به گزارش اصفهان زیبا؛ بسیاری از معلولیتها مادامالعمر هستند و میتوانند امید به زندگی را کاهش دهند، مبتلایان به بیماری سندرم داون میتوانند زندگی سالم و کاملی داشته باشند، پیشرفتهای پزشکی اخیر و پشتیبانی فرهنگی و ورزشی از مبتلایان به این بیماری و خانوادههای آنها فرصتهای بسیاری را برای کمک به غلبه بر چالشهای این بیماری فراهم میکند.
تیم سندرمداون در اصفهان قریب سه سال است که با آموزش ورزش زورخانهای به کودکان، نوجوانان و جوانان از سنین 12 تا 25 سال در باشگاه ورزشی کارگران فعالیت میکند. این ورزش باستانی با ضرب مرشد و خواندن دعا در گود زورخانه و انجام حرکتهای ورزشی پلهپله به این گروه از بیماران سندرمداون توسط تیم حرفهای این حوزه آموزش داده میشود.
بیماران سندرمداون پیوسته در فصل تابستان و زمستان با اشتیاق و علاقه فراوان برای انجام ورزش زورخانهای و آموزش این ورزش باستانی به همراه خانوادههای خود به این باشگاه مراجعه میکنند. والدینی هستند که با روحیه بالا فرزندان خود را برای پیشرفت در این ورزش باستانی در طول سال همراهی میکنند.
مرتضی هاشمی متولد 1338 قهرمان چرخ زیر زورخانهای کشور است، او چند سال مربی تیم بزرگسالان نوجوانان و جوانان اصفهان بوده و در طی دورهای هم مربی بودن تیم ملی را برعهده داشت و تاکنون به چند کشور آسیایی مانند هندوستان و چین برای آموزش ورزش زورخانهای سفر کرده است.او سه سال است که مربی تیم سندرمداون در اصفهان است و با این تیم همکاری مداوم دارد. این تیم از سال 1400 در دوره جلال زهرایی، رئیس هیئت ورزش باستانی راهاندازی شده و در حال حاضر با حمایتهای دکتر حسینزاده رئیس کنونی هیئت ورزش باستانی فعال و در حال ارائه خدمات است تا بتواند این گروه از کودکان و نوجوانان و جوانان دچار بیماری سندرمداون را بیشتر به جامعه نشان دهد.
پیشرفتهای بیماران سندرمداوندر ورزش زورخانهای
مربی تیم سندرمداون در اصفهان درباره نحوه فعالیت این تیم به بیماران سندرمداون میگوید: ابتدای فعالیت این تیم، تعداد بیماران سندرمداون که برای انجام ورزش زورخانهای مراجعه داشتهاند، حدود پنج نفر بود و اکنون این رقم به 44 نفر رسیده است. سه سالی میشود که آموزش ورزش زورخانهای را به این گروه از کودکان و نوجوانان و جوانان سندرم داون آموزش میدهیم و روزبهروز به تعداد این گروه از کودکان و نوجوانان برای آموزش این نوع ورزش اضافه میشود. مراجعهکنندهها از سنین 12 تا 25 سال هستند که در این باشگاه به آموزش ورزش زورخانهای میپردازند.
هاشمی درباره پیشرفت این گروه از بیماران درزمینه آموزش ورزش زورخانهای عنوان میکند: کودکان و نوجوانان سندرم داون تاکنون در بخش آموزش ورزش زورخانهای پیشرفت زیادی کردند و این اقدام اولین حرکت ورزشی برای این گروه از بیماران بوده است. این رشته برای کودکان و نوجوانان سندرمداون توسط این تیم در باشگاه کارگران در بخش زورخانهای در خیابان چهارباغ بالای اصفهان انجام شده است و در حال حاضر هم این تیم در حال انجاموظیفه و آموزش به این گروه از کودکان و نوجوانان است.
او در ادامه صحبتهایش تأکید میکند: درحال حاضر تعداد کودکان و نوجوانان سندرمداون که به این مرکز مراجعه دارند، افزایش پیدا کرده و والدین آنها هم از انجام این کار بسیار خوشنود و راضی هستند. روحیه والدین این گروه از بیماران خیلی بهتر از قبل شده و احساس شادی میکنند وقتی میبینند که فرزندان آنها برای بیرون آمدن از خانه دیگر هیچ نوع ترسی ندارند و با اشتیاق برای ورزش زورخانهای به این مکان مراجعه میکنند و بهنوعی از قفس رهایی پیدا میکنند و در حال پرواز هستند.
در شرایط فعلی این گروه از کودکان و نوجوانان سندرمداون ورزش باستانی را یاد گرفتهاند
مربی تیم سندرمداون در اصفهان بیان میکند: در شرایط فعلی این گروه از کودکان و نوجوانان ورزش باستانی را یاد گرفتهاند و تاکنون سه مرتبه از شبکه سوم صداوسیما برای فیلمبرداری از این گروه دعوت گرفته شده است و این کودکان و نوجوانان برای فیلمبرداری به تهران رفتهاند و از شبکه اصفهان هم از ورزش کردن این کودکان و نوجوانان فیلمبرداری شده است. به یاری خداوند در حال حاضر با تلاشهای انجامگرفته در این حوزه این گروه از بیماران در بخش ورزش زورخانهای در همه ایران آوازه خوبی دارند.
