به گزارش اصفهان زیبا؛ بررسیها نشان داده است اکنون با افزایش آلزایمر رو به رو هستیم که در این بین نقش تغذیه حائز اهمیت است. از این رو زهره منجزی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به تغذیه مناسب برای افراد آلزایمری اشاره میکند:
نقش تغذیه مناسب برای افراد آلزایمری
به طور کلی تغذیه مناسب برای تقویت و سالم ماندن بدن ضروری است. اما در این بین تغذیه افراد آلزایمری از این جهت اهمیت دوچندانی پیدا میکند که در صورت نامناسب بودن میتواند باعث بروز علائم رفتاری و کاهش وزن در فرد مبتلا شود.
مصرف غذاهای مغذی به تقویت سلامت فرد مبتلا به آلزایمر کمک میکند و باعث کاهش روند پیشروی بیماری در او میشود.
سالمندان مبتلا به آلزایمر به جای خوردن سه وعده غذایی نسبتا خوب و کامل در طول روز بهتر است مرتب وعدههای غذایی و میانوعدههای کوچکتری را مصرف کنند.
بهترین مواد غذایی برای افراد آلزایمری
بهترین مواد غذایی برای افراد آلزایمری شامل یک رژیم غذایی اصولی و سرشار از میوه و سبزیجات است.
تنظیم وعدههای غذایی کمک میکند تا افراد مبتلا به بیماری آلزایمر سلامت عمومی خود را حفظ کنند و همچنین روند بیماری را کندتر کنند.
غذاهایی که حتما باید در تغذیه افراد آلزایمری وجود داشته باشد شامل موارد زیر میشوند: لوبیا، مغزها، دانهها و حبوبات، توتفرنگی و زغالاخته، میوه و سبزیجات رنگارنگ، کاکائو، قهوه و چای، ماهی، سبزیجات سبز برگ، غذاهای پروبیوتیک مانند ماست، کفیر و …
بهترین نوشیدنی برای افراد آلزایمری
در بسیار از مواقع ما شاهد بیاشتهایی و یا بدغذایی افراد سالمند هستیم. در چنین شرایطی استفاده از آبمیوههای طبیعی میتواند گزینه ایدهآلی باشد.
نوشیدنیهای زیادی وجود دارد که از زوال عقل و آلزایمر جلوگیری میکنند.
چند مورد از بهترین نوشیدنیهایی که میتوان در تغذیه افراد آلزایمری گنجاند شامل موارد زیر میشود:
چای سبز، آب پرتقال، آب زغال اخته، اسموتیهای سبز و قهوه.
ضمنا تغذیه افراد آلزایمری باید شامل یک رژیم غذایی متعادل تشکیلشده از سبزیجات، میوهها، غلات کامل، محصولات لبنی کمچرب و غذاهای پروتئینی بدون چربی با انواع غذاهای سالم و مقوی باشد.
بدترین مواد غذایی برای افراد آلزایمری
این نکته قابل بیان است که پرهیز از غذاهای مضر به همان اندازه اهمیت دارد که خوردن غذاهای مقوی و مفید توصیه میشود.
بدترین مواد غذایی برای افراد آلزایمری که منجر به افزایش بیماری در آنها میشود شامل موارد زیر است: گوشت قرمز(کاهش مصرف گوشت به 2 بار در هفته)، کربوهیدراتهای تصفیه شده، رژیم غذایی سرشار از نشاسته و قند
غذاهای چرب و دارای کلسترول بالا، گلوتن(غذاهایی مانند کیک و شیرینی، نان سفید، چیپس، آب نبات، چوب شور، غذاهای فرآوری شده و…).
نکته
پرهیز از برخی مواد غذایی مضر مانند مشروبات الکلی، غذاهای پرچرب و شور و استعمال سیگار میتواند در کاهش ابتلا به بیماریهای زوال عقل موثر باشد.