بررسی وضعیت تأمین غذای دانشگاه‌های اصفهان، صنعتی و آزاد خوراسگان؛

اوضاع سلف دانشگاه‌ها بد نیست!

هم‌زمان با بازگشایی مجدد دانشگاه‌ها در ابتدای مهر، سلف‌ها و غذاخوری‌های دانشگاه هم آماده پذیرایی از دانشجویان می‌شوند …

تاریخ انتشار: 10:47 - سه شنبه 1403/07/3
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
اوضاع سلف دانشگاه‌ها بد نیست!

به گزارش اصفهان زیبا؛ هم‌زمان با بازگشایی مجدد دانشگاه‌ها در ابتدای مهر، سلف‌ها و غذاخوری‌های دانشگاه هم آماده پذیرایی از دانشجویان می‌شوند؛ گاه با تغییراتی که رضایت دانشجویان را به دنبال دارد و گاه با تصمیماتی که صدای اعتراض آن‌ها را منعکس می‌کند. دانشگاه اصفهان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و جامع‌ترین دانشگاه‌های کشور هرساله میزبان تعداد زیادی از دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است که موظف به تأمین نیازهای رفاهی آنان است.

مدیر امور دانشجویی دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با «اصفهان‌زیبا» دررابطه‌با نحوه تأمین غذای دانشجویان و تغییرات افزایش نرخ غذای دانشجویی در سال جدید تحصیلی اظهار کرد: غذای دانشجویان در دانشگاه اصفهان به‌واسطه سلف اختران و رستوران‌های یاس 1 و 2 تأمین می‌شود که نرخ غذای سلف، با تصویب سازمان دانشجویی است و نرخ رستوران‌های یاس را سازمان جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و وزارت بازرگانی تعیین می‌کنند. به‌این‌ترتیب قیمت غذاهای سلف دانشگاه همانند سایر کشور است و براساس بخشنامه سال جدید، صبحانه 7500 هزار تومان، غذای ارزان‌قیمت نهار 12 هزار تومان و غذای گران‌قیمت 15هزار تومان است.

بهمن زینلی افزود: البته طبق بخشنامه مزبور دانشگاه‌ها بر اساس صلاحدیدشان می‌توانند تا 20 درصد بیشتر از قیمت مصوب از دانشجویان دریافت کنند؛ ولی دانشگاه اصفهان تاکنون چنین قصدی نداشته است.

او با اشاره به رشد قیمت‌های رستوران‌های یاس در سال جاری بیان کرد: به دلیل اینکه همواره قیمت‌ها روبه‌رشد است، اگرچه قیمت غذاهای رستوران یاس مطابق درصد معمول افزایش داشته است، ولی هرساله رشد قیمتی بیشتری را متحمل می‌شود. بااین‌حال دانشگاه تلاش کرده است به اشکال گوناگونی زمینه پرداخت کمتر دانشجویان را فراهم کند.

نرخ یارانه دانشجویی بیش از روال معمول افزایش یافته است

زینلی با تأکید بر اختصاص یارانه 60‌هزارتومانی به دانشجویان در سال جاری بیان کرد: یارانه‌ای که سال گذشته به هر دانشجو برای خرید غذا از رستوران‌های یاس اختصاص یافته بود، 50 هزارتومان بود. طبق معمول باید این یارانه در سال جاری 55 هزار تومان می‌شد؛ باوجوداین دانشگاه تصمیم گرفت 60 هزار تومان به هر دانشجو اختصاص دهد و با این حساب میانگین غذاهای رستوران‌های که حدود 90 تا 100 هزارتومان است، برای هر دانشجو نزدیک به 20 تا 40 هزارتومان محاسبه می‌شود.

