دیجیتالی‌شدن، هزینه معادن اصفهان را کاهش و بهره‌وری را افزایش می‌دهد:

معادن هوشمند؛ ضرورتی مغفول‌مانده

هوشمندسازی معادن یعنی استفاده از روش‌ها و ابزارهای فناوری برای مدیریت و کنترل، ساده‌سازی فعالیت‌ها، حرفه‌ای‌تر‌شدن کارها، سرعت‌بخشیدن و یافتن ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای انجام امور، کاهش مصرف انرژی و کاهش مخاطرات در معادن.

تاریخ انتشار: 09:45 - چهارشنبه 1402/08/3
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
معادن هوشمند؛ ضرورتی مغفول‌مانده

به گزارش اصفهان زیبا؛ با حرکت در مسیر هوشمند‌سازی معادن که سود بالایی هم دارد، روند بهینه‌سازی یک پروژه بهتر پیش می‌رود و هزینه‌ها کاهش می‌یابد. دیجیتال‌سازی عملیات معدن‌کاری تأثیر عمیقی بر میزان تولید و ایمنی خواهد داشت.

معدن‌کاری جدید و استفاده از فناوری و تجهیزات به‌روز یکی از اصلی‌ترین راهکارها برای افزایش بهره‌وری در بخش معدن است.

هوشمندسازی معادن یعنی استفاده از روش‌ها و ابزارهای فناوری برای مدیریت و کنترل، ساده‌سازی فعالیت‌ها، حرفه‌ای‌تر‌شدن کارها، سرعت‌بخشیدن و یافتن ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای انجام امور، کاهش مصرف انرژی و کاهش مخاطرات در معادن.

براساس برآوردهای انجام‌شده، بخش تجهیزات خودکار بزرگ‌ترین سهم را از توسعه معدن‌کاری دیجیتال به خود اختصاص داده و بازار آن در حال گسترش است. معدن‌کاری هوشمند برای معادن روی زمین و استخراج سطحی و همچنین استخراج عمیق راه‌حل ارائه می‌دهد.

برای حضور در دنیای کامودیتی هیچ راهی جز رقابت وجود ندارد و رقابت در حال حاضر به ورود به دنیای نوین گره خورده است و اگر وارد این فضا نشویم و هزینه‌های تمام‌شده را کاهش ندهیم، به‌طور حتم با مشکل مواجه خواهیم شد.

این‌طور که رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران به «اصفهان‌زیبا» می‌گوید: هوشمند‌سازی سال‌هاست که در کشورهای مختلف دنیا مطرح است. به‌واسطه هوشمندسازی، هزینه‌ها کاهش و بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند و تلفات جانی و مالی در معادن کاهش پیدا می‌کند. طبیعی است که بسترسازی، لازمه هوشمند‌سازی است. یکی از ابتدایی‌ترین بسترها برای هوشمند‌سازی برخورداری از اینترنت پرسرعت در کشور است؛ ولی در کمال تأسف در بسیاری از معادن کشور هنوز موبایل هم آنتن‌دهی ندارد یا امکان برقراری تماس تلفنی وجود ندارد.

بهرام شکوری تصریح می‌کند: یکی دیگر از بسترهایی که برای هوشمندسازی باید فراهم شود، بهبود مناسبات با کشورهای دنیاست تا بتوانیم به نوآوری‌های روز دسترسی پیدا کنیم. این موضوع که بتوانیم از توان شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم، خوب است در کنارش هم باید از حال نوآوری‌هایی که در دنیا اتفاق می‌افتد، استفاده کنیم. در یک مقطعی سرعت پیشرفت نوآوری‌ها کم بود اما الان به‌اندازه‌ای سرعت این نوآوری‌ها زیاد شده که در کسری از ثانیه اتفاق‌های جدید می‌افتد که به نظر می‌رسد ما اگر از این نوآوری استفاده نکنیم عقب می‌مانیم.

