به گزارش اصفهان زیبا؛ یکی از میوههای پاییزی که در زمستان نیز موجود است، خرمالو است؛ میوه دردانه فصل سرد که به گفته سمیه زارعی، کارشناس گیاهان دارویی خواص زیادی دارد. او درباره ارزش غذایی و خواص آن چنین نظری دارد:
خرمالو دارای انواع ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و Cاست؛ همچنین حاوی کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم، مواد قندی مانند گلوکز، فیبر، مواد آنتیاکسیدانی و تانن است.
ازجمله خواص آن، این است که به علت مواد آنتیاکسیدانی آن خاصیت ضدسرطانی دارد؛ همچنین خاصیت ملینی داشته و نرمکننده سینه است، برای درمان آفت دهان و گلودرد نیز مفید است؛ ضمنا برای رفع اسهال خونی مؤثر است.به علت داشتن انواع ویتامینها و املاحمعدنی، برای پوست و مو نیز بسیار مفید است؛ بهطوریکه به رشد مو کمک کرده و از پیری زودرس پوست پیشگیری میکند.
به علت داشتن آهن برای رفع کمخونی و تسریع رشد کودکان نیز توصیه میشود. علاوه بر این، در مداوای مشکلات قلبیعروقی، کاهش کلسترول بد، کاهش فشارخون و کاهش نقرس مؤثر است.
گرد دانه میوه خرمالو نیز بهعنوان شستوشودهنده کلیه و کبد کاربرد دارد.















