شیوه کاشت و پرورش اسطوخودوس در خانه

کاشت و پرورش گیاهان در محل زندگی ضمن فراهم کردن سرگرمی سالم، می‌تواند در ارتقا روحیه شما تاثیر خوبی داشته باشد. بخصوص اگر گزینه انتخابی شما از نوع گیاهان دارویی که کاربردی است، باشد.

تاریخ انتشار: 14:23 - یکشنبه 1403/06/25
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
شیوه کاشت و پرورش اسطوخودوس در خانه

به گزارش اصفهان زیبا؛ کاشت و پرورش گیاهان در محل زندگی ضمن فراهم کردن سرگرمی سالم، می‌تواند در ارتقا روحیه شما تاثیر خوبی داشته باشد. بخصوص اگر گزینه انتخابی شما از نوع گیاهان دارویی که کاربردی است، باشد. یکی از این گیاهان دارویی اسطوخودوس است.

اسطوخودوس گیاهی همیشه سبز با خواص درمانی متعدد است که در خصوص نحوه کشت و پرورش آن مهندس محسن اسماعیلیان، مسئول فضای سبز منظقه یک توضیح می‌دهد:

اگر می‌خواهید عطر دلپذیر طبیعت در خانه‌تان بپیچد و ذهن‌تان از خستگی آرام گیرد، کاشت اسطوخودوس در منزل شما را به این هدف می‌رساند.

کشت و پرورش

 کاشت اسطوخودوس به دو روش کشت بذری و کشت قلمه صورت می‌گیرد. کشت قلمه متداول‌تر و موفق‌تر از کشت بذر است.

قلمه‌های جوان اسطوخودوس را از مراکز تولید گل و گیاه یا مزارع زیر کشت اسطوخودوس تهیه کنید.

با توجه به اینکه اسطوخودوس گیاه پرشاخه و نسبتا بزرگی است، برای کاشت آن گلدانی به قطر حداقل 30 تا 40 سانتیمتر را انتخاب و آن را با خاک مناسب که ترکیبی از ماسه، پرلیت و خاک باغچه است پرکنید.

از داشتن زهکش مناسب در کف گلدان مطمئن شوید. قلمه اسطوخودوس را به آرامی در خاک کاشته و خاک اطراف آن را با دست فشرده کنید.

گیاه را به طور کامل آبیاری کرده تا آب از کف گلدان خارج شود و آن را در محلی گرم با دریافت نور کافی خورشید قرار دهید.

قسمت مورد استفاده دارویی اين گياه سرشاخه‎های گلدار آن است و بهترين زمان برداشت، هنگامی است كه گل‌ها روی گياه ظاهر می‎شوند.

نور

 اسطوخودوس به نور کامل خورشید به مدت روزانه حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت نیاز دارد تا رشد بهتری داشته باشد.
آبیاری: اسطوخودوس به خشکی مقام است و به آبیاری کم نیاز دارد. هنگامی گیاه را آبیاری کنید که در فاصله بین دو آبیاری خاک گلدان خشک شده باشد.

دما

 اسطوخودوس به سرمای هوا حساس است، بنابراین لازم است در سرمای زمستان گیاه را محافظت کنید. بنابراین در زمستان گلدان را در محلی دور از سرما منتقل کنید و مواظب باشید، اگر آب زیادی در گلدان جمع شود ممکن است باعث یخ‌زدگی آب و از بین رفتن گیاه اسطوخودوس شود. بهترین دما برای رشد گیاه 18 تا 25 درجه سانتی‌گراد است.

خواص درمانی

گیاه اسطوخودوس مناسب برای رفع استرس، افسردگی و بی‌خوابی است. برای کمک به بهبود فراموشی و تقویت حافظه نیز موثر است و در درمان انواع سردردها مناسب است. این گیاه مشکلات هاضمه را برطرف می‌کند و مقوی معده است. سرفه و آسم را نیز بهبود می‌دهد.

هشدار

 اگر به خانواده نعناع حساسیت دارید ممکن است بعد از مصرف اسطوخودوس نیز اثرات و عوارض جانبی مرتبط با آن را تجربه کند. این عوارض معمولا شامل یبوست، سردرد و افزایش اشتها هستند. ضمنا کاربرد موضعی اسطوخودوس می‌تواند باعث تحریک و قرمزی پوست در این افراد شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

6 − دو =