تقویت روحیه کارآفرینی و خوداتکایی در دانش‌آموزان

بازارچه کسب‌وکار دانش‌آموزی

در این سال‌های معلمی دریافتم تغییر سبک زندگی، اهمیت همراهی آموزش و مهارت را برای نسل جدید دوچندان کرده است …

تاریخ انتشار: 08:24 - پنجشنبه 1403/12/23
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بازارچه کسب‌وکار دانش‌آموزی

به گزارش اصفهان زیبا؛ در این سال‌های معلمی دریافتم تغییر سبک زندگی، اهمیت همراهی آموزش و مهارت را برای نسل جدید دوچندان کرده است؛ امری که با تکیه صِرف به کتاب و محیط آموزشی دست‌یافتنی نیست. متأسفانه در کشور ما، این موضوع مغفول مانده و سنگینی بار آموزشی کتاب‌های درسی، فرصت آموزش مهارت‌های زندگی و رفتاری مطابق با واقعیت‌های بیرون از فضای آموزشی را از دانش‌آموزان سلب کرده است؛ اما نکته مهم‌تر، نحوه آموزش و بیان مهارت‌ها به دانش‌آموزان است که فراگیری را برای آن‌ها جذاب کند. نکته مهم دیگر اینکه بدانیم در چه دوره‌ای روی چه مهارت‌هایی باید کار کنیم.

ما هرسال بهمن‌، در مدرسه به مناسبت دهه فجر «بازارچه کسب‌وکار دانش‌آموزی» برگزار می‌کنیم، بازارچه‌ای برای دانش آموزان در کنار اولیا و معلمان. به‌عنوان یک معلم، دغدغه‌ام برای دانش‌آموزان بعد از اتمام دوره ۱۲ساله‌ تحصیلی این است که آن‌قدر به لحاظ مهارتی دست پر باشند تا بتوانند فارغ از تحصیلات دانشگاهی حرفی برای گفتن داشته باشند. بازارچه کسب‌وکار دانش‌آموزی، با هدف آشنایی دانش آموزان با فضای کسب‌وکار و مفهوم سود و زیان و چگونگی تبلیغات، درآمد و فروش پایدار و جذب مشتری برگزار می‌شود. در یکی از غرفه‌ها دانش‌آموز کلاس چهارم ابتدایی با لباس محلی ایستاده و موقعیتی برای جلب‌توجه مشتری ایجاد می‌کند. در غرفه‌ای دیگر دانش‌آموز کلاس سوم موقعیت خرید مشتری را شرح می‌دهد و تخفیف‌های بازارچه را بلند بازگو می‌کند. در غرفه‌ای دیگر دانش‌آموزم که در کنار پدر و مادر ایستاده است از ثبت سفارش غیرحضوری می‌گوید و مشتری‌ها را جذب می‌کند.

دانش‌آموز کلاس پنجمی، مزیت‌های محصولات خانگی را می‌گوید و دانش‌آموزی که پدرش در تولید صنایع‌دستی است، به‌خوبی ویژگی‌های تولیدات پدر را شرح می‌دهد. این دانش آموزان با خلاقیت می‌توانند با کارآفرینی علاوه بر اقتصاد کشور، مسیر آینده خود را ترسیم کنند و همین‌طور حس رقابت در غرفه‌ها، استعدادهای دانش‌آموزان را در بخش‌های گوناگون شکوفا می‌کند. اهداف برگزاری بازارچه کسب‌وکار دانش‌آموزی عبارت‌اند از: تقویت روحیه کارآفرینی و خوداتکایی در دانش‌آموزان: این رویداد به دانش‌آموزان فرصت داد تا ایده‌های کسب‌وکار خود را از مرحله تفکر تا اجرا پیش ببرند.

ارتقای مهارت‌های عملی و تیم‌سازی: دانش‌آموزان با کار گروهی و مدیریت زمان، مهارت‌های لازم برای موفقیت در محیط‌های کاری آینده را تجربه کردند. ترویج فرهنگ سازمان‌دهی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی: بازارچه به‌عنوان یک پلتفرم برای نشان‌دادن اهمیت مشارکت فعال در جامعه و کمک به نیازمندان عمل کرد. افزایش ارتباط بین مدرسه و جامعه: این رویداد امکانی برای معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای دانش‌آموزان به جامعه محلی فراهم آورد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 × 3 =