه محدود است و قطعا نمی‌توانیم قول بدهیم که همه این اقدام‌ها در سال جدید اجرا شود. امیدوارم در زمان‌بندی مشخص بتوانیم تک‌تک مشکلات را رفع و شرایط زندگی را برای مردم محله‌های منطقه 7 تسهیل کنیم.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یک × 5 =