چگونه ماءالشعیر خانگی تهیه کنیم؟

ماءالشعیر خانگی، علاوه بر اینکه طعم دلپذیر و طبیعی دارد، گزینه‌ای سالم‌تر نسبت به نسخه‌های صنعتی است

تاریخ انتشار: 11:52 - چهارشنبه 1404/01/27
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
چگونه ماءالشعیر خانگی تهیه کنیم؟

به گزارش اصفهان زیبا؛ ماءالشعیر خانگی، علاوه بر اینکه طعم دلپذیر و طبیعی دارد، گزینه‌ای سالم‌تر نسبت به نسخه‌های صنعتی است

با تهیه ماءالشعیر در خانه می‌توانید از نوشیدنی‌ طبیعی، فاقد مواد شیمیایی و نگهدارنده‌ها بهره‌مند شوید.

حال برای اینکه بدانید چگونه  ماءالشعیر خانگی تهیه کنید، نظر دکتر بهنام یوسفیان، استاد گروه گیاهان دارویی واحد شهرضا را بخوانید:

مواد لازم

مالت جو: ۵۰۰ گرم

آب: ۵ لیتر

شکر: ۱۰۰ گرم یا به مقدار دلخواه

خمیر مایه: ۱ قاشق چای‌خوری

آب‌لیموی تازه: اختیاری

هل یا زنجبیل: اختیاری

نحوه تهیه

آماده‌سازی مالت جو: ابتدا مالت جو را از یک فروشگاه معتبر یا آنلاین خریداری کنید.

مالت جو همانطور که از نام آن پیداست، از جو خرد شده است که برای تهیه ماءالشعیر استفاده می‌شود.

مالت را در یک قابلمه بزرگ بریزید و به آن ۵ لیتر آب سرد اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید که مالت جو برای حدود ۳۰۰ تا ۴۰ دقیقه آرام بجوشد.

 این فرآیند باعث استخراج مواد مغذی و طعم مالت از دانه‌های جو می‌شود.

بعد از اینکه مالت جو به خوبی جوشید و عصاره‌ مالت به دست آمد، به آن شکر اضافه کنید و هم بزنید تا شکر به‌طور کامل حل شود.

در این مرحله می‌توانید کمی هل یا زنجبیل نیز اضافه کنید تا طعم خاصی به ماءالشعیر بدهید.

اگر تمایل دارید طعم ترش‌تری داشته باشد، چند قطره آب‌لیمو می‌توانید به آن اضافه کنید.

خنک کردن و فیلتر کردن: پس از گذشت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مایع به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خنک شود.

مایع آماده شده را از صافی رد کنید تا هرگونه ذرات جامد و بقیه مالت‌ها از نوشیدنی جدا شوند.

این مایع، همان عصاره ماءالشعیر است.

اضافه کردن خمیر مایه: بعد از اینکه عصاره ماءالشعیر خنک شد، می‌توانید یک قاشق چای‌خوری خمیرمایه را به آن اضافه کنید.

این کار به تخمیر کمک کرده و باعث گازدار شدن ماءالشعیر می‌شود.

در این مرحله، اگر تمایل دارید ماءالشعیر شما گازدارتر شود، باید آن را برای چند روز در یک ظرف در بسته نگهداری کنید تا فرآیند تخمیر کامل شود.

نحوه نگهداری و آماده‌سازی برای سرو

مایع آماده شده را در بطری‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

پس از گذشت ۲ تا ۳ روز‌(برای گازدار شدن)، ماءالشعیر خانگی شما آماده نوشیدن است. آن را سرد سرو کنید و از طعم طبیعی و خوشایند آن لذت ببرید.

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

7 + چهارده =