مسابقه دانستنی‌های انتظامی

برای شرکت در این مسابقه جذاب که هر هفته برگزار می‌‌شود، شما می‌توانید با توجه به متن زیر، به سؤال مربوطه پاسخ دهید تا به قید قرعه هدایایی ارزنده تقدیم شود.

تاریخ انتشار: 12:38 - سه شنبه 1402/06/21
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
مسابقه دانستنی‌های انتظامی

به گزارش اصفهان زیبا؛ برای شرکت در این مسابقه جذاب که هر هفته برگزار می‌‌شود، شما می‌توانید با توجه به متن زیر، به سؤال مربوطه پاسخ دهید تا به قید قرعه هدایایی ارزنده تقدیم شود.

انواع تنبیه در روانشناسی

در شماره پیش به اصول مهم تنبیه اشاره کردیم و حال در ادامه به انواع تنبیه می‌پردازیم:

از دیدگاه روانشناسی تنبیه انواع گوناگونی دارد که به کارگیری هر یک از این تنبیه‌ها در شرایط خاصی لازم است.

 باید این نکته را هم در نظر بگیرید که هر کدام از این تنبیه باید طبق تربیت خاصی اعمال شوند که هم تاثیرگذار باشند و هم کودک را دچار هیجانات و مشکلات روانشناختی نکنند. از جمله انواع تنبیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تذکر غیر‌مستقیم

اولین نوع تنبیه تذکر غیرمستقیم به کودک است. برای مثال زمانی که کودک برای اولین بار کار اشتباهی را مرتکب می‌شود والدین باید به شکل غیرمستقیم و بدون کلام او را متوجه کار اشتباه خود کنند.

تغافل

با ادامه یافتن یک کار اشتباه از سوی کودک بهتر است والدین از استباه او چشم‌پوشی کرده و با تظاهر به ندیدن رفتار کنند.

نصیحت

زمانی که والدین یک رفتار ناخوشایند یا فعالیت ناشایستی را برای بار چندم از سوی کودک خود می‌بینند بهتر است به نصیحت روی بیاورند. تذکر دادن اشتباه به کودک به صورت زبانی و همراه با نرمش و محبت در بسیاری از موارد تاثیر‌گذار است.

تذکر مستقیم

اگر کودک همچنان به رفتار اشتباه و ناهنجار خود ادامه داد، والدین باید به تنبیه از طریق تذکر مستقیم روی بیاورند تذکر مستقیم به کودک باید به این صورت باشد که پدر یا مادر از کودک بخواهند به رفتار نادرست خودش پایان دهد. فراموش نکنید که به هیچ عنوان نباید کودک را تحقیر کرد و تذکر مستقیم را همراه با سرزنش و تخریب شخصیتی به کار برد.

قهر کوتاه مدت

 زمانی که کودک به رفتار اشتباه خود اصرار می‌کند و هیچکدام از روش‌های پیشین در ترک رفتار او کارساز نیست، در این صورت والدین می‌توانند کودک را از طریق قهر غیر‌مستقیم تنبیه کنند.

البته قهر نباید بیش از دو یا سه ساعت طول بکشد، در این مدت والدین باید به کودک این فضا را بدهند که درباره رفتار و عملکرد خود فکر کنند.

اخطار دادن

در مرحله بعدی زمانی که رفتارهای نادرست با تکرار زیاد از سوی کودک همچنان ادامه یافت، والدین باید از تنبیه اخطار دادن استفاده کنند. در این تنبیه والدین باید به صورت مستقیم به کودک اخطار داده و او را درباره محروم شدن از مسائلی که دوست دارد، آگاه کنند.

اعمال تنبیه

در آخر زمانی که هیچکدام از روش‌های بالا برای متنبه شدن کودک بی‌فایده بود، نوبت به اعمال تنبیه می‌رسد، یعنی والدین باید اخطارهای خود را عملی کنند. یادتان باشد که این مرحله را به شیوه تاثیر‌گذاری اجرا کنید تا برای کودک عادی و بی‌تأثیر نشود.

پرسش مسابقه

انواع تنبیه کدامند؟

  1. .‌تذکر مستقیم و تذکر غیر مستقیم
  2. تغافل و نصیحت
  3. قهر کوتاه مدت
  4. همه موارد

نام برنده مسابقه

سید حمید نجار

نحوه شرکت در مسابقه

برای شرکت در این مسابقه می‌‌توانید پاسخ خود را به شماره 09306032197 همراه با نام و نام‌ خانوادگی و ذکر «مسابقه دانستنی‌‌های انتظامی» پیامک کنید. ضمناً آخرین مهلت شرکت در مسابقه 10 روز پس از چاپ است.

 نحوه نحوه دریافت جوایز

برگزیده عزیز شما می‌توانید برای‌ دریافت جایزه خود ضمن تماس با شماره 21825602 و به همراه داشتن کارت شناسایی، به معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان واقع در میدان امام مراجعه کنید.‌(ننهایت فرصت دریافت جایزه دو هفته پس از چاپ است و پاسخ هفته گذشته گزینه‌ 2 بود.)

معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان اصفهان

اداره آموزش‌همگاني

دیدگاه‌ها
  1. Avatar photo دکتر سمیرا ثابت راسخ گفته :

    عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

1 × 1 =