به گزارش اصفهان زیبا؛ چای، از محبوبترین نوشیدنی ایرانیان است، اما نکاتی برای مصرف آن وجود دارد که به آنها دکتر مهدی فهیمی، متخصص طب سنتی اشاره میکند:
چای از نوشیدنیهای قدیمی و لذتبخش برای ایرانیان است تا حدی که خیلیها نمیتوانند از مصرف آن صرفنظر کنند.
گونههاى چای
هر گونه چای که بنوشیم، از یک گیاهی به نام کاملیا آماده شده است. در واقع همه چایها در اصل از یک گیاه هستند و تنها در روش تولید با هم تفاوت دارند.
در حالت کلی پنج گونه چای وجود دارد، به نامهای چای سیاه، چای سبز، چای سفید، چای اولانگ و چای پوئر. البته یک نوع چای زرد نیز وجود دارد که رنگ سبز مایل به زرد دارد، ولی چون فرایند تولید آن شبیه به چای سبز است، جزو چای سبز محسوب میشود.
اما بهتر است بدانیم که چای سیاه و سبز و سفید، عملا از یک گیاه به دست میآیند.
چای سبز فرآوری نشده است، چای سیاه تخمیر و فرآوری شده است. چای سفید هم، گل درخت چای است.
خواص
چای گیاهی است که دارای طبیعت گرم و خشک است، ماده اصلی موجود در آن به علاوه آنتیاکسیدانها، تئین نام دارد.
این گیاه تازه دم، برطرفکننده خستگی است. همچنین چای به دلیل داشتن انواع تانن، ضدباکتری و ضدویروس است. هر چه چای تازه دمتر باشد، خوشبو و خوشطعمتر است و هر چه بماند، مواد تلخ آن بیشتر شده و بو و مزه آن را تغییر میدهد.
همچنین چای هرچه ماندهتر باشد، خاصیت رفعکننده خستگی آن کاهش پیدا میکند چون کافئین آزاد شده با دیگر مواد ترکیب شده و خاصیت خود را از دست میدهد.
طرز دم کردن صحیح چای
طرز دم کردن صحیح چای، این است که مقداری چای خشک در قوری ریخته و آب جوش به آن اضافه شود همچنین به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی شعله غیرمستقیم قرار گیرد تا به آرامی دم بکشد.
نکات مهم مصرف چای
♦ خارج کردن تفاله بعد از دم کشیدن
♦ کمرنگ مصرف کردن چای
♦ کم مصرف کردن در طی روز
♦ قرار گرفتن بیش از سه تا پنج دقیقه تفاله چای در کنار آبجوش، باعث آزاد شدن تئین بیش از حد شده و باعث یبوست میشود. بنابراین یادتان باشد تفاله چای را بعد از سه دقیقه دم کردن، از قوری خارج کنید تا به جای چای، سموم وارد بدن نکنید.
♦ بهتر است چای را در دو نوبت در اول صبح و آخر شب مصرف کنید و میزان مصرف آن فنجان باشد.
♦ بلافاصله بعد از غذا، چای ننوشید چراکه این کار باعث اختلال در جذب آهن میشود. در واقع یکی از دلایل کمخونی رعایت نکردن این مورد است.
♦ اگر کمخون و یا باردار هستید، هرگز تا یک ساعت بعد از غذا چای ننوشید.
♦ از مصرف چای داغ پرهیز کنید به دلیل اینکه موجب بروز سرطان میشود و بررسیها نیز نشان داده است افرادی که چای بسیار داغ میخورند، بروز سرطان در آنها بیشتر است.
وقت بخیر و تندرستی . چگونه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه چای روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد ولی بعداز ۳ دقیقه تفاله گیاه چای را از قوری چایی خارج کنیم ؟ !!! یعنی قوری چای بدون گیاه چای روی حرارت بماند و تنها ۳ دقیقه گیاه در آبجوش بماند !!!؟؟؟ این ۳ دقیقه زمان برای رهاسازی مواد گیاه چای کافیست ؟!