مدیر امور دانشجویی دانشگاه اصفهان در پاسخ به چرایی تنوع قیمت در رستوران‌های یاس و سلف دانشجویی گفت: طبق بخشنامه مصوب، دانشجویانی که دارای سنوات هستند، به میزان معینی از دریافت یارانه دانشجویی محروم می‌شوند و به همین دلیل باقیمت بیشتری باید غذا را تهیه کنند.به‌طور مثال اگر دانشجویی دو ترم سنوات داشته باشد، نسبت به سایر دانشجویان 30 درصد هزینه بیشتری پرداخت می‌کند. اگر سه ترم سنوات داشته باشد، حدودا 50 تا 60 درصد و اگر بیش از این باشد، هیچ‌گونه یارانه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد. همچنین دانشجویان مهمان نیز به دلیل اینکه هزینه‌های رفاهی‌شان به دانشگاه مبدأ پرداخت می‌شود، از دریافت یارانه در دانشگاه مهمان محروم می‌شوند. بااین‌حال دانشگاه اصفهان با دانشجویان مهمان، همچون دانشجویان دارای سنوات برخورد می‌کند و بخشی از هزینه غذای آن‌ها نیز توسط دانشگاه تأمین می‌شود.

بهمن زینلی با اشاره به دانشجویانی که مسافت محل سکونتشان تا دانشگاه کمتر از میزان مصوب است، افزود: به‌طورمعمول به دانشجویانی که محل سکونتشان کمتر از 100 کیلومتر با دانشگاه فاصله دارد، خدمات رفاهی همچون خوابگاه، صبحانه و شام تعلق نمی‌گیرد. اما دانشگاه اصفهان این فاصله را به 80 کیلومتر کاهش داده است. حتی برای دانشجویانی که فاصله محل سکونتشان کمتر از 80 کیلومتر است و رفت‌وآمدشان با مشکل مواجه است، خدمات رفاهی اختصاص داده‌شده اما هزینه پرداختی این دسته از دانشجویان، همچون دانشجویان مهمان و دارای سنوات است.

به دنبال کاهش ازدحام جمعیت دانشجویان، هنگام تحویل غذا هستیم

او در پاسخ به تغییرات سلف اختران و رستوران‌های یاس در سال جای اظهار کرد: تنوع غذایی خاصی نسبت به سال گذشته نداریم؛ اما قرار است از اواسط مهرماه و هم‌زمان با ورود نودانشجویان سامانه الکترونیکی تحویل غذا در سالن‌های غذاخوری نصب و با تشخیص چهره، هویت دانشجویان احراز شود. به‌این‌ترتیب از ورود غیردانشجویان جلوگیری می‌شود و هر شخص هم تنها یک غذا می‌تواند دریافت کند.

زینلی همچنین با اشاره به تراکم دانشجویان در ساعت ابتدایی تحویل غذا گفت: طبق گفت‌وگوهایی که با مسئولان سالن‌های غذاخوری داشتیم، قرار است در استخدام نیروهای جدید سرعت عمل و برخورد مناسب با دانشجویان لحاظ شود. از طرفی قرار است هرگونه خریدی که لازم به پرداخت هزینه بیشتر دارد همچون پرداخت هزینه غذا برای غیر دانشجویان یا خرید نوشیدنی و سایر مخلفات، پیش از ورود به صف تحویل غذا صورت بگیرد. امیدواریم با این اقدامات از ازدحام جمعیت در سالن‌های غذاخوری جلوگیری و زمان کمتری از دانشجویان صرف تحویل غذا شود.

وضعیت سلف دانشگاه بهتر می‌شود

دانشگاه آزاد اصفهان واحد خوراسگان نیز از دیگر دانشگاه‌های پرجمعیت اصفهان است که جمع کثیری از دانشجویان را پوشش می‌دهد. معاون فرهنگی‌دانشجویی دانشگاه آزاد خوراسگان در گفت‌وگو با «اصفهان‌زیبا» با اشاره به نحوه تأمین غذای دانشجویان بیان کرد: علاوه بر سلف مرکزی دانشگاه، رستوران‌ها و بوفه‌های متعددی در دسترس دانشجویان قرار دارد.

