به گزارش اصفهان زیبا؛ مهندس سالار خسروی دارانی، فعال در حوزه محصولات سلامت محور با با استناد به صحبتهای نادر جلالت، عضو هیات موسس شورای ملی زیتون ایران درباره فرهنگسازی شناخت و مصرف روغن زیتون خالص چنین میگوید:
مبدا درخت زیتون از دیدگاه محققین سواحل دریای مدیترانه و به اعتقاد برخی فلسطین مبدا درخت زیتون است.
اما، در دنیا حدود ۲۵۰۰ رقم زیتون داریم که بسته به محل رویش آن، ویژگیهای خاص خود را دارند. رنگ میوه زیتون ابتدا سبز، بعد زرد، قرمز، بنفش و در نهایت سیاه میشود. برای کنسرو رنگ سبز و زرد و برای روغنکشی از میوههای مخلوط سبز، بنفش و سیاه استفاده میشود.
انواع روغن زیتون شامل: فرابکر، بکر، معمولی، لامپانت، روغن تفاله زیتون، روغن تصفیه شده است.
اما، بهترین نوع روغن زیتون فرابکر و پس از آن بکر است.
روغن تفاله زیتون بخاطر وجود هگزان، سرطانزا و غیرخوراکی است. روغن تصفیهشده هم بیش از ۶۰ درصد خواص روغن زیتون را کاهش میدهد.
دلیل مصرف روغن زیتون
مصرف روغنهای مایع و جامد، فستفودها، عدم تحرک و عدم آگاهی مردم، حتی در بین اقشار ثروتمند باعث شده سن سکتههای قلبی و مغزی در ایران به زیر ۳۲ سال برسد و چربیخون و کبدچرب در بین نوجوانان شیوع پیدا کند.
یبوست مزمن در بین خانمها و کودکان نیز گسترش یافته است. بنابراین باید به عنوان یک وظیفه انسانی دست در دست هم دهیم و با فرهنگسازی مصرف روغن زیتون خالص، هزینههای سرسامآور درمان را برای مردم و دولت کاهش دهیم.
به جرمهای روی هود آشپزخانه خود نگاهی بیاندازید با قویترین اسیدها قابل تمیز کردن نیستند، ببینید چطور همینها درون رگها، کبد و رودههای ما چه میکنند!
در حقیقت گرانترین لپتاب برای فرزندانمان میخریم، روغن موتور قوی برای اتومبیل خود استفاده میکنیم، اما برای بدن خود بیتفاوت هستیم! درست است که روغن زیتون خالص گران است، اما هزینه یک عمل قلب باز بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان است.
برخی خواص روغن زیتون خالص فرابکر
بهترین دارو برای یبوست مزمن(با مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری)
-کلسترول بد LDL را کاهش داده و کلسترول خوب HDL را افزایش و مانع سکتههای قلبی و مغزی میشود.
-کاهش چشمگیر در فشارخون افردی که از روغن زیتون استفاده میکنند.
-باعث کاهش اثر مقاومت بدن به انسولین در بیماران دیابتی میشود.
-پلیفنولهای موجود در روغن زیتون نقش بسیار مثبتی در حذف رادیکالهای آزاد و مبارزه با برخی سرطانها دارد.
-از پوکیاستخوان، آلزایمر و چاقی مفرط پیشگیری میکند.
-بهترین درمان کبدچرب روغن زیتون به همراه سرکه سیب اصلی یا لیموی تازه است.
-رشد نوزادان بعد از تولد از مادرانی که روغن زیتون فرابکر مصرف کردهاند از نظر قد، وزن و رفتار بهتر بوده است.
روش تشخیص روغن زیتون خالص
بر اساس استانداردهای ارزیابی حسی شورای بینالمللی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص زرد تا سبز مایل به زرد است.
-بوی میوههایی همچون سیب، گوجه فرنگی و علف تازه میدهد.
-طعم تلخی، تندی و تیزی در انتهای گلو بخاطر وجود پلیفنلها دارد.(یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در دهان ریخته و میچرخانیم، سپس همراه ستشمام هوا قورت داده تا پنج شماره میشماریم، انتهای گلو تلخی، تندی و تیزی داشته که پس از یک دقیقه تلخی، تندی و تیزی از بین رفته و بسیار خوشمزه میشود.)
جالب است بدانید در دهان احساس چربی و ماسیدگی هم نمیکنید. بنابراین هر فردی به شما روغن زیتون داد قبل از خرید این تست را انجام دهید.