گفت‌وگو با استعداد برتر علمی محله شاهد

علوم انسانی نیاز زندگی انسان است

امروزه در جهان علوم مختلفی به انسان عرضه می‌شود و با توجه به نیازهای مادی و معنوی، انسان ملزم است به یادگیری علوم موردنیاز خود بپردازد. درحقیقت هر کسی ممکن است هدفی داشته باشد؛ عده‌ای از افراد برای رسیدن به هدف موردنظر وارد تحصیل در حوزه علمیه می‌شوند و این هدف می‌تواند پس از ورود به حوزه؛ تعدیل، تغییر یا ترقی پیدا کند.

تاریخ انتشار: 15:39 - سه شنبه 1404/01/26
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
علوم انسانی نیاز زندگی انسان است

به گزارش اصفهان زیبا؛ امروزه در جهان علوم مختلفی به انسان عرضه می‌شود و با توجه به نیازهای مادی و معنوی، انسان ملزم است به یادگیری علوم موردنیاز خود بپردازد. درحقیقت هر کسی ممکن است هدفی داشته باشد؛ عده‌ای از افراد برای رسیدن به هدف موردنظر وارد تحصیل در حوزه علمیه می‌شوند و این هدف می‌تواند پس از ورود به حوزه؛ تعدیل، تغییر یا ترقی پیدا کند.
حوزه علمیه یکی از مراکز آموزشی موجود در کشور است که درس‌های دینی و معنوی را به علاقه‌مندان خود آموزش می‌دهد. مهم‌ترین مزیت تحصیل در حوزه علمیه، آشنایی با دین و احکام آن است.
تحصیل در حوزه علمیه به دانشجویان کمک می‌کند شناخت کاملی از دین اسلام به‌دست آورند. هدف افراد از تحصیل در حوزه علمیه، کسب آگاهی از راه سعادت است که توسط انبیا و ائمه‌معصوم تبیین شده است. مجتبی نوذری متولد 1377 از استعدادهای برتر و از ساکنان محله شاهد اصفهان است.

او در پایه سوم تحصیلات حوزه مشغول به ادامه تحصیل بوده و از رتبه‌های برتر کنکور ریاضی است که بعد از تمام‌شدن دوره دبیرستان و شرکت در کنکور در 1396 از رشته ریاضی تغییرمسیر می‌دهد و وارد تحصیل در پایه حوزه می‌شود.

انتخاب‌های زندگی بر مبنای اهداف است

او درباره علاقه‌مندی‌اش به ادامه‌تحصیل درزمینه حوزه به «هم‌محله» می‌گوید: «با توجه به اهدافی که انسان در ذهن خود مدنظر دارد، انتخاب‌ها و هدف‌های زندگی‌اش را انجام می‌دهد؛ بنده هم با توجه به هدف اصلی که در ذهنم بود و با توجه به شناخت قبلی که داشتم و بر این باور بودم که علوم انسانی حاکم بر همه زندگی انسان است، بعد از تمام‌شدن کنکور و بر اثر آشنایی و مذاکره با افرادی که درزمینه تحصیلات حوزه و دکترای فیزیک هسته‌ای موفق بودند، به شناخت کافی در این زمینه رسیدم. به‌طورکلی از رشته ریاضی تغییر مسیر دادم و از فضای دانشگاهی دور شده و وارد مسیر و حرفه دیگری شدم که با شناخت و یقین به این مسیر علاقه‌مند شده بودم.»

این استعداد برتر علمی محله شاهد می‌افزاید: «بعد از تغییرمسیر از رشته ریاضی‌فیزیک، وارد تحصیل در پایه حوزه شدم و به ادامه تحصیل در این مسیر پرداختم و در حال حاضر در پایه سوم تحصیلات حوزی، در مدرسه علمیه دارالحکمه چهارراه شکرشکن در حال تحصیل هستم. با تلاش و کوشش درزمینه تحصیلات حوزوی تا کنون دو مقاله علمی و پژوهشی تألیف کردم و امیدوارم در آینده بهتر بتوانم در این مسیر قدم بردارم و تألیف‌های بیشتری را در این زمینه برای خدمت به مردم جامعه ارائه دهم. بنده در طول تحصیلاتم با همراهی مداوم خانواده توانستم به‌طور موفق عمل کنم و در این مسیر هدفم را ادامه دهم.»

او به جوانانی که علاقه‌مند به تحصیلات حوزوی و قدم‌گذاشتن در این مسیر هستند، توصیه می‌کند: «جوانانی که می‌خواهند وارد تحصیلات حوزوی شوند و در این مسیر هدف خود را ادامه دهند، باید بدانند که در ابتدای مسیر و درس‌خواندن به‌دنبال چرایی موضوع باشند و برای خودشان این مسئله را تحلیل کنند که به چه علتی درس می‌خوانند. در این زمینه تفکر و مشورت کنند و بعد از رسیدن به چرایی موضوع به‌درستی مسیر صحیح خود را انتخاب کرده و به ادامه تحصیل بپردازند.»