شکوری خاطرنشان می‌کند: اگر خودمان بخواهیم چیزی را کشف بکنیم هم ‌زمان می‌برد و هم هزینه‌بر است بنابراین لازمه دسترسی به این نوآوری‌ها بهبود و گسترش ارتباط ما با دنیاست تا بتوانیم بدون تحریم‌ها و با سهولت به این نوآوری‌ها دسترسی پیدا بکنیم. سال‌هاست که کشوری مانند استرالیا از ماشین‌های خودران استفاده می‌کند و الان بحث هوشمند‌سازی برای این کشور ابتدایی شده است. استرالیایی‌ها به دنبال این هستند که پروسه تولید را سبز کنند؛ یعنی به سمت‌وسوی فراوری سبز، محصولات سبز و معدن‌کاری سبز روی آورده‌اند.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران اذعان می‌کند: جهت‌گیری دنیا به‌ویژه اتحادیه اروپا این است که تا 2050 بتواند بیش از ۸۰ درصد کربن را کاهش دهد و از انرژی‌های پاک استفاده درست کند. این کشورها روی محصولاتی که با این روش‌ها تولید نمی‌شوند مالیات وضع کرده‌اند. این راهکارهایی که کشورها استفاده می‌کنند عملا قدرت رقابت را از ما سلب می‌کند و ما خیلی از بازارها را از دست خواهیم داد و در آینده نه‌چندان دور امکان عرضه محصول نخواهیم داشت.

شکوری خاطرنشان می‌کند: پروسه هوشمندسازی چیزی نیست که به‌زودی اتفاق بیفتد. ما از الان باید به فکر باشیم که این اتفاق در کشور ما عملیاتی شود؛ البته الان هم دیر شده است. در دنیا ایمیدرو وجود ندرد بلکه ساختارها درست هستند. در هر جای دنیا اگر قرار باشد فعالیت اقتصادی انجام شود اگر سرمایه اندکی داشته باشند، مابقی فعالیت‌ها را بانک‌ها کمک می‌کنند. بانک‌ها باید تسهیلات اعطا کنند.

او می‌گوید: در خارج از کشور به سپرده‌های مردم هم بهره پرداخت نمی‌کنند یا میزان بهره‌ها پایین است. در سایر کشورها مردم علاقه‌مندند که پولشان را در بانک‌ها نگهداری کنند. در دنیا بانک‌ها به این سمت رفته‌اند که هزینه‌هایشان را کاهش دهند؛ ولی ما در کشورمان هر طرف را نگاه می‌کنیم شعبه بانک می‌بینیم که مالکیتش با بانک‌هاست و بانک‌ها نیز بخشی از منابعشان را در املاک محبوس کرده‌اند؛ چون قیمت املاک افزایش پیدا می‌کند و در این حالت تسهیلاتی به مردم اعطا نمی‌کنند؛ درصورتی‌که در دنیا به‌جز دفاتر مرکزی‌شان الباقی شعبشان استیجاری است و سعی می‌کنند تعداد شعبات کمتری داشته باشند؛ ضمن اینکه در سایر کشورها تلاش می‌کنند تا حضور مردم را در شعب به حداقل برسانند و از اینترنت بانک، موبایل بانک و انواع و اقسام خدماتی که در بستر اینترنت و از راه دور می‌توانند ارائه کنند استفاده کنند. درنتیجه با قیمت پایین امکاناتی در اختیار فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد تا بتوانند از نوآوری‌ها استفاده کنند.

شکوری خاطرنشان می‌کند: سهم هزینه ماشین‌آلات در هزینه‌های معدن‌کاری بالاست. مسلم است هر اندازه از ماشین‌آلات بزرگ‌تر استفاده شود تعداد نیروی انسانی در معادن کاهش پیدا می‌کند. استفاده از نوآوری‌های جدید هزینه تمام‌شده را کاهش و مزیت رقابتی ما را افزایش می‌دهد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

شانزده − 14 =