به گزارش اصفهان زیبا؛ ناف برخیها را با خرافات بریدهاند! فرقی نمیکند از کدام قشر و چه پایگاه تحصیلی باشند؛ انگار خرافات و اعتقاد به معجزه سحر و جادو با رگ و پی آنها عجین شده است. کافی است در زندگیشان به مشکلی بربخورند، آنوقت است که از اینطرف و آنطرف سراغ میگیرند تا خبرهترین «کفبین» های شهر را پیدا و برای اطلاع از آینده و طالع خود به آنها مراجعه کنند؛ همانهایی که حاضرند هزینههای گزاف و نجومی بدهند و هزار و یک راه عجیبوغریب را بروند تا شاید بتوانند بخت خودشان را باز کنند یا دشمنشان را به خاک سیاه بنشانند؛ از خرید مهره مار تا دندان گرگ و موی هدهد! طرفداران جادو و جنبل و طلسم، بالانشین و پاییننشین نمیشناسند؛ جستوجویی در کانالهای تلگرامی و صفحههای اینستاگرامی حاکی از این است که رمالها رگ خواب خیلی از آدمهای شهر را به خوبی بلدند و با ترفندهای مختلف آنها را اسیر خود میکنند.
آنها میگویند که در میان افرادی که برای طالعبینی یا دریافت طلسم و باطلکردن جادو مراجعه میکنند، حتی پزشک و معلم و استاد دانشگاه و… نیز وجود دارد که با پرداخت مبالغ نجومی میخواهند مسیر زندگی یا سرنوشت خود را تغییر بدهند و طالع سعدی برای خود رقم بزنند. رمالها هم امروزه مثل مشتریهایشان شیکوپیک شدهاند و راه و روش خود را تغییر دادهاند! اگر تا همین دیروز همه فالگیرها را به زنان کولی و چادرپارهای که سر چهارراهها قدم میزنند و با دودکردن اسپند از اینوآن میخواهند که برایشان فال بگیرند، میشناختند؛ حالا اما آنها هم تغییر شکل و شمایل دادهاند و برای خود دفترهای لوکس و لاکچری راهاندازی کردهاند و کاسبی میکنند.
پای رمالها به فضای مجازی نیز باز شده و با راهاندازی صفحههای متعدد اینستاگرامی و ادعاهای بزرگ به فریب افراد میپردازند و آنها را اغوا میکنند تا اینگونه پولهای کلان به جیب بزنند و از سادگی شهروندان نهایت استفاده را ببرند. مراجعه به خیلی از این افراد، چندان ساده هم نیست؛ بلکه فردی که میخواهد مراجعه کند، حتما باید معرف داشته باشد و با واسطه راهی دفتر یا خانه آنها شود. از طرف دیگر، بازار داغ رمالها و کفبینها باعث شده است تا در کنار آن بازار دیگری نیز به راه بیفتد و عدهای دست به فروش ابزار و وسایلی بزنند که مدعی هستند میتوان بهواسطه آنها طلسم انجام داد یا جادو کرد.
همه اینها سبب شده تا بازار مکاره طالعبینی و طالعبینها روزبهروز داغتر شود و سود نجومی را روانه جیب افرادی کنند که سادگی شهروندان بهانهای برای کلاهبرداری آنهاست.
روزی نیست که پلیس از دستگیری این افراد خبر ندهد؛ این درحالی است که ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری به این پرسش پاسخ داده و در این خصوص بیان میدارد: «هر کس از راه حیله و تقلب، مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانهها یا کارخانهها یا مؤسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی، فریب دهد یا به امور غیرواقع، امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامدهای غیرواقع، بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول، اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر، وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالهها یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها تحصیلکرده و از این راه مال دیگری را ببرد، کلاهبردار محسوب میشود.»
این قانون بهصورت کلی هرگونه تحصیل مال از طریق مانور متقلبانه و فریبدادن مردم را جرم دانسته و مجازات فرد کلاهبردار را برای فرد خاطی در نظر گرفته است؛ بنابراین فردی که از طریق رمالی و دعانویسی، سحر و جادو به فریب مردم میپردازد، به مجازات جرم کلاهبرداری محکوم میشود؛ چراکه در این جرم نیز مانند کلاهبرداری، فرد از طریق حیله و تقلب نسبت به تحصیل مال دیگری اقدام میکند.
با وجود این، اما بازار کفبینی و طالعبینی مدام بهروز میشود و طالعبینها با استفاده از ترفندهای عامهپسند و بهروز در حال کاسبی و جیب مردم را خالی کردن هستند؛ افراد سادهای که ناآگاهی و جهل باعث میشود تا برای حل مشکلاتشان به رمالها مراجعه کنند؛ غافل از اینکه این اتفاق ممکن است صدمات بزرگی را به زندگی آنها وارد کند!