به گزارش اصفهان زیبا؛ در مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان که در روزهای گذشته برگزار شد، علیرضا معینی تک نماینده استان در تیم ملی بود که موفق شد در حرکت یکضرب به مدال نقره برسد؛ با اینکه معینی نتوانست در حرکت دوضرب و مجموع به مدالی دست پیدا کند، اما ظهور پدیده جدیدی از لنجان، نام این شهر وزنهبردارپرور را دوباره بر سر زبانها انداخت و حرکت شهرداری لنجان در رونمایی از تابلوی ورودی این شهر با عنوان «به شهر سده لنجان پایتخت وزنهبرداری ایران خوش آمدید» نیز در فضای مجازی بازخورد قابلتوجهی داشت. این اتفاق بهانهای شد تا مروری داشته باشیم بر قهرمانان وزنه برداری لنجان که طی دو دهه اخیر با درخشش در میادین بینالمللی، عنوان پایتختی وزنهبرداری را برای شهرشان به ارمغان بیاورند.
رشید شریفی: این وزنهبرداری زمانی در ورزش ایران شناخته شد که حسین رضازاده در دسته سنگینوزن حرف اول را در دنیا میزد و دیگر وزنهبرداران این دسته زیر سایه او بودند و فرصت چندانی به آنها نمیرسید. مدالآوری در مسابقات قهرمانی آسیا اولین رخداد مهم در زندگی حرفهای شریفی بود، اما حضور در المپیک 2008 را باید مهمترین اتفاق قلمداد کرد. برای این المپیک ورزش ایران حساب ویژهای بر روی مدال طلای رضازاده باز کرده بود، اما بهیکباره اعلام شد به دلیل بیماری دیابت، ناچار به خداحافظی از ورزش قهرمانی است و در فاصله کوتاه تا شروع المپیک، رشید شریفی جوان به جای او در ترکیب تیم ملی قرار گرفت و در این رویداد بزرگ شرکت کرد و البته با توجه به شرایط رکوردی انتظار خاصی از او نمیرفت. شریفی پس از پایان دوران قهرمانی بهعنوان مربی فعالیتش را برای بازیکنسازی در شهرش آغاز کرد و رسول معتمدی جزو شاگردان او محسوب میشود.
سهراب مرادی: همزمان با مدالآوری رشید شریفی در آسیا، دیگر همشهری او سهراب مرادی نیز به مدال رسید تا وزنهبرداری اصفهان در یک رویداد صاحب چند مدال ارزشمند شود. روند پیشرفت مرادی از این رقابتها آغاز شد و او توانست در المپیک 2012 لندن یکی از وزنهبرداران اعزامی ایران لقب بگیرد. در آن زمان امیدواری زیادی نسبت به کسب مدال مرادی وجود داشت، اما مصدومیت او و مشکلات دیگری که پیش آمد، باعث شد تا این وزنهبردار لنجانی در لندن ناکام بماند.
پس از المپیک لندن بدبیاریهای مرادی با مثبت اعلام شدن تست دوپینگ او آغاز شد و قرار گرفتن او در لیست بازنشستهها حواشی بسیاری را ایجاد کرد؛ اما انگیزه مرادی برای جبران مافات بر تمام مشکلات غلبه کرد و در المپیک ریو اتفاقی به وقوع پیوست که ورزش اصفهان پنجاه سال انتظار آن را میکشید و سهراب موفق شد در دسته 96 کیلوگرم به مدال طلای المپیک دست پیدا کند تا مهمترین رخداد قهرمانی ورزش نصفجهان به لنجان گره بخورد. مرادی که این روزها بهعنوان مربی فعالیت دارد، برای المپیک پاریس هم شانس همراهی تیم ملی را داشت که این اتفاق رخ نداد. ایوب مرادی، برادر سهراب نیز در مقطعی به اردوهای تیم ملی دعوت شد؛ اما نتوانست حضور مستمری در این عرصه داشته باشد.
رسول معتمدی: این وزنهبردار لنجانی در رده سنی نوجوانان در ورزش ایران نامش مطرح شد و کارشناسان آینده روشنی را برای او پیشبینی میکردند. معتمدی در رده بزرگسالان موفق شد بهعنوان قهرمانی جهان دست پیدا کند و با رکوردهایی که ثبت کرده بود، ورزش استان برای المپیک پاریس روی مدال او حساب کرده بود، اما یک مصدومیت بیموقع باعث شد تا معتمدی نزدیک یک سال از میادین قهرمانی دور شود و فرصت کسب سهمیه المپیک را از دست بدهد. با توجه به شرایط سنی معتمدی او میتواند یکی دو المپیک دیگر را تجربه کند.
علیرضا معینی: او را میتوان جدیدترین چهره ملی وزنه برداری لنجان معرفی کرد. معینی پدرش ایرج معینی از مربیان سازنده این شهرستان است که فرزندش را هم در مسیر قهرمانی رهنمون کرده است. معینی که یکی از نفرات نسل امید ایران به شمار میرود، سال گذشته در مسابقات قهرمانی کشور با مهار وزنه ۱۸۰ کیلوگرمی خود را بهعنوان یک مدعی جدید در این دسته معرفی کرد و حضور در مسابقات قهرمانی جهان و کسب مدال در این رقابتها، آغاز پرقدرتی برای او در مسیری خواهد بود که پیشتر دیگر همشهریاش سهراب مرادی پیمود.