به گزارش اصفهان زیبا؛ با نزدیکشدن به هفتههای پایانی نیمفصل اول لیگ برتر والیبال، فرصت مناسبی است که به بررسی بازیهای لیگ برتر تا بدین جای کار بپردازیم و مقایسه کوچکی با فصول گذشته لیگ برتر داشته باشیم. طبق گفته میلاد تقوی، رئیس فدراسیون والیبال، لیست احتمالی و اولیه تیم ملی برای مسابقات سال آینده تا پایان نیمفصل اول مشخص خواهد شد. اعلام همین موضوع توسط بالاترین مسئول والیبال کشور کافی است تا انگیزه بازیکنان، بهویژه جوانان جویای نام برای قرارگیری در این لیست بالاتر برود و شاهد رقابتهای جذابی در لیگ برتر باشیم.
یکی از نقدهایی که هرساله به فدراسیون والیبال وارد بود، تعداد کم مسابقات و پایان زودهنگام لیگ بود. همین مسئله رابطه مستقیمی با نتایج تیم ملی در مسابقات لیگ ملتهای والیبال داشت. فدراسیون با توجه به این نکته، تصمیم به برگزاری مسابقات جام حذفی گرفت تا تیم ملی با آمادگی بالاتری وارد مسابقات ملی در سال 2025 شود. تصمیمی که به نظر واجب و عاقلانه است. اما چه خبر از لیگ برتر؟
نه سرویس داریم، نه دریافت
یکی از مهمترین مشکلاتی که تیم ملی والیبال در سالیان اخیر با آن مواجه بوده، دریافت اول سرویسهای تیم حریف بوده است. آماری که سایت مسابقات لیگ ملتهای والیبال هر سال از مسابقات ارائه میکند، مؤید همین موضوع است و تیم ایران اغلب در پایین فهرست قرار میگیرد؛ مسئلهای که به نظر میرسد حل آن در وهله اول بایستی در لیگ برتر انجام شود. اما یکی از اصلیترین نقاط ضعف تیمهای لیگ برتر در مسابقات امسال، دریافت اول مناسب است که بهندرت شاهد آن هستیم. این ماجرا وقتی بحرانیتر میشود که اکثر بازیکنان لیگبرتری از سرویسهای پرشی استفاده نمیکنند و با این وجود، شاهد دریافتهای مناسبی نیستیم.
در بخش سرویس هرچند پیشرفتهای مختصری رخ داده؛ اما فاصله با وضع مطلوب همچنان بسیار زیاد است. در آماری که سایت فدراسیون والیبال هر هفته از مسابقات لیگ منتشر میکند، شاهد آن هستیم که در بخش سرویس همچنان کارهای بسیاری باید صورت بگیرد؛ چراکه در این بخش همچنان بازیکن ششدانگی نداریم.
در جستوجوی خارجی باکیفیت
با نگاهی به سایر لیگهای معتبر آسیایی، متوجه میشویم که این کشورها نه تنها در والیبال ملی خود سرمایهگذاری بسیاری انجام دادهاند؛ بلکه برای لیگهای داخلی خود نیز خرجهای زیادی کردهاند. این لیگها و در رأس آنها لیگ ژاپن، با جذب بازیکنان کلاس جهانی، کیفیت لیگ خود را تا حد زیادی افزایش دادهاند. نیمیر عبدالعزیز، لوکاتلی و توماس اشفیکا نمونههایی از بازیکنان معروف حاضر در لیگ ژاپن هستند.
در لیگ ایران اما تنها شاهد حضور پنج بازیکن خارجی هستیم که شاخصترین چهره آن میهایلو میتیچ، پاسور صربستانی تیم پیکان است. تیم قعرجدولی مس رفسنجان نیز دوبازیکن هندی در ترکیب خود دارد. با توجه به اینکه اکثر باشگاههای لیگ برتری وضع مناسبی به لحاظ مالی دارند، توقع بر آن است که باشگاهها برای بالابردن سطح کیفی مسابقات اهتمام جدیتری به جذب بازیکنان خارجی باکیفیت داشته باشند.
والیبال برخلاف فوتبال، به جوانانش مینازد
در حالی که این روزها فوتبال با چالش بازیکن جوان باکیفیت مواجه است؛ اما وضع در والیبال بهطورکلی متفاوت است. با آنکه بازیکنان جوانی مثل امیرمحمد گلزاده، پوریا خانزاده، مبین نصری و سینا نیکپور در فصل جدید از لیگ برتر ایران به لیگهای معتبر اروپایی ترانسفر شدند؛ اما جوانان باکیفیتی جای آنان را بهخوبی پر کردهاند.
امیر آفتاب آذری و ارشیا بهنژاد، قدرتیزن و پاسور تیم شهرداری ارومیه، امیرحسین ساداتی قدرتیزن تیم گیتیپسند و امتیازآورترین بازیکن لیگ، عمران کوکجلی پاسور تیم چادرملو، آرمین قلیچنیازی و شایان محرابی سرعتیزنان دو تیم فولاد سیرجان و شهداب، سیدمتین حسینی قدرتیزن تیم پیکان، پویا آریاخواه قطر پاسور تیم صنعتگران امید و یوسف کاظمی بهترین مدافع حال حاضر لیگ برتر والیبال، استعدادهای خالصی هستند که با عملکرد خود تا بدین جای فصل مشخص کردهاند که قرار است سال آینده سرگیجه شیرینی را برای پیاتزا، سرمربی تیم ملی والیبال، فراهم کنند.