به گزارش اصفهان زیبا؛ برای پیشگیری از سرطان، راههای مختلفی از جمله ورزش کردن، عدم استفاده از دخانیات و کنترل استرس توصیه میشود، اما تغذیه نیز نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد که به آن دکتر بهمن محمدی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی اشاره میکند:
قبل از اینکه به توصیههای تغذیهای در رابطه با پیشگیری از سرطان بپردازم، لازم است تاکید کنم که از مصرف الكل و سیگار خودداری کنید و بدانید که ترك مصرف سيگار مفيدترين كار ممكن براي جلوگيري از ابتلا به سرطان و نیز بیماریهای قلبي و عروقي است.
برنامهغذایی روزانه عمدتاً از غذاهاي گياهي باشد
شما بايد مقدار زيادي ميوه و سبزيجات، غلات، نان، سيبزميني، برنج، لوبيا و عدس مصرف كنيد.
بهطوریکه روزانه حداقل پنج سهم ميوه و سبزيجات در نظر بگیرید و براي بدست آوردن نتيجه بهتر بايد از انواع ميوه و سبزي استفاده كنيد.
نكته: ميزان يك سهم براي انواع ميوه و سبزي متفاوت اما تقریباً برابر با 100گرم است.
همچنین روزانه حداقل هفت سهم غلات، حبوبات و غذاهاي نشاستهای(نان و…) مصرف کنید.
حتيالامكان از انواع دانه كامل(انواع قهوهای يا سبوسدار) مانند نان و برنج قهوهای يا سبوسدار استفاده کنید.(يك سهم معادل 30 گرم نان است).
گوشتها بهخصوص گوشت قرمز را محدود کنید
سعی کنید کمتر گوشت قرمز مصرف کنید و در عوض بیشتر ماهي و گوشت پرندگان را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
روزانه بيش از 80 گرم گوشت قرمز(گوشت گاو، گوسفند، گوساله و…) نخوريد.
در ضمن از گوشتهای دودي، نمك سود يا آماده مصرف پرهيز كنيد.
چربي كمتري مصرف كنيد.
غذاهاي كم چرب انتخاب كنيد.
غذاها را سرخ نكنيد يا كم روغن بپزيد و سعی کنید همیشه غذاها را به صورت آبپز، كبابي يا بريان مصرف كنيد.
از روغنهایي كه چربي اشباع كمي دارند، مصرف كنيد. روغنها را زياد حرارت ندهيد. برنامههای غذائي حاوي چربي زياد شانس ابتلا به سرطان سينه، ريه، روده بزرگ و پروستات را افزايش میدهند.
به علاوه رژیمهای غذایي پرچرب انسان را دچار افزايش وزن و چاقي میکنند، متاسفانه چاقي خود خطر بروز سرطان سينه، رحم و كليه را افزايش میدهد.