یکی از واسطههای بنام محله شهید کشوری دراینباره میگوید: «ما امیدوار بودیم و هستیم چهار میلیون واحد رئیسی فقط یک وعده باشد، در غیر این صورت کسبوکار ما شاید برای 10 سال تعطیل شود.»
در میان واسطهها، بخشی امیدوارند دولت سیزدهم موفق به ساخت چهار میلیون واحد مسکن نشود.
یکی از دلالهای سی و چند ساله بازار شهرک ولیعصر دراینباره میگوید: «باید روزی دو هزار و 739 واحد بسازند تا مجموع چهار سال به چهار میلیون برسد، به نظر من سنگ بزرگ نشانه نزدن است.»
یکی دیگر از دلالهای جوان این محله نیز با تأیید نظر قبلی میگوید: «وعده ساخت این واحدها واسطهگری در بازار مسکن را تعطیل کرد؛ولی من غیرممکن میدانم، مگر میشود؟ سالی یکمیلیون؟ فقط یک وعده است.»
دلالهای بسیاری عقیده دارند دولت موفق به ساخت این تعداد مسکن نخواهد شد؛ ولی پذیرفتهاند تنها با این وعده، بازار دلالی مسکن کساد شده است. دسته دیگری از واسطهها نیز عقیده دارند دستکم یک دهه باید خانهنشینی کنند.احمد، یکی از واسطههای منطقه کاوه، میگوید: «شاید چهار میلیون واحد وعده باشد؛ ولی یکمیلیون که میسازند، یا اصلا حتی اگر نسازند هم چهار سال کار ما تعطیل است، اگر بسازند باید یک دهه خانهنشینی کنیم.»
دلالها در بازار مسکن نقش واسطهای دارند. آنها ملک را از فروشنده میخرند و با قیمت بالاتر به خریدار میفروشند، درنتیجه سود آنها در افزایش قیمتهاست. احمد درباره سود دلالی در بازار مسکن سه سال گذشته گفت: «فکر نمیکنم آن روزهای طلایی تکرار شود، شبانهروز افزایش قیمت داشتیم، گاهی یک خانه را در طول یک هفته چندمرتبه میخریدیم و میفروختیم ولی وعده این چهار میلیون بازار را کساد کرد.» دلالها از سود خود در معاملات سالهای گذشته حرفی نمیزنند؛ ولی بعضی از آنها مدعیاند با واسطهگری در بازار مسکن اعداد و ارقام میلیاردی سود کردند.
یکی از واسطههای مـعـروف محله شفق دراینباره میگـویـد: «وقتی عرضه محدود بود ما واسطهگری میکردیم؛ ولی وقتی دولت هزاران واحد مسکونی بسازد و عرضه کند، دلالی دیگر فایده ندارد، هرچه سود کردیم هم باید در سالهای آینده هزینه کنیم تا شاید این طرح تمام شود.» گفتوگو با واسطههای مختلف بازار مسکن اصفهان نشان میدهد کسبوکار آنها با وعده ساخت سالانه یکمیلیون واحد دولت سیزدهم متوقف شده است.