به گزارش اصفهان زیبا؛ هوا همچنان گرم است و گرما بسیار کلافهکننده است. بنابراین بهتر است در فصل تابستان به خوبی از خود مراقبت کنید. در این زمینه مریم اصفهانی، کارشناس ارشد گیاهان دارویی توصیههایی دارد که میتواند برای مقابله با گرمازدگی موثر واقع شود.
علائم گرمازدگی مانند گیجی، بیقراری، گفتار نامفهوم، تحریکپذیری، هذیان، تشنج و کما، تهوع و استفراغ، تنفس سریع و پیدرپی، ضربان قلب سریع، سردرد و قرمزی پوست با بالارفتن دمای بدن بسیار رایج است، اما با این وجود گرمازدگی با توجه به بالارفتن دما در تابستان قابل پیشبینی و پیشگیری است.
راهکار
در این هنگام خوردن غذاها و میانوعدهایی سبک همراه با سبزیجات و سالاد و میوههای آبدار میتواند کمک شایانی به کمبود آب بدن و تعادل حرارتی بدن بکند. در این زمان حتیالمقدور از خوردن غذاهای تند، شور و چرب و بهخصوص ادویهجات گرم نظیر فلفل و زنجبیل و… جلوگیری کنید.
مکرر و به آهستگی و جرعهجرعه آب بنوشید و میتوانید از پارچه و حولهای خیس و خنک بر روی سر و گردن استفاده کنید. لباسهایی خنک، نخی و تا حد امکان با رنگ روشن بر تن کنید.
از قرارگرفتن در معرض نورخورشید، بهخصوص در ساعتهای اوج گرما پرهیز کرده و از چترها و کلاه نقابدار استفاده کنید و حداکثر تردد خود را در زیر سایهبانها سپری کنید.
مصرف مقدار زیاد نمک، نیاز شما به نوشیدن آب را بالا میبرد، اما استفاده از مقدار کمی از آن به همراه آب، دقیقاً عملکرد متفاوت و مفیدی دارد.
در حقیقت در روزهای گرم تابستان، بدن با عرق کردن، املاح زیادی از دست میدهد و گاهی در این زمان هرچقدر آب مینوشیم، تشنگیمان برطرف نمیشود، اما اگر ذرهای نمک به آب اضافه کنیم، عملاً یک سرم نمکی استفاده میکنید که میتواند املاح موردنیاز بدن را تأمین کرده، عطش را از بین برده و مانع از گرمازدگی شود.
همیشه یک بطری از نوشیدنیهای معجزهآسا در گرمازدگی همراه خود داشته باشید. این نوشیدنیها که ترکیبی از یکی از دانههای گیاهی مثل خاکشیر، تخم شربتی، دانه چیا، تخم خرفه و تخم بارهنگ همراه با آبلیمو، گلاب، عرقهای کاسنی، شاه تره، بید یا گل ختمی است، تأثیر بسزایی در کاهش نیاز بدن به آب و پیشگیری از گرمازدگی دارد.
در ترکیب نوشیدنیها بنا به ذائقه خود میتوانید مقدار بسیار کمی شیرینکننده مثل عسل یا شکر قهوهای استفاده کنید تا هم شربت دلپذیرتری داشته باشید و هم شیرینی بیش از حد باعث افزایش تعریق شما نشود.
داشتن حداقل یک بطری آب معمولی هم در طی مدت زمانی که در فضای باز هستید، میتواند کمککننده باشد و در این زمان حتی اگر فکر میکنید تشنه نیستید، جرعهای آب بنوشید تا بدنتان به طور ناگهان دچار افت دما نشود.
بر اساس آخرین پژوهشهای صورت گرفته، آب خنک مشکلی برای کبد ایجاد نمیکند، اما این به معنای همراه بردن آب یخ زده در بطریهای پلاستیکی نیست، چون یخ زدن آب در این بطریها باعث آزادسازی سم دیوکسین شده و مواد سمی را وارد بدن میکند.
مصرف رب انار، شربت ریواس، شربت آلبالو، شربت به، شربت نارنج و شربت سکنجبین از بهترین گزینهها برای جلوگیری از گرمازدگی در گرمترین فصول سال است.
به این ترتیب اگر مجبور به گذراندن زمان زیادی در خارج از منزل هستید، لطفاً کمی به خودتان اهمیت دهید و به جای استفاده از آب معمولی از ترکیب آب با موادی که میتوانند مقاومت بدن شما را در برابر گرمازدگی بالا ببرند، استفاده کنید.
















سلام واقعا ممنون از این مطلب عالی
که توی این هوا بسیار کاربردی است👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
👌🏻👌🏻👌🏻