به گزارش اصفهان زیبا؛ مجله تربیتبدنی در شماره 227 خود به تاریخ 15 مرداد 1339 صفحهای را به مسابقات آموزشگاههای کشور اختصاص داده بود که در اصفهان برگزار شده بود.
نویسنده مطالب از امضای هما در نوشته استفاده کرده بود که معلوم نبود اسم نویسنده بود، نام خانوادگی او یا لقبش؟ او درباره اردوهای دانشآموزان و مراسم اختتامیه مسابقات چنین نوشته بود: «دانشآموزان موظف بودند در ساعت شش صبح از خواب بیدار شده و پس از مراسم پرچم و صرف صبحانه برای اجرای مسابقات حاضر شوند.
مواقع خواب و خاموشی اردو نیز با خدا بود؛ زیرا کسی را یارای درافتادن با ورزشکاران نیست. قهرمانان هروقت فرصتی بهدست میآوردند، بهسوی مسجدها و جایگاههای زیبا و تاریخی اصفهان روان میشدند و با بهتی زیاد، این همه شکوه و جلال را تماشا میکردند. در همه این بازدیدها میدیدم که چگونه غرور ملی آنها تحریک میشود و از دیدار این همه زیبایی بر خود میبالند.
آخرین روز اردو شنبه چهارمتیر۱۳۳۹ بود. قهرمانان از صبح روز شنبه با یکدیگر خداحافظی میکردند. دوستان جدید ناراحتی خود را با خندههای کوتاه پنهان میساختند و با گرفتن آدرسهای یکدیگر، مقداری از غم و اندوه خود میکاستند.
مراسم پایان اردو در حضور آقای دکتر مهران، رئیس فرهنگ انجام شد. در این جشن که ساعت هشت بعدازظهر پایان پذیرفت، مسابقههای نهایی دوومیدانی دختران و پسران انجام شد؛ سپس یک رشته مسابقه فوتبال بین تیم اصفهان و تهران صورت گرفت که مسابقه یکبریک پایان یافت و در حین مسابقه فوتبال، بازی ژیمناستیک توسط دانشآموزان تهران و مشهد که به پای فینال رسیده بودند، انجام شد و عملیات آنها بسیار جلبتوجه کرد. تقریبا ساعت 6:10 دقیقه بعدازظهر بود که رژه دانشآموزان شرکتکننده آغاز شد و با نظم و ترتیب فراوان پایان یافت و پرچم مسابقات سال آینده به آقای رهبری داده شد؛ چون مسابقات آینده آموزشگاههای کشور در تهران انجام خواهد شد.
شب جشنی در حضور آقای دکتر مهران بهوسیله کلیه دانشآموزان دختر و پسر کشور برپا شد و هر یک از استانها با نظم و ترتیب خاصی برنامههایی بسیار جالب اجرا کردند؛ شاید این صحنه مهیج برای نخستینبار بود که با حضور دختران و پسران مختلف کشور و با شرکت خود آنها انجام شد.
روح صمیمیت و دوستی بین تمام افرادی که در جشن حضور داشتند، موج میزد. کسی نمیتوانست بین شاگرد و معلم فرق بگذارد؛ حتی خود مربیان در جشن، برنامههایی اجرا میکردند که بسیار جالبتوجه بود.
از برنامههایی که در این جشن جلبتوجه فراوان کرد، آواز دوشیزه مستوفی بود که حزنی فراوان در حضار ایجاد کرد. این دوشیزه در جشن پایان به حضور آقای مهران معرفی شد و به دریافت مدالی نائل آمد. از دیگر برنامههای جالب آخرین شب اردو برنامه سنندج و اصفهان بود و غیر از دختران تهران، تمام استانها چه پسر و چه دختر برنامههایی اجرا کردند که هرکدام به نوبه خود بر روح حضار اثر فوقالعاده زیادی گذاشت.
پس از توزیع کاپهای مختلف بهوسیله ریاست فرهنگ، برنامه دهروزه اردو در ساعت 11:15 شب پایان یافت و قهرمانان آخرین وداع را با شهر تاریخی اصفهان ما انجام دادند تا بهسوی شهرستانها و به آغوش خانوادههای خود بازگردند.»