به گزارش اصفهان زیبا؛ سابقه مسابقات گلکوچک در ماه رمضان به قبل از انقلاب بازمیگردد و مطابق حافظه شفاهی گلکوچکبازهای اصفهان در قدیم، اولین دوره جام رمضان پس از انقلاب در سال ۱۳۶۰ در کلوپ ادب برگزار شد؛ اما آنچه بیش از همه در خاطر بازیکنان و مربیان آن دوره ثبت شده و آغازی بر رویدادهای سازمانیافته گلکوچک و شکل سالنی آن یعنی فوتسال در نصف جهان بود، مسابقاتی بود که روبهروی مسجد شیخ لطفالله در میدان امام(ره) برگزار شد.
در زمانی که هنوز رشته فوتسال ایجاد نشده بود، بازیکنان فوتبالی خوشتکنیک که با حرکات پابهتوپشان تماشاگران را به ذوق میآوردند، ستارههای فوتبال در ابعاد کوچک بودند، همچنان که در سالهای اولیه تشکیل تیم ملی فوتسال، فوتبالیهای تکنیکی شاکله تیم ملی را تشکیل میدادند و ازقضا یک فوتبالی یعنی محمد مایلیکهن نیز هدایت آنها را بر عهده داشت.
بعدها با وضع قوانین سختگیرانه، فوتبال و فوتسال از هم تفکیک شد؛ ضمن اینکه رشته نوپا باید بهطورتخصصی و از رده پایه به فراگیران آموزش داده میشد و فوتسال از رشتهای که ماه رمضانی شناخته میشد، به رشتهای تغییر ماهیت داد که با کسب رتبه سوم جام جهانی از جایگاه فوتبال در سطح بینالمللی موقعیت بهتری پیدا کرد. حدود سه دهه قبل سالن پیروزی میعادگاه سالنیبازها بود؛ تا جایی که رقابت بر سر قهرمانی آن دست کمی از لیگ نداشت و علاوه بر باشگاهها، شرکتهای صنعتی سرشناس اصفهان نیز برای جام رمضان تیم میدادند و بازیکنان شاخصی را از تهران و دیگر شهرها به خدمت میگرفتند تا حضور ستارهها نیز عامل دیگری بر سالنهای مملو از تماشاگر بود؛ تا جایی که ترافیک اطراف خیابان لاهور فعلی پس از افطار ماه مبارک به دغدغهای برای ساکنان اطراف سالن تبدیل شود.
پس از اینکه فوتسال جام رمضان سالن پیروزی از آن رونق سالهای شروع افتاد، این بار نام جام مولای عرشیان مطرح شد؛ رویدادی که به همت شهرداری اصفهان برنامهریزیشده بود و در گستره وسیعتری از نقاط مختلف شهر برگزار میشد و در سالهای بعد رشتههای دیگری هم به آن اضافه شد.
به نظر میرسد امسال با تفاهمی که بین فدراسیون فوتبال و صداوسیما انجام شده و طبق این توافق، برنامه پخش زنده فوتسال بعد از افطار از تمام شبکههای استانی پخش میشود، مسابقات فوتسال حال و هوای دیگری پیدا کند و علاقهمندان درگیر این رشته مهیج شوند.