فیلم سینمایی «یادگار جنوب» ساخته مشترک حسین دوماری و پدرام پورامیری است که به عنوان یکی از آثار مهم جشنواره بوده و موفق به کسب سیمرغ بهترین طراحی لباس شده است. تهیهکنندگی این فیلم نیز برعهده مجتبی رشوند بوده است. / یادگار جنوب
فیلم یک داستان عاشقانه اما پرالتهاب را روایت میکند و در این نوع روایت بسیار موفق بوده است. روایت این فیلم با دیگر روایتهای جشنواره متفاوت و دارای شکست در زمان است که همین موجب جلب نظر مخاطبان به دلیل خوب از آب درآمدن این نوع روایت شده است.
فیلمنامه فیلم را میتوان یکی از نقاط قوت فیلم دانست. شخصیتهای فیلم بهخوبی پردازش شدهاند، روایتها دقیق و گرهافکنی درست است. هرچند میتوانیم این را بگوییم که بهتر از این هم میتوانست گره داستان را بیفکند.
اما تا همین حد هم نیاز فیلم را برطرف ساخته است و در مرحله بعد گرهگشایی نیز متناسب با کلیت فیلمنامه پیش رفته و فیلمنامه را دچار ایراد نکرده است. ریتم فیلم نیز در درست ترین حالت خود قرار دارد که بخش اعظمی از آن مرهون فیلمنامه فیلم است.
کارگردانی فیلم که مشترک نیز بوده است، قابل قبول و به دور از ناشیگریهای لطمهزننده به فیلم است. کارگردانان به خوبی توانستهاند تیم را مدیریت کنند تا اثری خوشساخت را رقم بزنند.
میزانسنها و دکوپاژ این دو کارگردان نیز تمیز و یکپارچه شکل گرفته است که ثابت میکند این دو کارگردان در سینما حرفهای زیادی برای گفتن دارند. شروع فیلم بسیار خوب و پایانش نیز از لحاظ فنی درست و دقیق است که این را هم میتوانیم مدیون کارگردانی خوب فیلم بدانیم.
فیلمبرداری این فیلم که به عهده میلاد پرتوی بوده است، بزرگترین قوت فیلم است. پرتوی که پیش از این، بیشتر فیلمبرداری آثار تلویزیونی را بر عهده داشته این بار اما با یک خلق اثر بسیار خوب شایستگی خود را در این زمینه به رخ دیگر رقبا کشیده است.
از سکانس پلانهای زیبایی که خلق کرده است گرفته تا نماهای حرکتی تمیز که چشم مخاطب را مینوازد؛ همه و همه باعث شدهاند تا پرتوی نامزد دریافت بهترین فیلمبرداری از جشنواره فجر چهلویکم باشد.
این فیلم یکی از فیلمهایی است که از بازیگران چهره زیادی بهره میبرد. الناز شاکردوست، وحید رهبانی، صابر ابر، پژمان جمشیدی و سحر دولتشاهی بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
بازیهای فیلم به لطف این بازیگران به خوبی شکل گرفته است. وحید رهبانی بازی بسیار خوبی را ارائه داده و خود را نامزد دریافت بهترین بازیگر نقش اول مرد برای چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر کرده است.
پژمان جمشیدی و سحر دولتشاهی نیز خوش درخشیدند و آنها نیز نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مکمل برای این جشنواره شدند. طراحی صحنه هرچند میتوانست در لحظاتی بهتر از این عمل کند، اما به طور کلی خوب و قابل قبول است.
البته با توجه به دوفضاییبودن فیلم که بخشی از آن در جنوب و بخشی در مکانهای داخلی در تهران میگذرد، میتوان گفت کار طراح صحنه برای ایجاد یکپارچگی بین این دو فضا کمی سخت بوده و تا حدی از پس آن برآمده است.
فیلم به طور کلی خوب و باکیفیت است و خوشساختی آن به چشم هر مخاطبی میآید. پایانبندی فیلم به نظر ما اما جای بهترشدن در فیلمنامه را داشت؛ اما نمیتوان گفت این پایان نیز بد یا دچار ایراد است.
در نهایت فیلم «یادگار جنوب» عاشقانهای متفاوت و دیدنی است که نظر مخاطبان را در اکران عمومی جلب خواهد کرد.