به گزارش اصفهان زیبا؛ نشست خبری سومین جشنواره بانوان خیر مدرسهساز با حضور مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان در مدرسه خیرساز حضرت زهرا (س) برگزار شد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان در این نشست گفت: 250 بانوی خیر مدرسهساز در استان اصفهان وجود دارد.ناصر فتحی با بیان اینکه در استان اصفهان نزدیک به ۱۵۰ مدرسه خیرساز بانو وجود دارد، خاطرنشان کرد: بانوانی که مهریه، ارثیه و اموالشان را در راه اعتلای علم و دانش صرف کردهاند، بسیار ارزشمند هستند. او با بیان اینکه بانوان نقطه عطفی برای ساخت فضای آموزشی و مشارکت در کارهای خیر هستند، اظهار کرد: در مجموعه بانوان خیر مادر یک، دو و سه شهید وجود دارد که برای سرافرازی دانش آموزان این خطه در امر مدرسهسازی وارد شدهاند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان تصریح کرد: در نوسازی مدارس ما فقط موظف هستیم بنایی از منابع دولتی ایجاد کنیم و در حال حاضر بانوان، پشتوانه ما در این امر خطیر هستند. فتحی گفت: مجموعه خیران، نوسازی مدارس و آموزشوپرورش سه ضلع مثلثی هستند که در کنار هم برای ساخت فضاهای آموزشی برای دانش آموزان ایران اسلامی تلاش میکنند. او خاطرنشان کرد: در سال آینده عمده مسائل مهم در بعد محتوی سختافزاری مدارس مدنظر ما قرار دارد که در همین راستا شیوهنامه وزارتخانه و سازمان نوسازی مدارس تدوین شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان با اشاره به طرح ملی «نهضت عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم» خاطرنشان کرد: این طرح در ابعاد مختلف در دستور کار قرار گرفته است. در این طرح مردم و نهادهای دولتی مشارکت میکنند.فتحی ادامه داد: طرح نهضت عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» به ریاست استانداری اصفهان با اعتبارات و پیگیریهای لازم انجام میشود. مسئول کارگروه این طرح در شهرستانها فرماندار و برخی از اعضا جزو این کارگروه هستند.
او با اشاره به اینکه در این طرح اقداماتی همچون جمعآوری مدارس کانکسی در دستور کار قرارگرفته است، تصریح کرد: در این طرح از سال 1402 مدارس کانکسی استان اصفهان که بالای 10نفر دانشآموز داشتند، جمعآوری شد. مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان گفت: شناسایی مدارس سنگی یکی دیگر از اقداماتی بود که در این طرح اجرا شد. در این راستا 21مدرسه با فضاهای موجود پالایش شد و به 11 مدرسه رسید. فتحی تصریح کرد: در این طرح سرانههای کمتر از 3 مترمربع برای هر دانشآموز در مدارس بررسی و پروژههای نیمهتمام بالای 50 درصد تکمیل و به آموزشوپرورش تحویل داده شد. او با اشاره به اینکه 170 مدرسه از سوی سازمان نوسازی تا پایان مهرماه 1404 تحویل داده میشود، گفت: در این طرح ساخت 200 مدرسه در برنامه هدف قرار گرفته و پس از اتمام در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان خاطرنشان کرد: ساختن مدارس در مسکن مهر از طریق راه و شهرسازی و بنیاد مسکن پیگیری شود و سازمان نوسازی مدارس در این خصوص وظیفهای ندارد. فتحی با اشاره به اینکه در حدود 20 تا 25 درصد مدارس استان به بازسازی نیاز دارد، بیان کرد: 1500 مدرسه با تراکم بالای 35 دانشآموز در استان اصفهان وجود دارد.
او با بیان اینکه اطلس مدارس در دست تهیه و تدوین است، تصریح کرد: هوشمندسازی کلاسهای درس یکی از موضوعاتی است که در این طرح قرار میگیرد و این اقدام به همت دولت و خیران انجام میشود. فتحی بیان کرد: 180 چشمه سرویس بهداشتی در مدارس بازسازی شده و 500 هزار مترمربع ایزوگام و آسفالتریزی در مدارس اجرا شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان گفت: امسال 102 پروژه آموزشی به دانش آموزان تحویل داده شد و 93 هزار مترمربع بنای ایمن در قالب 575 کلاس احداث کنیم. فتحی با اشاره به اینکه 23هزار کلاس غیراستاندار در استان اصفهان وجود دارد، گفت: از این تعداددر سال ۹۲، ۲۳ هزار کلاس غیر استاندارد وجود داشت که ۱۷ هزار کلاس در سال های گذشته و ۷۰۰ کلاس در مهر امسال استاندارد سازی و به سیستم گرمایشی تجهیز شد.
او افزود: امسال در قالب دوهزار میلیارد تومان تفاهمنامه با خیران منعقد شده است و سال پرباری داشتیم. همچنین در قالب 370 میلیارد تومان با موضوع مسئولیت اجتماعی از نهادهای مختلف خدمات دریافت کردهایم. فتحی با اشاره به اینکه جایگاه رسانهها در جهان از اهمیت خاصی برخوردار است، ادامه داد: رسانهها میتوانند با انجام کارهای بسیار خارقالعادهای، تأثیرگذار باشند. مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان با اشاره به اینکه رسانهها باید عملکرد دولت و مسئولان را شفافسازی کنند، ادامه داد: مردم، عملکرد مسئولان را از طریق رسانهها زیر ذرهبین قرار میدهند. او اظهار کرد:
خیرین مدرسهساز استان اصفهان، مدرسهسازی را در ابعاد بزرگمقیاس اجرا میکنند و یک سر و گردن از خیران کشوری بالاتر هستند. در ادامه این نشست پروین کلباسی، پیشکسوت مدرسهسازی و رئیس شورای بانوان خیر مدرسهساز استان اصفهان گفت: امیدوارم بتوانیم مدارسی زیبا و باکیفیت برای دانش آموزان این مرزوبوم بسازیم.
او ادامه داد: ساختوساز مدرسه امر مقدسی است و خیران در این زمینه بسیار تلاش میکنند. کلباسی تصریح کرد: بانوان خیر با ساخت مدارس در این امرخداپسندانه شریک میشوند و همسران خود را نیز در این زمینه همراه میکنند.