امروز که صحبت از «استانداردهای جهانی»، «جهانی شدن» و «مدرن شدن» میشود، منحصر به فرد بودن و حرف خاصی برای گفتن داشتن، نایاب و محبوب شده و اصفهان شهری است که این برگ برنده را دارد.
تکیه بابارکن الدین قدیمی ترین بنای تاریخ دار تخت فولاد است که به واسطه ارادت شیخ بهایی به بابارکن الدین بیضاوی، بیش از پیش در اصفهان قرب و منزلت یافته است تا آنجا که اصفهانی ها پل خواجو را به خاطر نزدیکی اش به مزار او، پل بابارکن الدین می نامیدند.
بازارهای بزرگ شهرهای ایران، دارای ورودی هایی هستند که بزرگترین سرای این بازارها را قیصریه مینامیدهاند.
حالا بیش از چند صد سال از زمانی که مالکیت برجهای کبوتر را به عنوان یک پشتوانه مالی محکم پشت قباله نوعروسان مینوشتند، گذشته است.
باغ گلهای اصفهان گل سرسبد فضاهای سبز شهری است که با رویکردی چندگانه میتواند علاوه بر جدابیتهای گردشگری شهر اصفهان، سهم مهمی در تحقیق و رشد گونههای مختلف گیاهی داشته باشد.
تیمچه یک واژه ایرانی است. در بازار اصفهان و دیگر شهرهای ایران، به فضاهای سرپوشیده پهناوری که دارای ساختمان دو یا سه طبقه هستند، گفته می شود. به طور معمول، سراهای سرپوشیده بزرگ را تیم و اگر کوچک باشند، تیمچه می نامند.
یکی از امامزادههای مورد علاقه مردم اصفهان که در محله قدیمی سنبلستان، مجاور محله قدیمی دردشت واقع شده، امامزاده درب امام است که آرامگاه دو امامزاده به نام های «ابراهیم بطحا» و «زین العابدین» را در خود جای داده است.
به خیابان استانداری که قدم میگذارید عطر و بوی تاریخ در مشامتان روانه می شود. اینک شما درست وسط دولتخانه صفوی هستید. در سمت راستتان عمارت عالی قاپو، با قامتی استوار به نظاره ایستاده و در گوشه دیگر عمارت توحیدخانه جای گرفته است.
موزه هنرهای معاصر و موزه هنرهای تزئینی را بهتر است با هم ببینیم كه با مقایسه آنچه در این دو موزه به نمایش در میآید، در فهم كاركرد امروزی اش موثر است و نیز با دیدن همزمان هر دو مكان تصویر واضح تری از این عمارات در ذهن شكل میگیرد.
دیدن زیبایی های خلقت در هر سن و موقعیت برای بشر همراه با آرامش بوده و با تلطیف روحیات همراه است. در کلانشهر های ایران نیز که روزمرگی و شلوغی بیش از حد با زندگی مردم در آمیخته است، نیاز به چنین امکاناتی بسیار محسوس است. همین موضوع نیز باعث شد تا باغ پرندگان اصفهان تاسیس شود.
یکی از مساجد بسیار مشهور و زیبای عهد صفوی، مسجد حکیم است. کاشیکاریهای نفیس و کتیبههای نوشتهشده به خطوط متنوع کار اساتيد نامدار عصر از جمله زیباییهایی است که وقتی به مسجد حکیم میروید، باید با دقت بیشتری ببینیدشان.
کلیسای خشت و آجری، مستطیلی شکل و شرقی-غربی به نام آسدوادزادزین (ماریام، مریم) مقدس را در محله میدان جلفا خواجه آوِدیک باباکیان از بازرگانان معروف دوره صفوی در سال 1613میلادی بنا کرد. با تالارهای گنبددار که در معماری ارمنی معروف هستند با چندین گنبد قوسی شکل کوچک و یک گنبد اصلی بزرگ که چهار نورگیر دارد.