قصه مسجد مصلی از زبان مجید آشتی‌جو، جانباز هشت سال دفاع‌مقدس و پزشک اهل محله

پایگاه نیروسازی برای دین

مجید آشتی‌جو، جانباز هشت سال دفاع مقدس و برادر سردار شهید والامقام حاج ابوالقاسم و جانبازان سرافراز حاج احمد و حاج محمدرضا آشتی‌جو در گفت‌وگو با «هم‌محله» …

تاریخ انتشار: 15:05 - سه شنبه 1404/02/16
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
پایگاه نیروسازی برای دین

به گزارش اصفهان زیبا؛ مجید آشتی‌جو، جانباز هشت سال دفاع مقدس و برادر سردار شهید والامقام حاج ابوالقاسم و جانبازان سرافراز حاج احمد و حاج محمدرضا آشتی‌جو در گفت‌وگو با «هم‌محله» با اشاره به اینکه از نوجوانی تاکنون در مسجد مصلای میدان قدس اصفهان حضوری فعال داشتم روایت مسجد مصلی را چنین بیان می‌کند: «مسجد مصلای میدان قدس اصفهان نه‌تنها یک عبادتگاه، بلکه روایتی زنده از ایثار، مقاومت و تلاش جمعی از مردم است. این مسجد که پیش از انقلاب با تغییر کاربری به شخصی فروخته شده بود، پس از انقلاب با حکم دادگاه و اجرای صیغه مسجد، به حریم ایمان بازگشت. زمینی که از مسجد مصلای قدیم بازپس‌گیری شد، قسمتی به شکل ساختمان قدیمی و قسمتی هم مغازه بود و مدتی نماز جماعت به امامت آیت‌الله ادیب در فضای باز حیات مسجد برگزار می‌شد.»

مسجد مصلی، کتابخانه و مجموعه فرهنگی میدان قدس؛ یادگاری از خون شهدا و همت مردمی

اما قصه واقعی آن، با نام‌هایی مانند شهید سردار حاج ابوالقاسم آشتی‌جو، آیت الله ادیب و خیرانی چون آیت‌الله کمال فقیه ایمانی گره خورده است.

آیت‌الله خادمی، رئیس حوزه علمیه وقت اصفهان، حجت‌الاسلام مرحوم جعفریان را به‌عنوان امام‌جماعت مسجد معرفی کرد و نذورات و هدایای مردم برای ساخت‌وساز مسجد جمع‌آوری می‌شد، تا زمانی که مسجد نیاز به ساخت و بازسازی داشت، استفاده شود.

هنگامی که کسی جسارت نصب و جوشکاری تیرآهن‌های سنگین با سقف‌های بلند مسجد را نداشت، برادرم، سردار شهید حاج‌قاسم، این مسئولیت را پذیرفت.
او که به کارهای فنی مسلط بود، سقف‌های مسجد را جوشکاری کرد و چندی بعد، در سال ۱۳۶۴، به شهادت رسید.
پیکر او از همین مسجد به‌سوی گلستان شهدای اصفهان تشییع شد؛ مسجدی که خود در ساختن آن نقش داشت.

در سال ۱۳۶۷ که مدت‌ها فعالیت‌های عمرانی مسجد متوقف و فعالیت‌های فرهنگی مسجد نیز به صفر نزدیک شده بود، جرقه احیای دوباره این فعالیت‌ها زده شد و با همکاری و همراهی اهالی محل، نیکوکاران، خیران، اندیشمندان و علمای شهر همچون مرحوم آیت‌الله حسن امامی و مرحوم آیت‌الله کمال فقیه‌ایمانی و همراهی حجت‌الاسلام مهدی اژه‌ای، نماینده وقت مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی جلسات متعددی برای احیای مجموعه فرهنگی و کتابخانه مسجد برگزار شد و قسمتی از اتاق‌های حوزه علمیه و مدرس تکمیل، گچ‌کاری، بازسازی و رنگ‌کاری شد و تجهیزات لازم برای کتابخانه مسجد تهیه شد.

یک اتاق برای مخزن کتابخانه، سه اتاق برای سالن مطالعه و یک اتاق و مدرس حوزه هم برای کلاس‌های آموزشی قرآن، نهج‌البلاغه، ریاضی، فیزیک، شیمی، زبان انگلیسی، کامپیوتر و… یک اتاق هم برای کامپیوتر اختصاص داده شد و مسجد دوباره جان گرفت.

کتابخانه‌ای با سالن مطالعه، کلاس‌های آموزشی و حتی اتاق کامپیوتر راه‌اندازی شد و دانش‌آموزان و دانشجویان داوطلبانه کتاب‌ها را صحافی می‌کردند.
با همکاری دوستان و اهالی محل کتاب‌های موردنیاز برای کتابخانه تهیه و تعدادی کتاب هم از نمایشگاه تهران خریداری شد.
شهرداری منطقه ۷ هم در آسفالت حیاط مسجد و راه‌های ورودی اتاق‌ها و محوطه‌سازی همکاری کرد.

مسجدی که فرهیختگان و دوستداران اسلام و اهل‌بیت را پرورش داد

امروز مسجد مصلای میدان قدس اصفهان نه فقط یک مکان عبادی، بلکه پایگاه نیروسازی اسلام و خداباوری است. آن زمان کتابخانه الگویی برای سایر مساجد شد؛ به‌طوری که هزاران مسجد در سراسر کشور دارای کتابخانه شدند. بسیاری از کسانی که روزی در کتابخانه این مسجد درس خواندند یا در کلاس‌های آن حاضر شدند، امروز در مناصب کلیدی کشور خدمت می‌کنند.

این مسجد، نماد وحدت و همدلی مردمی است؛ از پزشک جانبازی مثل دکتر آشتی‌جو تا شهیدی که سقف‌های مسجد را بنا کرد، از خیران تا دانش‌آموزان و دانشجویان داوطلب.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × 5 =