گیاهان آرامبخش و تقویت کننده حافظه:

زمان امتحانات چه بخوریم؟

با فرارسیدن فصل امتحانات استرس و دلهره امتحانات پایان دوره در بین اکثر دانش‌آموزان و دانشجویان رواج یافته و گاهی حتی خانواده‌های این افراد نیز دچار این عارضه می‌شوند که این خود باعث بروز مشکلات دیگری از جمله عدم توانایی یادگیری، بروز بیماری‌های عصبی و افسردگی در بعضی از آنها شده که خود عامل مهمی در عدم موفقیت این افراد در آزمون‌ها می‌شود.

تاریخ انتشار: 16:32 - دوشنبه 1402/03/8
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
زمان امتحانات چه بخوریم؟

به گزارش اصفهان زیبا؛ با فرارسیدن فصل امتحانات استرس و دلهره امتحانات پایان دوره در بین اکثر دانش‌آموزان و دانشجویان رواج یافته و گاهی حتی خانواده‌های این افراد نیز دچار این عارضه می‌شوند که این خود باعث بروز مشکلات دیگری از جمله عدم توانایی یادگیری، بروز بیماری‌های عصبی و افسردگی در بعضی از آنها شده که خود عامل مهمی در عدم موفقیت این افراد در آزمون‌ها می‌شود.

یکی از عوامل مهم در رفع این مشکل و همچنین تقویت حافظه و قدرت یادگیری داشتن تغذیه مناسب است. در بین گیاهان دارویی مصرف دمنوش‌های گیاهی از جمله اکلیل کوهی، بابونه، نعنا و شربت بیدمشک و گلاب،  مغزیجات مانند بادام، پسته، گردو، فندق و، بادام زمینی، ادویه‌جات شامل دارچین، خردل، زعفران، زنجبیل و هل و نیز کشمش، انجیر و خرما برای تقویت حافظه و ضد استرس توصیه می‌شود.

ضمن اینکه مانند بادرنجبویه، به‌لیمو، بهارنارنج و …. خواب‌آور محسوب نمی‌شوند. در ادامه به اختصار به توصیف برخی از آنها طبق نظر دکتر بهنام یوسفیان، محقق طب سنتی و استاد گروه گیاهان دارویی دانشگاه آزاد(واحد خوراسگان می‌پردازیم.

اکلیل کوهی یا همان رزماری از دیدگاه طب سنتی دارای طبع گرم و خشک است. استفاده از دم کرده برگ و سرشاخه‌های گلدار اکلیل کوهی دستگاه عصبی را تحریک و تقویت می‌کند و اثری عجیب در تقویت حافظه و قوای ذهنی دارد.

طعم تند و تیز، خاصیت محرک دستگاه عصبی و گردش خون در این گیاه سبب شده که دارویی مفید و موثر جهت درمان اکثر بیماری‌ها و اختلالات عصبی و مغزی از جمله افسردگی، میگرن عصبی و استرس و ضعف قوای فکری و فراموشی باشد.

رزماری : مصرف این گیاه در موارد ضعف عمومی، خستگی مفرط و بی‌حالی بیماران در دوران نقاهت بیماری مفید است. رزماری همچنین خاصیت باز‌کنندگی عروق را دارا است. اما این دمنوش ممکن است با ذائقه بعضی از افراد سازگار نباشد که این افراد می‌توانند از دم کرده نعنا استفاده کنند یا اینکه رزماری را به صورت شربت همراه با کمی بهارنارنج یا بیدمشک، زعفران و گلاب به عنوان طعم‌دهنده مصرف نمایند.

انجیر: مغذی و مقوی بودن انجیر بر هیچ کس پنهان نیست. انجیر که هم تازه آن و هم خشک آن قابل مصرف است، میوه‌ای بسیار نیروبخش و مفید است که دارای طبع گرم و تر است و سرشار از مواد قندی، مواد ازته و املاح معدنی است. وجود درصد بالایی از مواد قندی (به طوری که در صد گرم انجیر حدود 6/7 میلی گرم قند طبیعی وجود دارد) خود عاملی است که مصرف آن برای کارهای فکری بسیار مفید باشد و برای افرادی که با کاهش قند خون مواجه می‌شوند و یکباره احساس ضعف می‌کنند مناسب است.

این میوه به علت دارای بودن ویتامین‌های آ و ب و ث و مواد معدنی مثل آهن، برم ، منگنز، فسفر و گوگرد برای بدن و سلول‌های مغزی مفید است، قدرت یادگیری را افزایش داده، و باعث ایجاد نشاط و شادابی در بدن می‌شود. در رفع یبوست و تقویت کبد و انرژی‌زایی نیز موثر است.

بادام: بادام از دیدگاه طب سنتی دارای طبع نسبتا گرم و تر است و املاح آن باعث شده که این ماده غذایی بسیار مغذی باشد و باعث نشاط و شادابی در بدن شود.  همچنین وجود عناصری مانند فسفر و پتاسیم در آن باعث تقویت حافظه شده و سیستم عصبی را تقویت می‌کند و یکی از بهترین مواد طبیعی مقوی مغز و سلول‌های دستگاه اعصاب مرکزی است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

3 + شش =