محسن شریعتی در پاسخ به دغدغه برخی دانشجویان مبنی بر کاهش کیفیت غذای سلف در یک سال اخیر بیان کرد: رسالت معاونت فرهنگی دانشجویان کسب رضایت دانشجویان است و در این راستا وظیفه ما نظارت بر کمیت و کیفیت غذای دانشجویان است. در حال حاضر نیز روزانه ناظر کیفی دانشگاه در سلف دانشگاه حضور دارد و به‌طور مستقیم بر روند تحویل و کیفیت غذا نظارت می‌کند. با‌وجوداین به دلیل اینکه قرارداد دانشگاه با پیمانکار فعلی سلف به اتمام رسیده و تذکرهای لازم نیز داده‌ شده، تا یک هفته آینده با تغییر پیمانکار به‌طورکلی وضعیت کمیت و کیفیت غذای سلف دانشگاه تغییر می‌کند.

غذای سلف نسبت به سایر رستوران‌های شهر ارزان‌تر است

او با اشاره به نحوه همکاری دانشگاه با پیمانکاران افزود: بعدازاینکه در سال‌های اخیر هیچ‌گونه یارانه‌ای به دانشگاه برای تأمین غذای دانشجویان اختصاص نیافت، با برگزاری مناقصه به دنبال همکاری با پیمانکارانی بوده‌ایم که کمترین قیمت و بیشترین کیفیت را ارائه می‌دهند. در وضعیت فعلی هم قیمت غذای سلف بین 20 تا 25 درصد نسبت به سایر رستوران‌های شهر کمتر است و اگرچه قیمت غذا با تغییر پیمانکاران تغییر می‌کند، حداقل و حداکثر قیمت بین 50 تا 100 هزار تومان است.

شریعتی در پاسخ به اعتراض برخی دانشجویان مبنی بر اینکه تنها سلف دانشگاه است که غذای ایرانی ارائه می‌دهد و کاهش کیفیت آن باعث شده دانشجویان مجبور به سرو غذاهای فست‌فودی باشند، گفت: رستوران‌ها و بوفه‌هایی که در دانشگاه مستقر شده‌اند، همگی از برندهای صاحب‌نام هستند و هرکسی اجازه ورود به دانشگاه را ندارد. بااین‌حال با افزایش کیفیت غذای سلف این مشکل نیز به‌زودی حل خواهد شد.او افزود: برنامه دیگر دانشگاه این است که تا یک هفته آینده دستگاه‌های سیار خدماتی که میوه ارائه می‌دهند و بوفه‌ها در دانشگاه بیشتر شود تا دسترسی دانشجویان به اغذیه مختلف فراهم شود.

دوری سلف دانشگاه، باعث اتلاف وقت دانشجویان است

دانشگاه صنعتی اصفهان نیز که در منطقه خمینی‌شهر واقع‌ شده است یکی از مطرح‌ترین دانشگاه‌های کشور است که هرساله علاوه بر دانشجویان بومی، میزبان دانشجویان دیگر شهرها نیز هست. باوجوداین یکی از مشکلاتی که دانشجویان این دانشگاه نسبت به آن معترض هستند، فاصله زیاد سلف دانشگاه نسبت به دانشکده‌هاست.

مسئله‌ای که به‌خاطر نبود رستوران‌های جانبی برای ارائه ناهار تشدید می‌شود. به این خاطر برخی دانشجویان فرصت کافی برای رفت‌وآمد به سلف دانشگاه را ندارند و مجبور به استفاده از پیک می‌شوند و باید علاوه بر هزینه غذا، هزینه‌ای را برای پیک هم پرداخت کنند. حتی به گفته دانشجویان گاه هزینه‌ای که باید برای پیک غذا پرداخت کنند، بیش از نرخ غذاست. دوری سلف دانشگاه در کنار نبود حمل‌ونقل عمومی درمجموع باعث شده که حتی اگر دانشجو زمان کافی برای رفت‌وآمد به سلف را هم داشته باشد، مسافت زیاد مانع از رغبت آن‌ها به استفاده از سلف دانشگاه شود. مواردی که مسئولان این دانشگاه پاسخ‌گوی آن نبودند و موظف به رسیدگی به آن هستند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

15 − 1 =