به گزارش اصفهان زیبا؛ خردسال که بودم در آبادان زندگی میکردیم. روزها هوا خیلی گرم بود و ما مجبور بودیم بعضی از کارهایمان را صبح زود که هوا خنک است، انجام دهیم.
به همین دلیل بود که پدرم قبل از رفتن سرکار به همراه مادرم به بازار ماهیفروشها میرفت، ماهی تازه میخریدند و مادرم به خانه برمیگشت.
آن روزها همه چیز تازه بود و طعمی عالی و به یادماندنی داشت که هنوز هم زیر دندانهایم است.
مادرم ماهی را تمیز میکردند، نزدیک ظهر در حیاط قالی میانداختند و همانجا سرخش میکردند.
وقتی پدرم از کار برمیگشتند، همگی دور سفره مینشستیم و با لذت فراوان نان و ماهی به همراه مخلفاتی مثل ترشی میخوردیم.
من هنوز هم به یاد آن روزها غذاهای زیادی با ماهی درست میکنم.
امروز طرز تهیه یکی از آنها را برایتان مینویسم که امیدوارم خوشتان بیاید.
طرز تهیه قلیه ماهی
پروین ثمر، با ذکر این مقدمه به طرز تهیه قلیه ماهی از نوع خانگی پرداخت:
مواد لازم(برای 4 یا 5 نفر)
ماهی(بهتر است ماهی هامور باشد اما ماهی شیر یا سنگسر هم میتوانید استفاده کنید):700 گرم(چهار تکه)
سبزی ماهی: نیم کیلو(450 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله)
پیاز: یک عدد بزرگ
تمبر هندی: نصف بسته
سیر: 5 عدد
آرد: 2 قاشق غذاخوری
رُب گوجه یا گوجهفرنگی رنده شده: یک قاشق رُب یا 2 عدد گوجهفرنگی
نمک، زردچوبه و ادویه طعمدهنده ماهی: به مقدار لازم
طرز تهیه
پیاز را سرخ میکنیم، سبزی ماهی را اضافه کرده و میگذاریم با حرارت کم تفت داده شود.
سبزی که سرخ شد، سیر کوبیده یا خورد شده را به آن اضافه کرده و ادویهجات شامل زردچوبه ادویه طعمدهنده ماهی و فلفل(اگر تند باشد بهتر است) را اضافه میکنیم.
بعد ماهی تمیز شده را اضافه میکنیم و میگذاریم 10 دقیقه با حرارت کم بپزد.
سپس گوجهفرنگی رنده شده یا رب گوجه را اضافه میکنیم، توجه داشته باشید که گوجه را برای زیباتر شدن رنگ غذا استفاده میکنیم پس نباید زیاد باشد که غذا قرمز رنگ شود، فقط باید از تیرگی آن کم شود.
تمر هندی را با آرد مخلوط کرده و به همراه کمی آب به مواد میافزاییم.
وقتی به روغن افتاد، زمان خوردنش فرا رسیده است. قلیه ماهی را با حلوا، رنگینک یا ارده نوش جان کنید.