به گزارش اصفهان زیبا؛ تالاسمی از بیماریهای شایعی است که امروزه برخی دچار آن میشوند. برای درمان این بیماری دکتر بهنام یوسفیان، استاد گروه گیاهان دارویی(واحد شهرضا) چند پیشنهاد میدهد:
توصیه
-به بيماران توصيه ميشود از غذاهايي كه حاوي آهن زيادي هستند، پرهيز كنند.
از جمله این مواد غذایی میتوان به گوشت يا جگر حيوانات بهخصوص گاو و گوسفند و فرآوردههای آنها نظير همبرگر و سوسيس و كالباس اشاره کرد.
همچنین لوبيا، حبوبات، سويا، كره و بادامزميني، گندم، كلمبروكلي و ديگر سبزيجات برگسبز، هندوانه، كشمش، نخودفرنگي، آب آلو، آلو، خرما، انگور، باقلا، غلات غنيشده با آهن و نخود آهن زيادي دارند.
-ضمنا در تالاسمی مینور که فرد به نوعی دچار کمخونی است، با دریافت اسیدفولیک و مصرف منابع غذایی حاوی آن وضعیت فرد بهتر میشود. غلات سبوسدار و سبزیجاتی مثل کاهو و کلم بهترین منابع دریافت اسیدفولیک هستند.
-مصرف روزانه ميوه و سبزيجات به ميزان كافي در تمام افراد بهخصوص بيماران مبتلا به تالاسمي توصيه میشود. زيرا اين مواد، خطر بروز گرفتگی عروق را در بيماران تالاسمی كاهش میدهد.
-اين بيماران بايد به مصرف مواد معدنی ديگر توجه خاصی داشته باشند و تا جايی كه میتوانند بدن خود را سالم نگه دارند. يكي از اين مواد مغذی، كلسيم است. كلسيم به تقويت و حفظ سلامت استخوانها كمك شايانی میكند. به علاوه بيماران مبتلا به تالاسمی، استخوانهای سستی داشته و در معرض مشكلات استخوانی بسياری قرار دارند. بنابراين كلسيم بايد به مقدار كافی و بيشتر از يك فرد معمولی در رژيم غذايی اين افراد وجود داشته باشد.
-ویتامین C عامل افزایشدهنده جذب آهن است. ویتامینC در میوهها(به ویژه در مرکبات و گوجه فرنگی) و سبزیها(جعفری، شاهی، شنبلیله، تره، شبت، گلکلم، فلفل دلمهای و…) یافت میشود.
سبزیهای پختهشده حاوی ویتامینC کمتری است، برای مثال مصرف یک عدد پرتقال یا 100 گرم سبزیخوردن همراه با غذا جذب آهن را دوبرابر خواهد کرد.