به گزارش اصفهان زیبا؛ با اینکه از قبل قابل پیشبینی بود، رقابت با تیمهای متمول عربستانی بسیار سخت است؛ اما با توجه به هیاهویی که تیمهای ایرانی در نقل و انتقالات تابستانی برپا کرده بودند، انتظار هواداران از نمایندگان فوتبال ایران در آسیا به بالاترین حد ممکن رسانده بودند. ضمن آنکه خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس و پشتوانه مالی زیادی که برای این دو تیم بعد از مدتها ایجاد شده بود، بر انتظار بالای هواداران از کسب نتایج مطلوب میافزود.
امسال با توجه به اینکه تیمهای حاضر در لیگ نخبگان برخلاف سالهای قبل با محدودیت استفاده از بازیکن خارجی روبهرو نبودند، تیمهای ایرانی نیز خواستار افزایش سقف بودجه شدند که درنهایت به این خواسته خود نیز رسیدند. ضمن آنکه فدراسیون فوتبال تعداد سهیمه استفاده از بازیکنان خارجی را برای تیمها افزایش داد تا تیمها با دغدغه کمتری وارد مسابقات شوند. سپاهان یکی از تیمهایی که هیاهوی زیادی در نقل وانتقالات تابستانی داشت و با جذب ستارههای جوان لیگ بهنوعی بازار را جارو کرده بود، اولین تیمی بود که زنگ هشدار درباره عملکرد تیمهای ایرانی در لیگ نخبگان را به صدا آورد و خیلی زود با یک شکست سنگین از لیگ نخبگان خداحافظی کرد. پرسپولیس دیگر تیم ایرانی حاضر در این رقابتها در پنج هفته اول در حسرت پیروزی بود تا اینکه بالاخره در هفته ششم طلسم نبردنهای این تیم شکسته شد. سرخپوشان تهرانی برخلاف انتظار نتوانستند مقابل تیمهایی چون الغرافه، الریان و پاختاکور به برتری دست پیدا کنند و فعلا در رده ششم جای دارند. استقلال اما وضعیت متفاوتی دارد. این تیم مسابقات لیگ نخبگان را با برد پرگل مقابل الغرافه آغاز کرد، اما در ادامه روند نوسانی این تیم شکل گرفت و فعلا در رده هشتم جای گرفته و از شانس صعود به مرحله بعد دور شده است.
به نظر میرسد وقت آن رسیده که بعد از مدتها با وضعیت فوتبال باشگاهیمان بهطور واقعگرایی مواجه شویم و دست از اغراقهایی که تا امروز داشتهایم و باعث شده وضعیت فوتبال در ایران به این شکل دربیاید، برداریم. علاوه بر اغراق، باید دست از بهانه آوردن نیز برداریم. امسال را میتوان گفت از بهترین سالهایی است که تیمهای خوب ایرانی ازنظر خرید بازیکن و عمق اسکواد در وضعیت نسبتا مناسبی به سر میبرند؛ ولی چرا با وجود خرید چنین بازیکنان باکیفیتی، عملکرد خوبی را از این باشگاهها شاهد نبودهایم؟
تنها تیمی که در آسیا نتایج آبرومندی برای فوتبال ایران گرفته است، تیم تراکتور است. ولی آیا به این فکر کردهاید که اگر تراکتور به جای حضور در لیگ قهرمانان در لیگ نخبگان حاضر بود؛ چقدر امکان داشت نتایج خوبش در لیگ قهرمانان را در لیگ نخبگان تکرار کند؟
شاید کسی دوست نداشته باشد این جمله را بشنود؛ اما برای گذر از این اتفاق باید این جمله را ابتدا بپذیریم و اسیر رتبهبندیهای کمی که بیانگر واقعیت نیستند، نشویم. بیاییم بپذیریم که «لیگ ایران در آسیا، لیگ سطح دومی است و مدتهاست با سطح یک بودن فاصله گرفته است.»