لزوم شناخت و آگاهی کافی از علوم دینی برای تحصیلات حوزوی

نوذری تصریح می‌کند: «در زندگی اجتماعی افراد، تحلیل و فکرکردن به چرایی موضوع‌ها بسیار مهم است؛ برای مثال، بسیاری از افراد روزانه نماز می‌خوانند؛ اما برای خودشان تحلیل نمی‌کنند که به چه علتی نماز می‌خوانند یا عده‌ای برای خودشان تحلیل نمی‌کنند که چرا درس می‌خوانند؟ در زندگی اجتماعی توجه اصلی به همین چرایی موضوع‌ها و علت‌ها باعث می‌شود افراد به ناکجاآباد کشیده نشوند.»
او در خصوص اهمیت علاقه و داشتن روحیه قوی تحصیل در بخش حوزه اظهار می‌کند: «افراد برای تحصیل در بخش حوزه باید شناخت و آگاهی کافی از علوم دینی و اهمیت این موضوع داشته باشند و علاوه بر توجه به چرایی موضوع‌ها، داشتن علاقه و روحیه تحصیل در حوزه برای افراد بسیار مهم است. توجه به این مسائل باعث مشخص‌شدن کیفیت موضوع می‌شود و به موفقیت افراد درزمینه تحصیلات حوزوی کمک می‌کند. افراد علاقه‌مند به تحصیل در حوزه باید بدانند که در این مسیر ضرورت دارد از مشورت و راهنمایی افراد موفق در تحصیلات حوزوی هم بهره‌مند شوند.»
او در ادامه صحبت‌هایش در خصوص کمبودها و مشکلات محله شاهد عنوان می‌کند: «بنده از 1392 ساکن محله شاهد اصفهان هستم. خیابان‌سازی محله شاهد و تزیین ظاهری دیوارهای این محدوده تقریبا توسط شهرداری اصفهان انجام شده بود. در کانون فرهنگی مسجد محله، نوجوانان و جوانان محله فعالیت‌های فرهنگی انجام می‌دهند؛ اما با توجه به جمعیت این محله به نظر می‌رسد فعالیت فرهنگی در این محله برای نوجوانان و جوانان بسیار محدود است.»

ضرورت افزایش سالن‌های ورزشی با پیوست فرهنگی در محله

این استعداد برتر علمی محله شاهد خاطرنشان می‌کند: «در این محدوده، به‌خصوص در زمان تعطیلی مدارس و اوقات فراغت دانش‌آموزان در فصل تابستان بسیاری از نوجوانان وقت زیادی را در بیرون از خانه و به بازی‌کردن سپری می‌کنند. ضرورت دارد تعداد مجموعه‌های فرهنگی در محله شاهد افزایش پیدا کند و برنامه‌های فرهنگی هم تقویت شود تا در فصل تابستان نوجوانان و جوانان با افزایش فعالیت فرهنگی در محله بتوانند از برنامه‌های متنوع فرهنگی بهره‌مند شوند و از اوقات فراغت در فصل تابستان به شکل بهینه استفاده کنند.»
او تصریح می‌کند: «علاوه بر افزایش مجموعه‌های فرهنگی در محله شاهد برای ورزش و افزایش نشاط و شادابی نوجوانان و جوانان، این محدوده نیازمند گسترش سالن‌ها و سرانه‌های ورزشی است. در حال حاضر سالن‌های ورزشی در محله شاهد بسیار کم است و ضرورت دارد شهرداری اصفهان به این کمبود محله توجه کند و با افزایش سرانه و تعداد سالن‌های ورزشی در محله شاهد با پیوست فرهنگی موقعیت مناسبی را برای نوجوانان و جوانان این محدوده فراهم کند. نوجوانان با کمترین هزینه می‌توانند از اوقات فراغت خود به شکل بهینه استفاده کنند و با انجام ورزش، نشاط و شادابی آن‌ها افزایش پیدا کند.»
نوذری اظهار می‌کند: «در حال حاضر برای انجام فعالیت فرهنگی در محله شاهد نیروهای فرهنگی و تربیتی فعال هستند؛ اما تقویت پیوست فرهنگی در محله بسیار ضروری است. شهرداری اصفهان می‌تواند با ایجاد سالن‌های ورزشی در محله شاهد و پیوست آن‌ها با مجموعه‌های فرهنگی در محله، نوجوانان بیشتری را جذب فعالیت فرهنگی کرده و از توان این نیروها استفاده کند.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

4 × چهار =