به گزارش اصفهان زیبا؛ بیماری سینوزیت عبارتست از بروز التهاب همراه با درد که در دیواره حفرات سینوسها در ناحیه جمجمه روی میدهد.
علائم این بیماری شامل: آبریزش بینی با مخاط غلیظ زرد یا سبز، گرفتگی بینی، فشار صورت، تب، سرفه، سردرد، خستگی و فشار یا درد گوش.
ضمنا سردرد و فشار بر صورت زمانی بدتر میشود که سر خود را به اطراف حرکت دهید یا خم شوید.
در این بین، تغذیه هرچند نقش مستقیمی را برای کنترل سینوزیت ندارد، اما برخی روشهای غذایی میتوانند کمککننده باشند.
مهران نوری، دانشجوی دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این موضوع، در ادامه به برخی از مواد غذایی مفید بر علیه سینوزیت اشاره میکند:
سوپ
سوپ و آش با رقیق کردن مخاط، سینوسها را پاکسازی میکند. علاوه بر آن سوپ به عنوان آنتیبیوتیک برای پیشگیری از عفونت عمل میکند.
میوهها و سبزیهای تازه
از انواع میوهها و سبزیهای تازه برای تأمین ویتامینC بیشتر استفاده شود. میوههای آبدار، انگور و توت سیاه علاوه بر ویتامینC، حاوی بیوفلاوونوئیدها و رنگدانههای گیاهی هستند. این مواد دارای خاصیت ضدالتهابی نیز هستند.
ویتامینE و عنصر روی
ویتامینE و عنصر روی نیز دارای اثرات ضدالتهابی هستند. از جمله منایع غذایی حاوی روی عبارتاند از: گوشت، ماهی، تخممرغ، دانهها و آجیل، حبوبات و سبزیجات و برخی از منابع حاوی ویتامین E نیز شامل: روغن جوانه گندم، روغن فندق، تخمه گل آفتابگردان، بادام و… است.
امگا ۳
اسیدهای چرب امگا۳، اثر ضد التهابی دارد، به طوریکه ورم و گرفتگی را کاهش میدهد. از جمله منابع حاوی امگا۳ میتوان به نخم کتان، دانه چیا، ماهی سالمون، ساردین و… اشاره کرد.
مواد غذایی با خاصیت ضداحتقان طبیعی
برخی از مواد غذایی نیز با خاصیت ضداحتقان طبیعی در بدن عمل میکنند، از جمله: سیر، پیاز، فلفل و تربچه. مواد گیاهی ضداحتقان هم شامل: زنجبیل، آویشن، زیره، گل میخک و دارچین است.
احتیاط در مصرف لبنیات
طبق برخی از مطالعات حذف محصولات لبنی باعث بهبودی در این بیماران شده است. البته ماست حاوی پروبیوتیک میتواند در برخی از افراد اثر خوبی برای کمک به رفع سینوزیت داشته باشد.















