قیمت خرید این وسایل هم‌زمان با افزایش نرخ دلار به‌طور میانگین یک میلیارد تومان آب می‌خورد

تکانه‌های ارزی یک‌دست جهیزیه معمولی!

سیر صعودی نرخ دلار قیمت لوازم‌خانگی را افزایش داده است و در این شرایط نوعروسان هم برای تأمین جهیزیه‌شان در مضیقه قرارگرفته‌اند.

تاریخ انتشار: 09:17 - سه شنبه 1403/10/4
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
تکانه‌های ارزی یک‌دست جهیزیه معمولی!

به گزارش اصفهان زیبا؛ سیر صعودی نرخ دلار قیمت لوازم‌خانگی را افزایش داده است و در این شرایط نوعروسان هم برای تأمین جهیزیه‌شان در مضیقه قرارگرفته‌اند. از آنجایی که برخی قطعات مورداستفاده در تولید لوازم‌خانگی از خارج وارد می‌شود، قیمت دلار روی نرخ این قطعات تأثیر گذاشته و قیمت تمام‌شده لوازم‌خانگی را افزایش داده است.

این‌طور که متولیان اتحادیه لوازم‌خانگی اصفهان تخمین می‌زنند، قیمت یک دست جهیزیه کامل این روزها با درنظرگرفتن میانگین قیمت‌ها یک میلیارد تومان آب می‌خورد و این در حالی است که کارمندان و کارگران قدرت خرید ندارند و ازاین‌رو خرید جهیزیه به‌طور فراوان کاهش یافته است. در این بین برخی زوجین با صراحت اعلام می‌کنند که به دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت لوازم‌خانگی ناچار شده‌اند برخی از وسایلشان را دست‌دوم و از سمساری‌ها خرید کنند!

محمدفرهاد کیایی، عضو هیئت‌مدیره کانون لوازم‌خانگی ایران، در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرده است که سالانه یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صرف واردات اجزا، قطعات و انواع لوازم‌خانگی می‌شود که حدود ۷۰۰ میلیون دلار آن سهم واردات مواد اولیه است. بر اساس اظهارنظرهای کیایی، عمق ساخت داخل یخچال فریزر ۶۰درصد، تلویزیون ۳۰درصد، ماشین لباس‌شویی ۵۸درصد و کولر آبی ۱۰۰درصد است که اگر حمایت شده و مشوق‌های لازم در نظر گرفته شود می‌توان عمق ساخت داخل برخی از لوازم‌خانگی کوچک مثل پکیج و لباس‌شویی را تا ۶۵درصد رساند.

طبیعی است که وقتی قیمت دلار افزایش می‌یابد، قیمت اجناس هم زیاد می‌شود و وقتی قیمت اجناس زیاد می‌شود، درحالی‌که قدرت خرید مصرف‌کننده زیاد نشده، قدرت خرید خانواده‌ها کم شده و درنتیجه تقاضای خرید کالا کم می‌شود و به‌تدریج افت و رکود در بازار به وجود می‌آید. گرانی کالاها فقط شامل حال کالاهای ایرانی نیست؛ بلکه لوازم‌خانگی با برندهای خارجی راهم که از مبادی غیررسمی وارد کشور می‌شود، تحت‌تأثیر قرار داده است. در این شرایط مردم نیز ترجیح می‌دهند لوازم‌خانگی قدیمی‌شان را تعمیر و استفاده کنند؛چراکه دخلشان با خرید لوازم‌خانگی هم‌خوانی ندارد. افزایش قیمت لوازم‌خانگی زندگی بسیاری از خانواده‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده است. بسیاری از مردم به دلیل افزایش هزینه‌ها، دیگر قدرت خرید ندارند و هم‌زمان با خرابی لوازم‌خانگی به جای خرید کالای نو به‌ناچار همان وسایل قدیمی را تعمیر می‌کنند. برخی مصرف‌کنندگان اعلام می‌کنند تاکنون چندین و چند بار لوازم‌خانگی‌شان را تعمیر کرده‌اند؛ چون توان خرید وسایل دست‌اول را ندارند.

افزایش 15درصدی قیمت لوازم‌خانگی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی اصفهان به «اصفهان‌زیبا» می‌گوید: «قیمت لوازم‌خانگی داخلی حدود 10 تا 15درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است. کارخانه‌ها باید یک‌سری قطعات مورداستفاده در لوازم‌خانگی را از خارج تهیه کنند و به خاطر افزایش قیمت دلار این قطعات افزایش قیمت داشته‌اند؛ به خاطر همین روی قیمت تمام‌شده لوازم‌خانگی تأثیر می‌گذارند.»

علیرضا قندی تصریح می‌کند: «قیمت دلار نسبت به چندماه پیش افزایش یافته است و این نوسان‌ها روی لوازم‌خانگی اثر دارد. دلیل دیگر افزایش قیمت لوازم‌خانگی به افزایش حقوق نیروی انسانی که به‌صورت سالیانه اعمال می‌شود، ربط پیدا می‌کند.»قندی درخصوص وضعیت تولید لوازم‌خانگی داخلی می‌گوید: «کارخانه‌ها با ظرفیت اضافه‌تر نیز تولید می‌کنند؛ تولیدات داخلی باکیفیت است و به اعتقاد بنده می‌توان صادرات لوازم‌خانگی را نیز انجام داد و با شناسایی بازارهای هدف خارجی لوازم‌خانگی داخلی را صادر کرد؛ بنابراین مشکلی بابت کمبود عرضه لوازم‌خانگی در داخل وجود ندارد و افزایش قیمت‌ها به کمبود عرضه ارتباط پیدا نمی‌کند.»

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی اصفهان اذعان می‌کند: «لوازم‌خانگی خارجی گارانتی و خدمات پس از فروش ندارند و خرید این وسایل ازنظر اتحادیه تولید لوازم‌خانگی قابل‌قبول نیست و دلیل اینکه عده‌ای از خرید این وسایل استقبال کرده‌اند، قیمت ارزان‌تر این کالاها نسبت به کالاهای مشابه تولید داخل است؛ به‌عنوان‌مثال، ظرف‌شویی و تلویزیون خارجی نسبت به کالاهای مشابه خارجی ارزان‌تر هستند؛ ولی هیچ تضمینی برای کیفیت این وسایل وجود ندارد.»

قندی اظهار می‌کند: «قطعی‌های برق نیز روی خرابی لوازم‌خانگی تأثیر گذاشته است؛ ولی مردم چون قدرت خرید کالای نو ندارند، بیشتر به تعمیر لوازم‌خانگی روی آورده‌اند. خرید جهیزیه نیز کاهش فراوانی داشته است. با درنظرگرفتن میانگین قیمت خرید یک‌دست جهیزیه حدود یک میلیارد تومان آب می‌خورد که از توان مردم خارج است.»

او عنوان می‌کند: «در بازار لوازم‌خانگی افزایش قیمت کاذب نداریم و افزایش قیمت‌ها به خاطر نرخ دلار است.» قندی بیان می‌کند: «سرای ایرانی و شهر لوازم‌خانگی، فروش مغازه‌های زیر نظر اتحادیه را تحت‌تأثیر قرار داده‌اند و بسیاری از فروشگاه‌ها به خاطر این قضیه تعطیل شده‌اند.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

سه × 2 =