به گزارش اصفهان زیبا؛ اعتقاد به منجی در ادیان و ملل و اقوام مختلف با آیینها و فرهنگهای کاملا متفاوت وجود دارد و در آنها منجی موعود و نجاتبخش به گونههای مختلف مطرح شده است، شیعیان نیز به ظهور حضرت مهدی (عج) معتقدند و جملگی اتفاقنظر دارند که نجاتبخشی خواهد آمد و آنان را از یوغ بندگی ستمکاران نجات خواهد داد و جامعهای پر از عدل را به وجود میآورد.
محمدرضا حکیمی ازجمله دانشمندان شیعیمذهب در عصر حاضر است که بنا بر دغدغه و علاقه خویش به بحث امام عصر(عج) پرداخته و در این زمینه اثری خلق کرده است. کتاب «خورشید مغرب» یکی از آن دست آثار است که با هدف روشن ساختن ابعاد گوناگون غیبت امام عصر و وظایف منتظران واقعی در این زمان، به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب جایگاه ویژهای در میان کتابهای مربوط به امام عصر (عج) دارد. عنوان فرعی کتاب «غیبت، انتظار و تکلیف» است. مؤلف کوشیده تا مسئله مهدویت را از زوایای علمی، عقلی، تاریخی، روایی، قرآنی و ملل و نحل موردبحث و بررسی قرار دهد. کتاب به تعداد 14 معصوم 14 فصل دارد. استاد حکیمی با ادبیات زیبایی که حد مشترک تمام آثار ایشان است در این فصول درباره میلاد، شمایل، غیبت، بشارتهای آن حضرت در کتب پیشینیان، اهل سنت، شیعه، قرآن و اثبات وجودش ازنظر علوم عقلی، علوم تجربی، فلسفه تربیتی، بررسی واژه انتظار سخن گفته است. او همچنین قصد دارد مفهوم متعالی و مسئولیتساز «انتظار» را در زمان غیبت توضیح دهد.
گفتنی است نام کتاب از روایاتی گرفته شده که طلوع خورشید از مغرب را از حوادث مهمی دانسته است که در آستانه قیامت رخ خواهد داد. شیخ مفید (ره) درباره چگونگی این اتفاق نوشته است: «خورشید هنگام ظهر در آسمان راکد میشود و ساعتی چند تا به هنگام عصر پیدا نباشد؛ آنگاه از مغرب آشکار شود.»
این کتاب علاوه بر نثر زیبا، از استحکام خوبی برخوردار است که میتواند برای عموم علاقهمندان به مباحث مهدویت (بهویژه اهل فرهنگ) مفید باشد. اثر با عنوان «شمسالمغرب» به عربی ترجمه شده است و نخستین بار در سال 1349 از سوی انتشارات غدیر و در سال 1360 با افزودن مباحث و نکات دیگری بر آن به همت دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 390 صفحه چاپ شد.
از دیگر تألیفات استاد حکیمی میتوان کتاب «عاشورا، مظلومیتی مضاعف» و «عقل سرخ» را نام برد.