او ادامه میدهد: این گروه از کودکان و نوجوانان سندرمداون تاکنون دومرتبه توسط خیران استان اصفهان به سفر زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند و همه هزینههای سفر آنها توسط خیران اصفهان تأمین شده است. در حال حاضر هفتهای سه جلسه آموزش ورزش زورخانهای با کودکان نوجوانان و جوانان سندرم داون انجام میگیرد و آموزشهای خوبی را آنها از مربیان این ورزش دریافت میکنند.
درخواست کردم این فعالیت در همه ایران انجام شود
مربی تیم سندرمداون در اصفهان تصریح میکند: برای محقق شدن این برنامه تاکنون نامههای زیادی به سازمان تربیتبدنی و فدراسیون ورزشی فرستادم و درخواست کردم این فعالیت در همه ایران انجام شود؛ به دلیل اینکه هر شهرستانی دارای کودکان و نوجوانان سندرمداون و اوتیسم است و تاکنون حمایت قابلتوجهی از این گروه از بیماران نشده است.
او تأکید میکند: کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم و کمتوان ذهنی که حدود 15 نفر هستند، در مکانی در خیابان مسجدسید کلاس آموزشی دارند و در باشگاه ورزشی کارگران تنها کودکان و نوجوانان سندرمداون آموزش میبینند و آقای چیتساز این مکان را در چهارباغ بالا بدون هیچ چشمداشتی در اختیار این گروه از بیماران برای آموزش ورزش زورخانهای قرار داده است.
تهیه لباس و وسایل ورزش باستانی به همت خیران
هاشمی بیان میکند: در این ورزشگاه برای این گروه از کودکان و نوجوانان لباس و وسایل ورزش باستانی را توسط خیران تهیه کردیم و تاکنون پیشرفت کارها رضایتبخش بوده است. امیدواریم با اطلاعرسانی رسانهها و حمایت مسئولان بتوانیم در این زمینه خدمات بهتری را به این گروه از بیماران سندرم داون ارائه دهیم؛ درواقع اگر کسی بتواند برای این گروه از کودکان و نوجوانان خدمتی ارائه بدهد و زحمت بکشد عاقبتبهخیری برای او به دنبال خواهد داشت.
حدود 700 کودک و نوجوان سندرمداون و اوتیسم در اصفهان وجود دارد
مربی تیم سندرمداون در اصفهان اظهار میکند: حدود 700 کودک و نوجوان سندرمداون و اوتیسم در اصفهان وجود دارد. در حال حاضر از اطراف اصفهان شهرستانهای نجفآباد، شاهینشهر و فولادشهر نیز والدین بیماران سندرمداون فرزندان خود را برای آموزش ورزش زورخانهای به این مرکز آوردهاند و خانواده از انجام این کار رضایت کامل دارند و ازنظر روحی بسیار پیشرفت کردند.
او ادامه میدهد: خانوادهها در فصل تابستان و زمستان این گروه از کودکان و نوجوانان را هفتهای سه جلسه برای آموزش ورزش زورخانهای به باشگاه ورزشی کارگران میآورند؛ درحقیقت انجام این ورزش باعث شده بیماران سندرمداون افزایش اعتمادبهنفس را در بین همکلاسیها و همسالان خود داشته باشند.
والدین این کودکان و نوجوانان آنها بسیار دوست دارند
مربی تیم سندرمداون در اصفهان تصریح میکند: والدین این کودکان و نوجوانان آنها را بسیار دوست دارند و ازنظر بهداشتی و انضباط به آنها رسیدگی زیادی میکنند. وقتی این گروه از کودکان و نوجوانان برای انجام ورزش زورخانهای به ورزشگاه میآیند، ما از دیدن آنها بسیار لذت میبریم، تعدادی از آنها دچار ریزش مو شده بودند و از وقتیکه برای انجام ورزش زورخانهای به باشگاه آمدند، ریزش موی آنها از بین رفته است و بهنوعی انجام این ورزش در افزایش روحیه و بشاش بودن آنها تأثیر مثبتی داشته است.
او در خاتمه صحبتهایش خطاب به مسئولان شهری تأکید میکند: ورزش زورخانهای به بیماران سندرمداون در اصفهان آموزش داده میشود. از مسئولان شهری درخواست داریم که به این گروه از بیماران توجه بیشتری داشته باشند تا آنها بتوانند پیشرفت زیادی کنند. ضرورت دارد مسئولان شهری از نزدیک این کودکان را مشاهده کنند و از قدیم گفتهاند «شنیدن کی بود مانند دیدن» و تقاضا داریم که مسئولان بیایند و از نزدیک این گروه از کودکان و نوجوانان را مشاهده کنند و بعدازآن برای پیشرفت آنها تصمیم بگیرند.